Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

witam kolegow ;) chcialem tylko powiedziec ze obecnie siedze w uk i pracuje ale silownia dalej jest moim priorytetem ;) tak sie przyzwyczailem do niej ze nie moge spokojnie wysiedziec w domu jak nie pojde 3/4 razy w tyg na silke :D wiem ze w lecie jakos specjalnie masy nie zrobie ale na cell pumpie przyrost jest calkiem spoko. nie pamietam kiedy ale z 1 czy 2 miesiace temu mialem lape mniejsza o 3 cm ;) a teraz juz nawet klata jako tako wyglada ;]

pozdrawiam z angli i zycze mega przyrostow :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co tam dam zdjęcia :D na zdjęciach łapki strasznie chudo wyszły wzrost 180cm reszte wymiarów to chętnie się dowiem jak typujecie :D

http://img153.imageshack.us/my.php?image=2107060008wr3.jpg

plecy na luzie

http://img226.imageshack.us/my.php?image=2107060006vk8.jpg

sylwetka na luzie

http://img161.imageshack.us/my.php?image=2107060009up9.jpg

lekka spinka :D Pozdrawiam

ps. zdjęcia słabiej jakości niewidać żadnych żył itp brzuch troche wygląda na zapuszczony ale jestem na masie i na zdjęciach mocno jestem nawodniony

Edytowane przez quarantino

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boczek: opłaca się niektóre suplementy z tamtąd kupić, tam jest inny asortyment więc niewiadomo ile tam by koształ np cp... zobacz jakie są ceny stacków i no-bosterów podaj nam razem z innymi opłatami (jak będą) a my powiemy czy warto ale według mnie warto sam bym chciał z tamtąd orginalnego thermala z dwie puchy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

quarantino -> nie mam pytań- extra. Zdjęcie nr 3 super- fajne zębate. No i brzucho. Brzuch zapuszczony- no co Ty- będąc na masie i mieć taki brzuch to sukces.

Muszę się chyba wziąć za siebie bo jak widzę konkurencja nie próżnuje :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja dopiero zaczynam trenować - atlas, ławeczka wiosełka. Tylko jeden problem - mam skrzywienie kręgosłupa (kifoza czy cos), w każdym razie jestem odrobinkę pochylony do przodu i odrobinkę w prawo (co powoduję że prawą stronę klatki mam bardziej wysuniętą do przodu niż lewą).

Jak mam ćwiczyć żeby nie zaszkodzić kręgosłupowi tylko go wzmocnić?

I jakie ćwiczenia wykonywać żeby najefektywniej wykorzystać ten sprzęt który jest dostępny. Jeszcze jestem słabiutki (na ławeczce sztanga to maks 25 kg) ale chcę osiągnąć coś jeszcze w wakacje bo teraz mam dużo czasu na siłkę.

Ps. Mam jakieś 180 cm wzrostu i 56 kg wagi (niedowaga albo waga źle działa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesienia bede kompletowac sobie domowa silownie w planach mam zakup :

-lawki regulowanej z modlitewnikiem (cos okolo 300-400zl)

-gryf lamany i prosty

-male gryfiki

-obiciazenie

Jako ze jest to raczej poczatek mojej przygody z silownia czy ten sprzet mi wystarczy? W przyszlosci dokupie wyciag ewentualnie sam zrobie.

Aha i prosze bez postow typu "kup karnet na silownie", "to ci sie nie spodoba i co wtedy?" itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio ważyłem się na wadze,

BENITO jest mniejszy o 14 kg w porównaniu do stycznia :D licząc, że od początku maja się odchudzam, to chyba niezły wynik.

Komuś jeszcze oddać masy, bo 135 kg to jeszcze za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechlin: brzuch jest zapuszczony widać tylko górne mieśnie a dół już się zalał ale w lutym będzie redukcja bo teraz będe robił mase :D a i do Ciebie i twoich ramiom jeszcze sporo mi brakuje :)

qbass: równo 40cm w łapce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz oddać mi bo mam jakieś 10 - 15 kg niedowagi ;)

hinco gdzie chodzisz w bochni na siłownię? do maga?

Mag? :P

Fe, bez obrazy tam siłka jest dobra ale ludzie.. może nie wszscy .. ; ]

Chodze na Orancką do Avtive, zaraz koło cmentarza :D :P

Drogo bo karnet 5 dych ale fajni ludzie są no i kobiety ; ]]

Chodze teraz sporadycznie, dużo ludzi chodzi do Mosiru doło BKS ('stadionu');

A Ty skąd ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale macie dobrze ja to w mojej dziurze gdzie jest jedna siłka płace karnet 66zł sprzętu troche jest ale ciasno, plażowiczów dużo w sezonie bo wkońcu mieszkam na mazurach, rowerem tam 20min jade i wogle same problemy z tą siłko w zime będe trenował u kumpla w piwnicy :D Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale macie dobrze ja to w mojej dziurze gdzie jest jedna siłka płace karnet 66zł sprzętu troche jest ale ciasno, plażowiczów dużo w sezonie bo wkońcu mieszkam na mazurach, rowerem tam 20min jade i wogle same problemy z tą siłko w zime będe trenował u kumpla w piwnicy :D Pozdro

Liczą się chęci.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego jak narazie mi niebrakuje, ale już w gre wchodzi czas i kasa, będe chodził od piwnicy kumpla ćwiczyć ale strach jest podnosić koła zamachowe na krzywych ławkach które przy większym ciężarze niewiem jak się będe zachowywać :lol: Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoze nie mam dostępu do silowni podczas wakcji, postanowilem robic trening domatora.

http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm <- jezli ktos by mogl jakos łopatologiczne wytlumaczyc pompki boczne, rys.7 to bylbym wdzieczny;]

w ogole dziwnie jakos ;]

przy kilku cwiczeniach mam niepewnosc co do poprawnosci wykonywania ich przeze mnie ;] wlasnie te pompki boczne, pompki w oparciu o scianie (tutaj dziwi mnie łatwość, za duzo jakos tych powtorzen moge zrobic ;) )

// jeszcze pytanie, orientuje się ktoś jak wykonuje się ten cały trening w sensie ile x tyg ? moze codziennie ?

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesienia bede kompletowac sobie domowa silownie w planach mam zakup :

-lawki regulowanej z modlitewnikiem (cos okolo 300-400zl)

-gryf lamany i prosty

-male gryfiki

-obiciazenie

Jako ze jest to raczej poczatek mojej przygody z silownia czy ten sprzet mi wystarczy? W przyszlosci dokupie wyciag ewentualnie sam zrobie.

Aha i prosze bez postow typu "kup karnet na silownie", "to ci sie nie spodoba i co wtedy?" itd.

Spokojnie wystarczy, do tego/zamiast wyciagu dołożyłbym drążek do podciągania się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi