Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanko. Mógłby ktoś nakierować mnie na odpowiedni plan na tzw. sylwetkę atletyczną? Zależy mi zdecydowanie na sile, szybkości i zwinność. Nie chce żadnych supli, ale jestem zdecydowany ułożyć odpowiednią dietę. Sęk w tym, że wychodzę z domu o 8,9, a wracam o 18,19. Da się odpowiednio odżywiać będąc poza domem? Nie mam niestety czasu również chodzić na siłownię. Dlatego trening chciałbym oprzeć na ćwiczeniach w domu. Jaki sprzęt warto wtedy zakupić? Mam 16 lat. Ważę 57 kg przy 170 cm wzrostu. Jestem wysportowany ( 2 lata parkour, tricks). Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne wg tego: http://www.sfd.pl/temat95962/ ok. 1700 kcal. Podsumowując:

1. Jak z dietą? Czy da się ją trzymać będąc poza domem?

2. Trening - ile razy w tygodniu? Jak trenować w domu? Co jest niezbędne?

Z góry dzięki za odpowiedź bo w tym aspekcie jestem kompletnym laikiem. Proszę o wszelkie wskazówki dotyczące treningu i diety.

Pozdro!

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Remy: niepolecam trenować w domu bo szybka Ci się znudzi ;) lepiej już karnet na siłke lub pochodzić do jakieś piwnicznej siłowni chłopaków na osiedlu :) jak chcesz w domu to proponuje trening domatora (poszukaj na sfd). Dieta można utrzymać poza domem ale to też zależy na ile rygorystyczną sobie ów diete ułożysz, chodź każda diete można utrzymać :) na siłowni zwiności niezrobisz ale za to poprawi Ci sie siła i nabierzesz mięśnia :)

p.s plecy na luzie :) (dla tych co niewidzeli na sfd)

http://f2.sfd.pl/sb.asp?w=650&p=1/imag...61104160359.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie sęk w tym, że nie mieszkam na osiedlu, ani w mieście tylko muszę dojeżdżać. Dlatego wolałbym kupić jakiś podstawowy sprzęt i ćwiczyć w domu :).

P.S. Czy dieta masowa będzie odpowiednia? Pełno tego na sfd, a nie ukrywam, że chciałbym troszkę lepiej wyglądać. Czy dieta masowa + trening typowo fighter'ski nie będą się wzajemnie wykluczać?

Chciałbym osiągnąć coś takiego:

Dołączona grafika

Taki plan byłby dobry?

Dołączona grafika

Wyglądałoby mniej więcej tak:

Pon-regeneracja

Wto-trening: tak jak na obrazku z piątku.

Śro-trening tricks.

Czw-trening: tak jak na obrazku z soboty.

Piątek-regeneracja.

Sobota-bieganie? - tu nie wiem co dać.

Niedziela-trening tricks.

Co Wy na to?

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnosnie a6w:

jak teraz moim glownym celem jest masa to czy wykonywanie tego cwiczenia nie wplynie negatywnie na to ? :D

przegladajac posty na sfd wiele osob pisze,ze zgubilo dzeki temu kilka kg i cm

mi jedynie zalezy na przyroscie tych miesni i rzezbie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ciagu 12 dni cwiczenia zauwazylem ubytek tluszczu i brak zmian wagowych (jem na mase) wiec mozna zalozyc teoretycznie ze pozbylem sie tluszczu a przybylo mi miesni...

p.s. wczesniej zanim robilem a6w mozna bylo zauwazyc wzrost masy o 0,5kg srednio w ciagu 2tyg :)

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

Remy no nie bardzo cos takiego ... ztresztą ja nie widze tam atletycznej sylwetki, tylko van damme (czy jak sie tam go pisze) na "masie"

p.s

i gdzie włozyc tą teorie, ze krate na brzuchu widac ponizej bf 12% (kłanai sie tez twoj temat quarantino) jak na tym zdjeci van damme, ma napewno wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawidsfurtux: tą teorie to można wiesz gdzie włożyć :) u mnie naczczo mimo wysokiego bf widać krate bez żadnego napięca ale to też zależy od masy mięśnowej brzucha, z dużym otłuszczeniem dobrze rozwinięte mięśnie brzucha przebiją się przez sadło :) tak samo jak żyły u mnie na siłce u kilku spaślaków z bf na oko 20% widać bardzo dobre unaczynienie ale jest to już uwarunkowane genetycznie bo niektórzy mają poprostu głeboko żyły i niewidać ich nawet na dobrym odwodnieniu i niskim bf. Konsultowałem się wczoraj z znajomym studentem medycyny może mi załatwi fałdomierz więc będe miał wiarygodny pomiar bf :D

Remy: mi osobiście taki plan by niepasował (niezdołał bym zrobić 29serii na treningu) ale jest on autorstwa cenionego eksperta i dla początkującego napewno taki plan 2dniowy się sprawdzi :) . Dziecinne jest troche mówienie jak chce sie wyglądać, vandamm na tym zdjęciu to w domu zostawił góre klatki,naramiennych chyba wogle niećwiczy i wydaję się triceps słaby chodź na tym zdjęciu dobrze tego niewidać :) ja bym chciał wyglądać jak frank zane ale co z tego? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od sierpnia nie cwicze - czasami moze cobie dla relaxu pomacham ciezarkami.

Masa ciagle idzie w gore -> juz prawie 75kg przy 171~172 cm wzrostu :) Sorki za slaba jakosc zdjecia ale telefon przy sztucznym swielte nie nadaje sie do tego :(

Dołączona grafika

No ale teraz do wojska - zobaczymy co ze mnie zostanie po tych 9 mies ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pójdziesz nieco w dół, kumpel był dobrze zbudowany przed wojem, praktycznie przez kilka lat utrzymywał dobrą sylwetkę, jak wrócił z woja to go nie poznałem, nawet na psyku schudł, wyglądał jak chucherko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po dzisiejszym wazeniu, zauwazylem, ze w ciagu miesiaca, podczas, ktorego brałem

- przez caly czas bialko Ostrowii

- caly czas Carbo Olimpu

- dieta wysoko weglanowo/bialkowa

oraz 4 treningach tygodniowo + ostatnio Gainer 1 przez kilka dni

przytylem/nabralem masy miesniowej ;) ok 4kg

jak dla mnie wynik zadawalajacy i zeby utrzymal sie jak najdluzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj po wczesniejszej rejestracji czeka na Ciebie kilka treningów typowo siłowych.

a ja zaczalem KA+Glucetyl+Gainer na uzupelnienie diety, witaminy omegi3 i inne bzdety. pierwszy trening na +, placebo :D tak sie zastanawiam, wszystko mam w kapsach, i oprocz wyzej wymienionych wcinam glucosamine i zelazo bo mam niedobory, troche duzo tego <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do Was pytanie odnośnie szamania:

- Jeśli ćwiczę co dwa dni i nie mam zamiaru stosować żadnych odżywek, to czy codzienne wcinanie całej paczki tzw "Rice Cakes" będzie miało pozytywny skutek? Czy to w ogóle dobry pomysł aby jeść jedno opakowanie dziennie takich płatków ryżowych?

Niby ryż dobry, ale czy dmuchany w takiej formie to to samo...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zły pomysł, zwykly ryż paraboliczny z cynamonem i śmietaną polecam :) co do diety krótko opisze: pierwszy posiłek same węglowodany, reszta posiłków 2:1( proporcje węglowodanów:białko) posiłki około treningowe 3:1, ostatni posiłek białko plus zdrowe tłuszcze (oliwa z oliwek, olej lniany) co do produktów które warto spożywać i zasad układania diety zarzuciłem dwa linki wcześniej w tym temacie więc poszukaj troche...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglada ktoś strong men cup :P

BTW

Czy stosowanie suplementów takich jak spalacze tkanki tłuszczowej jest w 100% dla organizmu bezpieczne. :?

Bo jedni nie lub tak inni znowu na odwrót, a jest to dostępne w sprzedaży.

Edytowane przez kamilo23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

wszystko jest bezpieczne ale w granicach rozsądku........

ale jest róznca miedzy powiedzmy cla a takim thermal pro, wiec powiedzmy do tkaiego cla, ktore za abrdzo tam nei działa to wiadomo bierzesz jak chcesz, ale jak ktos ma wysokie cisnienie i weznie thermal pro, no to moze miec jazdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi