Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam pytanko, bo tak tu ostatnio zauważyłem ABS'a.

Jaka jest różnica między ABS a A6W ?

Bo u mnie jest tak:

* Po jednym dniu ABS'a nie mogłem się ruszać przez kolejne 3,

* Po A6W, spokojnie jestem w stanie wykonywać następnego dnia ćwiczenia.

Nie wyobrażam sobie robienia ABS'a codziennie. Jestem leszcz, czy to po prostu jakoś inaczej działa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może:

1. klata, biko, przedramie, łydki.

2. najszerszy, triko, barki, uda.

Łydki z udami można zamienić ofkoz... a może nawet trzeba.

Ja od zeszłego poniedziałku robię trening czterodniowy- pn, wt, czw, pt. "Przykleiłem" się do kolejnego partnera więc chcąc-nie-chcąc muszę tak chodzić- ale nie narzekam. Przynajmniej znów zacząłem katować nogi... a i w matwym zadebiutowałem- wszelkie zmiany są na plus- najgorsza jest ta monotonia...

Edytowane przez mechl!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może:

Ja od zeszłego poniedziałku robię trening czterodniowy- pn, wt, czw, pt. "Przykleiłem" się do kolejnego partnera więc chcąc-nie-chcąc muszę tak chodzić- ale nie narzekam. Przynajmniej znów zacząłem katować nogi... a i w matwym zadebiutowałem- wszelkie zmiany są na plus- najgorsza jest ta monotonia...

a w tym 4-dniowym treningu jaki masz plan treningowy na poszczegolny dzien ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plan nie jest mój- ja bym go trochu zmodyfikował ale jako że chcę zmian ćwiczę bez zająknienia (jeszcze przyjdzie na to czas).

pn- klata, triko, barki, kaptur

wt- najszerszy, nogi, biko, przedramie.

W czwartek cykl powtarza się. Duża intensywność, trening wyczerpujący- na siłce spędzamy 1.5-2godziny i nawet przy obenie niskiej temp otoczenia totalnie zalewam sie potem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ ćwiczę- są w rozpisce: wtorek, piątek. Właśnie ze względu na ćwiczenia nóg/ud zdecydowałem się "podkleić" pod nowego partnera. Na samotne ich ćwiczenie / plan czterodniowy brakowało motywacji.

Wczoraj robiłem m.in. "chód Colemana" (ci co widzieli filmik- wiedzą). Jako że ostatnio robiłem go w wakacje dziś mam straszliwy kwach na tyle ud i doopsku ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może:

tak tez myslalem, dodam jeszcze brzuch na koncu ;)

a w ogole to podpatrzylem ostatnio fajne cwiczenie na laweczce skosnej, "markujemy" 2x skłon - tzn podnosimy sie kilka cm napinajac miesnie, dopiero za 3 razem do kolan, na brzuchu mialem 2 dni zakwasy mimo ze cwicze brzuch raz w tygodniu - a6w 3x8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

ja jestem po drugim trenningu fbw i powiem, ze działa jak am działc,dobra pompa na cłąym ciele, cos ponad godzinke i wszystkie partie zrobione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na jednym cell pumpie wiecej niz 4-5 tygodni pociagniesz?

Dokupilem mały :) i blister TCM dostałem w prezencie. Pisałem o tym nawet.

qbass: jakie masz btw? :)

Ogolnie nie trzymam sie sztywno ilosciowo ile mam zjesc bwt ale staram sie zeby byla sporawa nadwyzka kcl.

Oglnie to wychodzi:

wegle 420-450 g

bialka 140-160 g

t 90 g

jesli dobrze pamietam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa pytania jedno proste drugie bardziej zlozone. Prosze o rady.

1. Biore kreatyne M3 (jabłczan kreatyny). W dni treningowe wiem jak brac (3x3 dziennie - rano na czczo, po treningu oraz przed snem) ale co robic w dni nietreningowe ? Odpuscic tylko ta dawke 3szt po treningu czy zupelnie inaczej brac ?

2. Moja narzeczona cwiczy aerobik i zapodaje od tygodnia Thermo Speed Mega Caps - http://allegro.pl/item136735420_olimp_ther...0_caps_%5D.html.

Bierze z zaleceniami na opakowaniu 2 kapsulki dziennie. Ale ma problem bo zle sie po nich czuje. Czuje sie jakby ja rozpierala energia od srodka ale sily wogole nie ma, jest osowiala z zewnatrz. W srodku ma jakby "kluche" ktorej nie moze "odbic". Senna jest, bole glowy, itp.

Ma nadal brac az sie organizm przyzwyczai czy czym predzej zaprzestac i nie wracac do tego specyfiku nigdy wiecej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja się na temat TSE wypowiem biore od tego poniedziałku.

I w poniedziałek wziołem 1 tabse na noc nie mi nie było. we wtorek rano i czułem do południa raz siłe raz osłabienie, tak jakby mnie brało na wymioty. Po południu jedno przed treningiem i małem powera. I przed kolacja już było normalnie. W środe wziołem 4 tabsy i ta czwarta to była za duzo bo spędziłem na kibelku troszkę. Racze skupiam się na 3 tabsach dziennie.

Ogólnie biore jeszcze vigora i rutinoscorbin bo mam niedobór witaminy c. Mam zamiar jeszcze kupić zdrovita magnez i wapń.

Po TSE czuć róznice po sobie i organizmie, raz jesteś osłabiony a raz masz takiego powera że hej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

takie specyfiki wypłukuja witaminy z organizmu ,dlatego trzeba sie tego najesc troche

co do jabłczanu ja bym brał w 2-3 dawkach, tzn rano i przed trenningie, lub rano, przed i po trenningu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy po ile masz M3.

M3>>250caps za okolo 45-50zł tj. 175g jabłczanu

TCM >> 300 Casp za okolo 65-70zł tj.330g jabłczanu

TCM wychodzi taniej.

DT:

4g na czczo

3g przed treningiem

3g po treningu

DNT:

4g na czczo

Edytowane przez qbass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie do was czy jak zaczęliście przygode z siłką to pijecie alkohol ja przyznam się bez bicia juz nie miałe od 3 miesiecy ani kropli B-).

narazie na siłce cwicze 3 tygodnie i już jest jakiś rezulta na klate wezma narazie 40kg na nogi 50kg do wyprostu i 60kg na krzesło. Na grzbiet 36kg. Naprawde aż sam się dziwie bo jak pamietam pierwszy tydzień to byął tragedia. A i co dziennie brzuszki i aeroby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak cwicze, tak wypilem moze lacznie 5 piw...i sylwester troszke dalem popalic. Po prostu sie odzwyczailem :)

po KA mnie coś zaczyna wyżylać :D szczegolnie biceps, troche barki. co do efektow, to nei za bardzo moge powiedziec, wzrosla wytrzymalosc, sila moze minimalnie, ale dopiero tydzien za mną. Zobaczymy jak to bedzie po 6tygodniach B-) jedno co moge powiedziec, to nie odczuwa sie tak szybko i mocno efektow dzialania (co nie znaczy ze gorzej zatrybi, ale o tym za ~6tyg ;] )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi