wookie85 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Bez diety ani rusz a skoro sam powiedziales ze jeszcze co ci ktos zrobi to za pewne nie dostarczasz odpowiedniej ilosci bialka , wegli i tluszczy i nie ma z czego budowac ;]. Pomysl tez o trenowaniu calego ciala bo to wazne , nie ma czegos takiego ze dol dobry to teraz popracuje na gora , jedne miesnie pobudzaja inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Ok Panowie - widzę że tu trochę ludzi obeznanych z tematem więc mam trochę pytań. Ponad dwa miesiące temu kupiłem sobie hantle z zamiarem poprawienia obwodów tu i tam ;). Kupiłem komplet 2x20 kilo i zacząłem ćwiczyć. Ćwiczę tylko górę bo dół mam moim zdaniem ok - bardzo dużo jeżdżę na rowerze. Aktualne parametry to: Wzrost - 187 klata 115 łapa 39 udo 64 Waga - zatrzymała się na 100 kilo ;] Nie jestem gruby, mam taką budowę ciała że jestem raczej duży. Teraz sedno sprawy. Ponad 2 miesiące temu zacząłem regularnie ćwiczyć - co drugi dzień, ćwiczeń nie powiem bo nazw nie znam - ale są to ćwiczenia na biceps triceps, klatkę piersiową - wyczytałem gdzieś że jedne z skuteczniejszych. Robię 4 serie każdego ćwiczenia po 8 powtórzeń. Dieta - niestety nie ja gotuję, nie mam zresztą na to czasu więc jem normalnie - ale po każdym "treningu" staram się zjeść coś z wysoką zawartością białka - twarożek itp. Rozpoczynałem od obciążenia 14 kilo, szybko jednak przeszedłem na 16, potem 18, i wreszcie wczoraj na 20 kg. Czuję duży wzrost siły, mięśnie stały się twarde, może bardziej zarysowane, ale kompletnie nie mam przyrostu :/. Jak zaczynałem było 39 i po ponad 2 miesiącach jest 39. I teraz pytanie - co robie źle ? - Zależy mi na masie, - chciałbym w łapie dociągnąć powiedzmy do tych 42 cm. Czy to kwestia częstotliwości treningów ? Czy kwestia braku odpowiedniej diety ? A może jakieś inne powody ? HELP Jaki masz BF? cos kolo 22-24% (strzelam, ale widze po wymiarach) Po treningu (masz widac masowy) jak i w czasie uzupelnia sie zapasy glikogenu w miesniach (glukoza np z woda) taki twarozek to dobry przed samym snem;) Niestety jesli nie wiesz co robisz za cwiczenia moze okazac sie ze robisz je zle, no i sam fakt ze to hantelki...hantelki nawet jesli katujesz same lapy to po twoim opisie wnioskuje ze -pracuja gorne partie klatki -miesnie miedzyzebrowe -biceps -triceps Pamietaj jednak ze biceps to miesien dwugłowy, a triceps trzy:) niektorych parti bicepsa (miesien młoteczkowy) np bez modlitewnika nie rozwiniesz. Jedyne wyjscie zapisz sie na silownie, na tydzien tam zapoznasz ludzi, porozmawiasz, doradza. Potem zmodyfikujesz trening i raz w tygodniu wpadniesz na silownie. Samymi hantelkami niewiele zdzialasz! To samo cwiczenie wykonane gryfem zamiast dwiema hantlami i inny efekt. Ba juz nawet roznice miedzy nachwytem a podchwytem zauwazysz.. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 siema :rolleyes: mam pytanko bo silownie mam daleko i ogolnie niechce mi sie chodzic brak czasu itp. Jednak juz 5 miesiecy pykam sobie dwa razy w tygodniu tj 4 serie do oporu pompeczek i juz fajnie masy nabralem jednak ostatnio juz robilem 4x 60 pompek na piesciach dwa razy w tygodniu tj wtorek i piatek zwyklych rekord w 1 seri 80) jednak tego ostatniego tygodnia cos spadlem z sil ledwo 4x50 wiec pytanie czy to juz jest za duzo tych pompek ???? czy musze zmniejszyc ilosc seri (np 3x) lub zmniejszyc do raz w tygodniu np 5x bo jak na silowni trenowalem to zeby na sile to robilo sie np klatke raz w tygodniu do oporu a na rzezbe 3 razy w tygodniu ,czyzby juz miesnie sa zabardzo przemeczone? za odp dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Ja chciałbym uzyskać porady jak fajnie wyrobić swoje ciało. Obecnie mam 186cm i 73kg wagi to chyba całkiem ok. Mięśnie mam lecz chciałbym aby były jeszcze "wiekśze" i żebym nabrał jeszcze więcej siły. Często pracuje fizycznie lecz nie na siłowni itp. Co polecacie robić? Jakies odzywki? Kompletnie się na tym nie znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 masz 298 stron na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 na rzezbe 3 razy w tygodniu ,czyzby juz miesnie sa zabardzo przemeczone? za odp dzieki :wink: ilosc nie rowna sie jakos co za tym idzie rzezba , to mit to tak swoja droga druga sprawa same pompki dadza efekty do czasu , pozniej bedzie przetrenowanie/zmeczenie miesni itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 ilosc nie rowna sie jakos co za tym idzie rzezba , to mit to tak swoja droga druga sprawa same pompki dadza efekty do czasu , pozniej bedzie przetrenowanie/zmeczenie miesni itp no tak z tym przetrenowaniem i zmeczeniem miesni to prawda ale chyba da sie cos zrobic jesli sie zmniejszy ilosc seri lub ograniczy do mniej dni w tygodniu narazie zmniejszylem ilosc seri z 4 do 3 zobaczy sie dalej jakie beda sily ewentualnie zmniejsze serie do 2 a rozloze na wiecej dni no bo zawsze co jakis czas zmniejszenie seri dawalo przyrost sily po jakims czasie i lepsze wyniki znaczy wytrzymalosc w jednej seri :rolleyes: bo 80 juz robilo sie,ale takie 150pompeczek by starczylo w jednej seri i aby to utrzymac pozniej i dalej spalac tluszcz a zamieniac w rzezbe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Pompki za wiele nie dają, lepiej już w domowych warunkach kupić gryf, obciążenia, drążek i jakieś hantelki. Też nie warto ćwiczyć do oporu bo mięśnie mogą się zmęczyć do takiego stopnia, że zamiast pozytywnych efektów będzie wręcz odwrotnie. Mięśnie przy zbyt dużej pracy i małej ilości składników budulcowych mogą się wręcz przestać rozwijać i coraz bardziej będą się męczyły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 dalej spalac tluszcz a zamieniac w rzezbe :wink: poki co nic nie spalasz i nic w "rzezbe" nie zamieniasz , pompkami tego nie zrobisz okrojenie o 1 serie nic nie da zrob 1-2 tyg przerwy w ogole , dluzsza regeneracja poza tym jak wyzej , pompki to sa dobre na rozgrzewke , jesli dalej masz je zamair robic to rob je pod kate, inna intensywnosc , dorzuc sobie obciazenia ( na plecy cos polozyc poprostu chociaz tu ostroznie ) , rob pompki na triceps i dalej jazda , trzeba to urozmaicic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Nie jestem gruby, mam taką budowę ciała że jestem raczej duży. Obwód pasa może podaj.. 20kg to jest nic. HeatheN: Mięsień młoteczkowy? Co to za nowości? :lol2: Chwyt młotkowy chyba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1991 Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 siema koksiarze!!! Jak sie tak chwalicie to ja tez(chociaz nie ma czym) wiec tak: Klata: 106 (przed silownia bez napinania, jak sie napne to mam 109) biceps: 39,5 przed treningiem udo: 62 porzedramie32,5 w pasie cos ok 84 Rekordy: klata: nie wiem ile na max ale 90 kg na serie biore(na płaskiej) przysiad: nigdy nie cwiczylem nog dopiero teraz i biore 105 kg na serie na max nie wiem marty: nie robie szkoda plecow zastepuje innym cwiczeniami ale tak 120 lekko bicepsy: na łamanym 40 kg na serie tricepsy: francuskie leżac 38 kg barki: malo bo tylko 50 kg na serie przyciaganie sztangi w opadzie: 90 kg na serie Dodam jeszcze ze mam 17 lat 174 cm i 81 kg z odzywek z teraz biore creatine strong matrix 7 + dextroza vital max wczniej hmb+ thermo speed jeszcze wczesniej TCM+ mas xxl itp aaaaaaaaaa i cwicze jakies 3 lata ale tylko w okresie mniej wicej od marca do lostopada co o tym sadzicie???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Barki i plecy trochę słabo. Nogi masz bardzo silne :wink: Fotki jeszcze jakieś zarzuć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1991 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 hmmmmmm!!! Fotki zaraz jakies dam!! z tymi plecami to bym sie kłocil ale nie wiem jak tam ludzie w moim wieku sobie radza z tym!! Plecow staram sie mocno nie forsowac poniewaz jak gralem w pilke reczna to mialem powazna kontuzje i prawie nie moglem chodzic wiec staram sie oszczedzac i to 90 to tak z niewielki trudem biore nie wiem moze to malo!! I jeszcze zapomnialem napisac ze nie uczeszczam na zadna silownie tylko mam swoja silownie i wiekszosc sprzetu to samorobki wiecie jak to ejst sprzet drogi odzywki tez wic trzeba sobie radzic i w rzeczywistosci ja mowie ze to jest np 90 kg a jest chyba 95!! tak wiec te 5 kg mozna wziosc poprawki!!! A nogi mam mocne bo cwicze taekwondo;d;d!! Polecam pod okiem dobrego trenera jest zaj***e pozdro koksiarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniec Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 (edytowane) Tylko po co się tak podniecasz kolego? Down: żal.pl Edytowane 16 Lipca 2008 przez Techniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1991 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Po to zebys mial pytanie KOLEGO!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniec Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 (edytowane) To może ja troche o swoich wynikach. ;] staż: 4 lata wzrost: 185 cm waga: 87 kg pas: 80 cm klatka: 117 cm biceps: 42 cm Dieta: aktualnie jestem low carbie :) bf: 8% btw zapraszam na sfd.pl a dokładnie do Sceny MMA i K-1 gdzie jestem moderatorem :] Pozdro edit: jakaś tam fota z telefonu;] Edytowane 16 Lipca 2008 przez Techniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Po to zebys mial pytanie KOLEGO!!!!!!!!!!!! klawisz "1" Ci się zacina ?? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1991 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Moza tak powiedziec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Moza tak powiedziec...Zaczales w wieku 14 lat cwiczyc...powodzenia zycze w rozwoju intelektualnym, i kolega mial racje zal.pl, a jak na swoj wiek to efekty ladne Dieta: aktualnie jestem low carbie :)CKD? Edytowane 17 Lipca 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniec Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) ww jem tylko w posiłkach około treningowych, około 60-150 g dziennie. ogólnie dieta teraz to loteria.. wakacje ;] Edytowane 17 Lipca 2008 przez Techniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1991 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 ...powodzenia zycze w rozwoju intelektualnym???????????? A czego sie ma to tyczyc?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 ...powodzenia zycze w rozwoju intelektualnym???????????? A czego sie ma to tyczyc??????....własnie dlatego Ci tego zyczyłem. <_< Piekny wiek, masakryczne przyrosty, dojzewasz, a juz porzadna suplementacja! To duzy blad, potem jak osiagniesz stagnacje, ciezko bedzie ci 1mm w bicepsie zdobyc, z nerwow gwarantuje Ci ze siegniesz po mocniejsze srodki... ZA WCZESNIE ZACZALES CWICZYC ZA WCZESNIE ZACZALES SUPLEMENTACJE Juz wiesz czego to sie tyczyło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1991 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Tylko oto chodzi ze ja juz duzo wiekszy nie chce byc a suplementacje zaczynalem od l-karnityny a kreatyne w wieku 16 lat pierwsza a massy itp dopiero od pol roku i co cykl mam bardzo dobre przyrosty!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniec Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 po twoich pleckach tego nie widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1991 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 no nie wiem!!! mam 110 w klacie po napieciu i z tego co bylo w tabeli kulturystycznej o proporcjonalnosci to jestem prawie idealnie proporcjonalny!!! tylko ta miniaturka zdjecia mnie tak splaszczyla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 po twoich pleckach tego nie widać Bo plan dyskotekowy ich nie uwzględnia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1991 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 hahaha cos w tym jest... pozdro dla ziomka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 daj fotki to sie okaze jak to wyglada , kozakow w necie cala masa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1991 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 fotka jest jedna ale te miniaturki sa tutaj nieciekawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 co ma miniaturka do fotki :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...