Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

http://img144.imageshack.us/my.php?image=obraz0145hb.jpg

dam jedną fotke, długo jestem a nie dawałem tu nic...

może nie ma czego pokazywac bo nei ma ale zgobiłem juz ok 15 kg wagi od ok grudnia, przy czym troche masy miesniowej doszło,

ale plecy mam brzydkie jak nic hehe :D

hehe, kobieta Cie podrapała po plecach? :P

zadarłeś sobie? :P

btw, wysypka na plechach to efekt chemi czy masz ta naturalnie? (kolega przez chemie(przynajmniej tak twierdzi) to ma syfu na ciele że szok:/ )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

nawet nie wiem ,ale fakt faktem co chwile gdzies "orła szczele"

hmm ta wysypka troche naturalnei ale nasiliło sie po odzywkach tak mi sie wydaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo z Was pewnie ma poniżej 18 lat. Jeśli chodzicie na siłke przynajmniej raz w tygodniu i więcej i pakujecie ostro i w chacie też to bez obrazy ale jesteście głupi... W tym wieku przekładanie całej energi tylko na mięśnie kończy się tym że mamy słabo rozwinięte kości i jesteśmy niscy. Oczywiście ćwiczyć można ale rzeczy typu wyciskanie 60kg na klate to radze sobie odpuścić w tym wieku.

Sam jesteś głupi .

A poza tym jak ktoś waży 75 kg to 60 kg to wcale nie przesada.

Ja zaczołem ćwiczyć jak miałem 17 lat i jakoś jestem zdrowy mam 181 cm i mocne kości .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://img144.imageshack.us/my.php?image=obraz0145hb.jpg

dam jedną fotke, długo jestem a nie dawałem tu nic...

może nie ma czego pokazywac bo nei ma ale zgobiłem juz ok 15 kg wagi od ok grudnia, przy czym troche masy miesniowej doszło,

ale plecy mam brzydkie jak nic hehe :D

no faktycznie plecy masz "troche" brzydkie ale nie ma co sie zalamywac tylko zastanowic sie dlaczego?

Jesli jestes mlody a twoj organizm jeszcze nie jest ustabilizowany hormonalnie to moze byc tego powodem , takze odzywki mogly dodac troche od siebie , innna rzecza jest ze moze masz niedobor jakiegos pierwiastka lub masz tlusta cere , i teraz w zaleznosci od ustalonej przyczyny zastosuj odpowiednia kombinacje np:

-idz do lekarza i wez skierowanie na badanie hormonalne -gdyz moze ci wlasnie brakowac jednego z 3 androgenow odpowiedzialnych za gospodarkie hormonalna

-moze ci brakowac cynku ktory pomaga zwalczac wypryski i problemy skorne

- na tlusta cere stosuj odpowiednie kosmetyki

to tylko kilka przykladow z wielu mozliwych ,w kazdym razie nie ignoruj tego poniewaz latem nie jest przyjemnie pokazywac takie plecy -szczegolnie kobieta :) , moga zostac rowniez blizny i slady po tradzikowe , zadbaj o to abys pozniej nie musial zalowac wczesniejszego zainteresowania tym problemem -houk jak mawiaja eskimoscy apacze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

nie ignoruje tego .. ostatnio byłem u jakiegos dermatologa i tma podobno dośc dobra masc mi przepisała, jakis antybiotyk czy coś,

dlatego własnie musze sie opalic, wtedy bedzie mniej to widać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

hmm o to raczej sie nei boja, bo ta jest naprawde dobra, pomogła mojej matca ze skóra(matka ma inny problem, nei takie [ciach!]o jak ja) wiec bedzie ok :D

http://img129.imageshack.us/img129/8316/hgfhghh2qi.jpg

chciałem umyć lustro ale wale to :D

Edytowane przez Dawidsfuturx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam takie male pytanko do was gdyz raczej jestescie bardziej obeznani niz ja. Jak bylem maly to mialem zespol kurzej klatki piersiowej przez co do dzis mam ja zdeformowana. Baaardzo nieladnie wygladam przez to. Zalezalo by mi na przybraniu masy wlasnie na klacie , cwicze w domu hantlami od czasu do czasu silka. Jednak teraz postanowilem sie ostro ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ( wakacje to i czasu duzo) i codziennie na silke ostro meczyc. Jak narazie przy 173cm wzrostu waze ok 72kg jednak wage widac od pasa w dol =/ Myslalem aby brac metanabol tak ok 4-6 tyg podczas intensywnych cwiczen na silowni + odpwiednie odzywanie no i meczyc ta klate ciagle. Prosze o nie wysmiewanie mnie za to...nie kazdy chce cwiczyc na "sucho" wiec jakies jest wasze zdanie na ten temat ? We wrzesniu prawdopodobnie do woja pojde wiec moje cwiczenia zostana przerwane....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tja... metka jest dobra na wszystko...

Jeśli masz zamiar być zawodowcem i brać sterydy non-stop to "OK". Sterydy mają to do siebie, że dają niesamowite przyrosty masy i siły (oraz agresji) w czasie cyklu (w czasie ich brania znaczy się). Po ich odstawieniu w przecioągu kilku tygodni (2-3) masa i siła wraca do pierwotnego stanu albo (zależnie od genetyki) misiejesz/karczejesz- zalewasz się tłuszczem.

Jeśli nie ćwiczyłeś jeszcze intensywnie to właśnie intensywne i regularne ćwiczenie da Ci duże przyrosty- taki jest urok początków "kariery" na siłce- nie potrzeba nawet supli aby widzieć rezultaty i to z tygodnia na tydzień.

Reasumując- sterydy są dobre dla zawodowców, karków i baseniarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechl!n: po koksie nie tracisz sil i wymiarow, wszystko zalezy co bierzesz jak bierzesz jak cwiczysz jak jesz

tu nie chodzi o zawodostwo itd...koks moze brac kazdy byle z glowa. Metki napewno nie polecam, najbardziej toksyczny do tego ma tendencje do zalewania.

W dobe dziesiejszych suplementow i odzywek naprawde nie warto bawic sie w koksowanie....jesli tak bardzo chcesz przybrac na wygladzie to metka tego napewno nie osiagniesz. Cwicz miesiac przynajmniej na sucho, zobaczysz efekty bedziesz mial bardzo dobre. Pozniej mozna zastanowic sie nad suplementami...

I takie male odczucie ze swojego doswiadczenia i obserwacji...jesli juz na samym poczatku myslisz nad koksem to w tym sporcie nic nie osiagniesz wiec proponowal bym ci pojscie na rower:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet nie wiem ,ale fakt faktem co chwile gdzies "orła szczele"

hmm ta wysypka troche naturalnei ale nasiliło sie po odzywkach tak mi sie wydaje

To jest właśnie trądzik panie kolego, szczególnie odżywki pogorszają stan. Ale nie przejmuj się, ja mam to samo na plecach, mam nieco bardziej rozbudowane plecy niż ty, ale chyba nawet więcej tego syfu na pleckach, także nie mam się czym chwalić... wiesz jaki jest sposób na usunięcie tego? Differin u dermatologa lub opalanie, jak się w tamtym roku opaliłem to plecki czyste i tylko laski łapać :lol:

Panowie, chciałbym spytać, bo są tu ludzie obeznani.

Ćwiczę od zeszłego roku, szczególnie klata i brzuszek mi się wyrzeźbiły. Jednak mam problem z wagą, mam 170 cm wzrostu i zajebiście łatwo chudnę, miesiąc temu miałem 65 kg, a teraz 60 kg i boję się, bo nic nie biorę (żadnych suplementów), a nie chce być chudy jak tyka. W dodatku źle się odżywiam, muszę przyznać, że za dużo jem chleba + dodatki oraz pizzy i frytek... Czy to nie dziwne?

Ćwiczę w domu, jeżdżę na rowerze, codziennie biegam wieczorkami, gram w piłkę po 3-4 godziny, a jak będzie cieplej to ofkorz basenik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro chudniesz to znaczy ze masz bardzo ujemny bilans kaloryczny, za malo jesz tego co ci potrzebne. To ze masz diete powiedzmy zeby zrobic miesnie to nie znaczy ze od razu po tym przybraniu na masie mozesz jesc tak jak zwykle, zeby utrzymac mase tez trzeba dobrze jesc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na sfd szukałem jakiś czas temu coś na temat diety zbilansowanej, jednak wszystko tam jest opisane dość detalicznie z zastosowaniem pojęć biologicznych i ciężko się połapać. Nie będę na pewno liczył codziennie ile mam dostarczyć kalorii organizmowi itp., według mnie to bezsens. Chciałbym coś ogólnego, co jest itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt ci nie kaze liczyc, rob tak, ze co 3 godziny powinienes cos zjesc, jak niemozesz to jesz batona lub cos innego wysokokalorycznego. a nie bedziesz tracic na masie. A w co beda bogate twoje posilki to sam decydujesz, nie przesadzaj z tluszczem a bedzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam małą prośbę ;-) Kto mi rozpisze jak to brać ;p ?

Oto co zakupiłem:

- MEGA MASS XXL 4800g

- MEGA MASS XXL 3000g

- Olimp Creatine mono 500g

- Olimp Creatine mono 250g

- Olimp Taurine 150 caps

- glukozy ileś tam ;p (wyczytałem by przyjmować z kreatyną 20g)

- multiwitamina jakaś tam ;p do tego osobno witaminki grupy B i witaminka C ;p, magnez w tabletkach i cynk w tabletkach

- omega 3

Co jak i ile brać dziennie :P ? Co jeszcze dokupić do tego ;-]

a teraz uwaga, nie śmiać się tylko ;p cel to masa ;] a moja obecna wynosi 64kg przy 182 cm wzrostu ;> staż hmmm uznajmy, że zerowy ;)

Diete jako tako mam:

śniadanie: płatki+mleko+batonik z odrębów z czekoladą+rodzynki

2 śniadanie: pieczywo białe+polędwica z indyka+coś z zieleniny

obiad: pierś z kórczaka+torebka ryżu

kolacja: płatki z mlekiem+puszka tuńczyka

Między głównymi posiłkami staram się dojadać jak tylko mogę :-]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz, nie chodzi o to aby dojadac :] tylko zeby jesc to co najbogatsze w bialko, bo wydaje mi sie ze wlasnie bialka i troche tluszczy , bo wegle masz w mega mass, duzo tego swoja droga, jak chcesz juz tak hardkorowo to gainera 3 razy dziennie max dawke jaka maz tam wypisana, (niewiem ile, w trec mass xxl daja 70 gram powiedzmy) i jedz o stalych porach, bo to tez duzo daje. jak sie postarasz to zrobisz z 10kg masy (czywiscie nie wszystko miesniowej;]) ja zrobilem 8 to ty zrobisz conajmniej tyle, docelowo 1kg na tydzien to dobry wynik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam małą prośbę ;-) Kto mi rozpisze jak to brać ;p ?

Oto co zakupiłem:

- MEGA MASS XXL 4800g

- MEGA MASS XXL 3000g

- Olimp Creatine mono 500g

- Olimp Creatine mono 250g

- Olimp Taurine 150 caps

- glukozy ileś tam ;p (wyczytałem by przyjmować z kreatyną 20g)

- multiwitamina jakaś tam ;p do tego osobno witaminki grupy B i witaminka C ;p, magnez w tabletkach i cynk w tabletkach

- omega 3

Co jak i ile brać dziennie :P ? Co jeszcze dokupić do tego ;-]

a teraz uwaga, nie śmiać się tylko ;p cel to masa ;] a moja obecna wynosi 64kg przy 182 cm wzrostu ;> staż hmmm uznajmy, że zerowy ;)

Diete jako tako mam:

śniadanie: płatki+mleko+batonik z odrębów z czekoladą+rodzynki

2 śniadanie: pieczywo białe+polędwica z indyka+coś z zieleniny

obiad: pierś z kórczaka+torebka ryżu

kolacja: płatki z mlekiem+puszka tuńczyka

Między głównymi posiłkami staram się dojadać jak tylko mogę :-]

nie znam sie na tym ale nie za dużo tego?? kreatyna zalecana jest dopiero po 6 miesiącach trenowania.... jak to mówia co nagle to po diable :P

P.S 30s na www.google.pl i masz http://www.sfd.pl/temat257957/

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luks_pl no sporo tego stuffu zakupiłeś :D według mnie potrzebnie kupywać na samym początku odżywki ale to niemój wybór... diete sobie rozłóż na 6 niedużych posiłków opieraj ją na ryżu, tuńczyku twarożków i kaszy;) a jak to łykać to już niewiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do znawcow:

Cwicze nieregularnie (mocno nieregularnie) od około 10 miesięcy. Przy wzroscie 180cm mam ok. 80kg wagi, troche brzuszka, troche miesni. O ile efekt cwiczen wizualnie widac, to z powiekszeniem podnoszonych ciezarow jest gorzej :/ Zalozymy (opisuje tylko cwiczenie na klatke, z bicepsem jest tak samo), ze mialem 2-3 tygodnie przerwy, podchodze do sztangi, biore na rozgrzewke 30kg, pozniej 2 x 8 powtórzen 50kg + kilka powtórzen 60kg (ile dam rade), na skosnej 2x8 powtórzen ok. 50kg + (juz nie daje rady 50tką) 8 x 40kg. ALE za tydzien juz nie ma bata, nie podniose w ogole 60kg, mam nawet problem z tymi 5 dyszkami :/ Ale cwicze 40stką.... Znow tydzien przerwy do cwiczenia na klate i znow nie wezme 60kg, tylko max 50kg kilka razy :/

Teraz pytanie: to jest normalne? Moze cos nie tak z dietą? Nie przywiazuje do silowni duzej wagi, ale odzywiam sie dosc dobrze - prawie zero slodyczy, Coli, mało %, sporo jajek, miesa itp... Spie 8-10h na dobe i to chyba wystarcza do regeneracji miesni. Co o tym sadzicie? Moze za ostro trenuje? Ale przeciez te 3 serie na prostej + 3 serie na skosie to nie jest tak duzo... (nie mam zakwasow nastepnego dnia)

Edytowane przez Ghazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi