Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Pachy gole już jakiś czas dla higieny plecy goliłem ale postanowiłem woskiem wydepilować , panowie co te kobiety przezywaja żeby być gładkie dla nas , szacunek dla nich za to . Po doświadczeniach z plecami postanowiłem że klatki nie ruszam woskiem . Na plecach czerwone plamy i pryszcze które znikły po 2-3 dniach . Ogólnie plecy i słabo owłosione miejsca mozna traktowac woskiem ale moja klatka jest z byt gęsto owłosiona mósiałbym z 4 opakowania plastrów z woskiem zużyć . Miejsca bardziej intymne tylko podgalam bo żyletką jajek nie dotkne ;) :)

az strach sobie wyobrazac bol przy usuwaniu wlosow z klaty woskiem :D co do kulek to rowniez unikam kontaktow z ostrymi przedmiotami, a plecki to depiluje mi moja panna %)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem fote sprzed kilku tyg, słaba jakość, do tego pogląd jak mi sfaczyło plecy, w realu mi tak łopatka nie odstaje (dziwnie wyszła)

Dołączona grafika

może lepiej nie komentowac? :P

pośmiewisko ; ]]

do tego bez napiętki chyba ;|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam kurde lopatki odstajace i musze to skorygowac

Znacie jakies sposoby na to? Jak narazie to staram sie prostowac i zwalczac przyzwyczajenie do garbienia sie...

mi lekarz (nie od tego) powiedział właśnie o siłowni :P

a inny sposób koleżanki który jej pomógł : chodzila (jak była malutka) we wakacje przez dłuugi czas z kijem od miotły włożonym tak żeby być prostą, i teraz jest prosta :blink:

Ja zauważyłem że łopaty mi mniej odstają od siłki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi lekarz (nie od tego) powiedział właśnie o siłowni :P

a inny sposób koleżanki który jej pomógł : chodzila (jak była malutka) we wakacje przez dłuugi czas z kijem od miotły włożonym tak żeby być prostą, i teraz jest prosta :blink:

Ja zauważyłem że łopaty mi mniej odstają od siłki..

To z tym kijem to slyszalem od znajomego, moze w desperacji sprobuje....

A co do silowni to nie wiem czy przypadkiem sobie sam sytuacji nie pogorszylem, bo na poczatku wykonywalem cwiczenia niepoprawnie. No coz to sa uroki cwiczenia w przydomowej silownii (ale coz czasami trzeba sie na bledach uczyc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od wrzesnia gdy znowu wroce na siłownie po miesiacu cwiczenia czyli w pazdzierniku mam zamiar wziąźć kreatyne, mysle ze miesiac wystarczy na powrot do sprawnosci gdyz przez całe wakacje pracuje fizycznie. Wyczytałem ze efekt podtrzymuje tauryna, ale ona znowu działa w taki sposob ze zwieksza zawartosc insuliny we krwii ( czy jakos tak). Troche zaczołem sie bac tej tauryny gdyz w mojej rodzinie jest osoba chora na cukrzyce, hmm co myslicie?

Edytowane przez wadim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To głęboko tego kija musiała mieć włożonego, skoro aż jej plecy wyprostował :lol2: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedno dobre ćwiczenie na ogólną poprawe sylwetki:

-chwytamy sztange za plecy (oparta na barkach z tyłu szyji)

-romimy teraz przysiad i tak w kółko

drugie cwiczenie tez niby pomaga

-kładziemy sie na brzuchu na ławeczce porstej

-chwytamy sztangielki i unosimy je równo w bok na ile możemy

- to samo tylko podnosimy rece do przodu

wszystko zaczerpniete z poradnika dla młodego Johny'ego Bravo B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jestem poczotkującyy, mam jednego hantlelek max wejdzie na niego 10kg, chciałbym trochę nim poćwiczyć lub coś dokupić i poprawić nieco sylewtkę. Co proponujecie? ew co dokupić do niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega robił też na poprawe postawy podobno, takie rwanie sztangi jak na olimpiadzie, a czasami i podnoszenie, z pasem of kors ;]]

Ogólnie to ćwiczyć obręcz barkową i plecy żeby przykryć mięsem kości a wtedy sie schowają na swoje miejsce ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jestem poczotkującyy, mam jednego hantlelek max wejdzie na niego 10kg, chciałbym trochę nim poćwiczyć lub coś dokupić i poprawić nieco sylewtkę. Co proponujecie? ew co dokupić do niego.

zacznij chodzic na siłownie :P :) ewentulanie kup drugi hantel, podejrzewam ze wiecej niz 10 kg nie bedzie ci narazie potrzebne jezeli jestes początkujący :) z 2 hantlami mozesz sobie ułozyc jakis plan pracy. zacznij sie podnosić. ćwicz nadgarstki maszynka do sciskania, rob pompki :) nie wiem co wiecej poradzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wakacje pełną parą, nie szczędze sobie popijania, no ale życie jest za krotkie zeby sie ograniczać ;]

od sierpnia/wrzesnia wracam, staż juz bedzie ~7mc/y, 16lat, ostatnio 75 na 6 ruchow, obwody pomierze, fotki juz mialem jakis czas temu wrzycic ale teraz beda na bank bo aparat cyfrowy kupuje ;].

Mam zamiar kupić aminokwasy, ludzie bardzo zachwalają, a pieniędzy mi nie szkoda. Mozecie cos polecić ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wakacje pełną parą, nie szczędze sobie popijania, no ale życie jest za krotkie zeby sie ograniczać ;]

od sierpnia/wrzesnia wracam, staż juz bedzie ~7mc/y, 16lat, ostatnio 75 na 6 ruchow, obwody pomierze, fotki juz mialem jakis czas temu wrzycic ale teraz beda na bank bo aparat cyfrowy kupuje ;].

Mam zamiar kupić aminokwasy, ludzie bardzo zachwalają, a pieniędzy mi nie szkoda. Mozecie cos polecić ?

Pozdrawiam

jesli chodzi o aminokwasy to: glutamina- http://www.kulturystyka.sklep.pl/index.php...-glutamina.html

aminokwasy bcaa: http://www.kulturystyka.sklep.pl/index.php...kwasy-BCAA.html

no i tauryna oczywiscie;)Niestety wszystkie są drogie jak widac po cenach, oprócz taurynki i trzeba ich sporo jeść.Wiadomo ze najlepszy efekt dają z kretą;)

Edytowane przez Caehl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo ze najlepszy efekt dają z kretą;)

wlasnie do tego mają slużyc ;]

glutaminka jak najbardziej, a bcaa to wybor wielki ... jedne maja kilka tych aminokwasow, inne rozszerzone ...

i majac na uwadze nasze nereczki, tutaj tez lepiej sie trzymac proszkowanych ?

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx dla Gladiaca ;] :))

Dołączona grafika

Dołączona grafika

jakosc zdjec moze niespecjalna .. ale to kartka dla mnie wiec nie musicie jej szczegolowo ogladac :)))

ale chcialem wam pokazac ze to rowny chlop i jak obiecal tak wyslal ;]

p.s: jak tam we Francji? zalamka ze nie wygrali finalu?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos jak rodzinnie się zrobiło :D

jestem w ósmym dniu cyklu na cp i ludzie aż sam się dziwie naprawde świetnie mi idze ułożyłem sobie diete (pierwszy raz mam swoją diete) jem cp i masa mi tak elegancko idzie :D dziś klata zazczełem od skosu w ostatniej seri 6x75 :D wcześniej ledwo co tykałem 70:D a po treningu klatki w łapie 40,5 jutro łapy i może będzie z 42 po treningu:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe .. czy ja wiem czy rodzinnie?

swojsko :)

a jakbys tesknili to ja w sumie moze i nie mam jak teraz chodzic na silke ...

ale zmienilem troche sposob odzywaiania sie (przedewszystkim mniej a czesciej), do tego duzo spaceruje (po 1-2h) wieczorami ... robie niezle kilometry (~10km)

cudow nie ma ale trace w pasie i z brzucha .. oraz ogolnie troche lepiej rzeźba wyglada na gornych partiach

siakies tam foto:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie do tego mają slużyc ;]

glutaminka jak najbardziej, a bcaa to wybor wielki ... jedne maja kilka tych aminokwasow, inne rozszerzone ...

i majac na uwadze nasze nereczki, tutaj tez lepiej sie trzymac proszkowanych ?

Mysle ze najlepiej BCAA o łańcuchach rozgałęzionych a co nereczek to mysle ze one zabardzo ich nie orają a czy w proszku czy w kapsułakch tez różnicy nie ma, podobnie jak z kretą, w której u mnie tak przy okazji zaczynają pojawiac sie małe grudki:/ choc strzegę ją od wilgoci jak mogę, może te cholerne upały się do tego przyczyniają. W czwartek bedzie drugi tydzien cyklu: monohydrat, tauryna i glukozy troche na razie większych efektów nie odczuwam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

quarantino powiem ci tyle, jesli ejdziesz na cp, tj jest jabłczanie, wnioskuje to z mojego cyklu na xp, to mniej wiecej podobne działanie, nie koncentruj sie na wyciskaniu wiecej na kazdym trenningu, bo dojdziesz do fajnych rezultatów, tlyko przestaniesz brac cp i zobaczysz co sie stanie jak siła spadnie, skup sie bardziej na powolnym dodawaniu, powolnym ciezarów, zwiekszaniu powtórzen, itp

mi sie zaczyna powoli robic sylwetka na V, tylko z moją ch@jową masą i oponką bedzie trudno o dobre V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cykl mam pierwszy poczekam jescze tydzien i zobacze co będzie, mysle ze po cell pumpie tak mocno siła nie spadnie jak po monohydracie bo w koncu to są estry. Mój brat na duzy spadek siły po jabłczanie nie narzekał a chlał duzo.

Mam jeszcze pytanko, mozna w jeden dzien np mocno klate zrobic a na wieczór tak z 1h średnio-intensywnie w piłkę pograc. Bo teraz chłopcy codziennie grają więc tez mam ochotę, staram się robic nadwyzke kaloryczną, czasami za za duza jest nawet;)

Edytowane przez Caehl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

a cell pump to co? jabłaczan kreatyny

to nei jest spadek siły, neiwiem jakby ci to wytłumaczyc, ale po odstawieniu, jest taki spadek, placebo czy plecabo jak to sie tam zwało, a pozniej juz powoli powraca, ostatnimi czasy, wreszcie mi klatka ruszyła, pierwszą serie zacząłem ostatnio robic 38kg x16 powtózen, z zapasem oczywiscie paru powtórzen, dzisiaj juz 51 kg w pierwszej serii 16 powtórzen z zapasem ok 2 samodzielnych ruchów jeszcze

ale co mnie zdziwiło, następna seria 56 kg 14, 3 seria 61 i doop 6 razy, mysle sobie wtf? skonczyłem to drugie podejscie, 61 x12 z zapasem ok 1-2 ruchów, zdziwiło mnie to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx dla Gladiaca ;] :))

[/img]http://chaos.dracopc.com/kartka1.jpg[/img]

[/img]http://chaos.dracopc.com/kartka2.jpg[/img]

jakosc zdjec moze niespecjalna .. ale to kartka dla mnie wiec nie musicie jej szczegolowo ogladac :)))

ale chcialem wam pokazac ze to rowny chlop i jak obiecal tak wyslal ;]

p.s: jak tam we Francji? zalamka ze nie wygrali finalu?:)

Chaos

Nie ma za co ! fajnie komus zrobic mila niespodziankie :) a co do ekipy Francuskiej to kibicowalem Wlochom a nie Francykom , bo juz mialem dosyc ich samochwalstwa oraz nocnych chalasow , nalezala im sie nauczka ,no ale to raczej temat w innym topicku

ps.te upaly wykanczaja ! w pracy sie leje pot ,na silowni leje sie pot ,w domu ..sie nie leje bo odpalam wielki wentylator :) , a wy jak sobie radzicie z upalami??

Edytowane przez mechl!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caehl -graj, graj ! Na pewno Ci to nie zaszkodzi :P Ja prawie codziennie jade wieczorem po siłowni nad wode żeby popływac i pograć w piłe.

Chaos - ale z Ciebie dzikie bydle :P :D No ale zamiast spacerować to bys sobie pobiegał raczej :]

Ja moge się Wam pochwalić, że wreszcie pękło 100kg na płaskiej ( na drugi dzien po urodzinach, hehe ), a serie zaczynam sobie już od 80kg.

Poza tym stwierdzam ze hmb to shit, bo po 2 tygodniach już mi sie rzygac chciało więc to wylałem w kibel...

Kreatyne też odstawiłem po 2 tygodniach, bo jak mialem wstawać z rana i na pusty bebech to [ciach!]o wlewać to mnie skręcało...

Ogolnie co Wam powiem , to Wam powiem, ale na sucho ćwiczy się jakoś tak luźniej i przyjemniej... No moze na zime sobie zrobie mase na jakims gainerku, ale narazie wakacje =]

Pozdrawiam wszystkich pakierów !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

u mnien a siłowni niby klime mają ,dzis 34 stopnie, a ona wyłączona, lało sie ze mnie jak z kranu, 1.5 litrowa woda w 20 minut poszła, plecy mokre, nogi, nawet kolana mi sie pociły :D o dżondrach nie wspominam.... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnien a siłowni niby klime mają ,dzis 34 stopnie, a ona wyłączona, lało sie ze mnie jak z kranu, 1.5 litrowa woda w 20 minut poszła, plecy mokre, nogi, nawet kolana mi sie pociły :D o dżondrach nie wspominam.... :D

my mamy w suterycnach starej kamienicy i nawet bardzo gorąco nie jest, zimno tez nie ; ]]]

ale najlepszy prysznic po siłce :D

szkoda że jednososobowy :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi