Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

mozna byc ladna i wypakowana

http://www.youtube.com/watch?v=lWyHltN90sE

a tu

http://www.youtube.com/watch?v=iBQeSH7VwZw

drugi pan jest "tym drugim" z Pumping Iron

jeszcze zeby bylo zabawnie

http://www.youtube.com/watch?v=XMnOa_6OzQ8

ronnie .. jak jeszcze wygladal "normalnie"

http://www.youtube.com/watch?v=LSQR7ENflq

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka! Podziele się z Wami moim wczorajszym doświadczeniem... Siedze sobie z dwoma kumplami na ławczeczce w parku, jakies 50 m od komisariatu, popijamy piwko, gadamy sobie, jest przyjemnie, a z tylu nagle wypada 3 typa i jeden z nich rzuca sie na mojego kumpla... Kumepl mimo iz duze i silne bydle z niego to z kontuzją ręki nie wiele mogl poradzic, bo ledwo butelke z piwem trzymal... Nagle do tego jednego dolacza sie 2 pozostalych i zaczynają razem klepać mojego zioma... Ja durny rzucilem sie na nich i chcialem pomóc, ale niestety z mroku wyłoniło się kolejnych 3 typów, ktorzy obalili mnie na ziemie i zaczeli butowac... Jakims cudem podnioslem sie i odwinelem jednemu co dalo mi szanse na ucieczke... niestety rzucili sie za mna i znowu musialem stoczyc nierowna walke, bo bylem juz pokieleszowany, a ich bylo nadal 3 ! Udalo mi sie jednego obalic na ziemie, potem podcielem drugiego i zaczelem go ostro okladac ze wszystkich sil... niestety byl chyba ostro naćpany bo nic nie robil sobie z mojej salwy :( W tym czasie 3 kumpel jakos ubłagał tych gosci zeby przestali, a ci poczęstowali nas wódką jakby chcieli powiedziec cos w stylu "przepraszamy"... Niestety z przeprosin wyszly kolejne pogrozki i malo co nas nie zabili bo przyszlo ich jeszcze wiecej, a kazdy chcial sie na nas wyrzyc... Nawet nie wiem jak to sie stalo, ale dali nam odejsc grożąc że ejszcze nas dopadną... mam andzieje ze byli na tyle nacpani ze nie beda pamietac dzisiaj tego calego zajscia. Dostalem lekko pod okular, mam kilka otarc i spuchnieta rekę ( sam sobie ją rozwalilem na czyims łbie :( ).

Silownia w walce nie pomaga... Jak wyciskasz te 100, masz pare w łapach, albo jestes zbudowany jak moj kumpel ( same miesnie ) to Ci to za wiele nie pomoze, bo i tak przyjdzie zawsze wiecej przeciwnikow i wjebią Ci razem... Walki 1 vs 1 to rzadkość na ulicach, więc radze dobrze wszystkim, nie zgrywajcie bohatera w takich sytuacjach bo Wasza sila nabyta w silowni w starciu z watachą naćpanych dresiarzy to nic!

Pozdrawiam... Peace!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

współczuje poniesionych strat na zdrowiu i życze powrotu do formy. Nie ma co kozaczyc lepiej zejsc z lini ataku z pokora bo różnie sie takie walki kończą.Pchniesz walnie gdzies o kamien poniesie śmierć,beda swiadkowie i kryminał, albo sam tego samego doswiadczysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nightstalker ale to jest szczególny przypadek, jak ktoś jest pijany albo naćpany to ciężko z takim typem jest. Ale normalny trzeźwy człowiek widząc dobrze zbudowanego mężczyznę kilka razy sie zastanowi zanim ruszy.

Wszędzie takich "kruczków" można się dopatrzeć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nightstalker

ostatnio mialem podobnie ;) mimo ze nie jestem zbyt duzy itd Wracam sobie pogodnie busem do domu z silki sam, wsiadaja jakies drechy i zaczynaja nawalac o programach ktore powiekszaj ilosc ramu w kompie, powiekszaja hdd i takie tam, no ale potem wydzieraja sie na caly autobus i gadaja jakies glupoty, totalna wies, chcialem zobaczyc co to za pajace, no i sie obrocilem, z pozwnawczym wyracem twarzy, a zaraz w moja strone :" Co sie k... patrzysz ?" no to olewka, potem jeszcze jakas nastka sie do nich dosiadla to sie znowu zaczely hasla w moim kierunku, 3 kolesi w wieku okolo 18 lat, dojechalem na swoj przystanke wstalem z krzeselka, schowalem koma do plecaka, ignorackie spojrzenie w ich strone, koles sie speszyl i jego wzrok wbil sie w szybe obok niego pozostali tez nagle ucichli ;) doprawdy nie wiem czego sie przestraszyli ;)

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z cyklu bekowych historyjek ;]

kiedys wracam z kumplem z siłowni, idziemy scieżka, idzie jakis typ z obitą mordą, i mierzy od stop do głow :> to my to samo...przeszedl nas, obracamy sie caly czas patrzac na niego, on caly czas na nas...kilka wyrazow na 'k', podszedł, popatrzyl..."Ja wiem bo Wy jestescie z "tutaj nazwa siłowni" - też tam chodzę" po czym sie zmył pospiesznym krokiem :lol2: To nic, ze typa nigdy nie widzialem na oczy ;]

ofkorz zdarzaly sie mniej ciekawie kończące się akcje, ale ta taka smieszniejsza;]

Chlopaki robie trening domatora i powiem, że łatwo nie jest:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, ja sobie odstawie na chwile siłownie, a zainteresuje sie bardziej bieganiem i najprawdopodobniej jakimś sportem walki... Chodzi mi o to żeby zrobić wytrzymałość i przede wszystkim wyrobic odpowiednia psychike i odruchy, bo przez to że się bałem to machałem łąpami na oslep i sam sobie krzywde zrobiłem. Panika robi swoje i wlasnie to mnie najbardizej wnerwiło, bo gdybym myslał trzeźwo to cała akcja mogła by sie zupełnie ianczej potoczyć... No i jeszcze co do tej trzeźwości - bylismy po 4 mocnych piwkach i wcześniej ledwo dawalismy rade w billarda w pubie grać więc to tez wpłyneło na nasze zachowanie... Ktoś poleca jakiś dobry klub krav maga czy muay thai w okolicach Wrocławia lub Opola ? Prosze na priv jak cos bo sie przeze mnie offtop robi ;)

EDIT: no i niestety... jakies skomplikowane złamanie... to sobie poćwiczylem :(

Edytowane przez nightstalker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie nie... stary zle mnie zrozumiales... widzisz, ja bylem pewien ze jak jestes duzy i wyrzeźbiony ( moj kumpel ) to drechy Cie nie beda nękać, a jednak rzucili sie na niego jak na kazdego innego statystycznego czlowieczka...

Mialem tez nadzieje ze dzięki sile nabytej na siłowni jakos wyjdziemy cało z tej opresji, ale nic nam to nie pomoglo! Właśnie na to chciałem zwrócić uwage i to tyle.

O sztukach walki wspomnialem ze wzgledu na to ze w takich sytuacjach były by raczej pomocne...

Wyciągnales złe wnioski z mojej wypowiedzi, ale to moze i moja wina bo nadal jestem w szoku i moge pisać głupoty...

W szpitalu stwierdzili ze to skomplikowane złamanie ręki, zalozyli gips do łokcia i przewuidują operacje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

quarantino, ale teraz napisales... nie dziwie sie nightstalkerowi ze chce cos trenowac, jakby ktos tak ciebie zalatwil to ciekawe jakbys gadal... czlowiek chce sie po prostu bronic a tutaj cie od dresa wyzywaja - n/c.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nighstalker mial chyba na mysli samoobrone. Co byś jej nie nadużywał czasem ;]

Najgorsze co może być, spotkać dresa, która ćwiczył jakąś sztuke walki. Nauczyłem (wow!) się nowych technik, ide wyprobowac z kolegami na ulicę. <_<

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nighstalker -> szkoda ręki. A na niemoc w czasie nawalanki większy wpływ niż panika miał chyba fakt wypicia czterech browców (o ile dobrze zrozumiałem- nie podobno, żeby mowa była o czterech browcach na trzech ;-)). Nie czasem? Po pijaku ciężko o zapanowanie nad ciałem (tylko w "Krwawym sporcie" udało się to VanDamowi :-)).

Speszyly dla Chaosa starałem się o fotkę z napinki klaty. Nie umiem. Chyba najlepsze co mi wyszło to to:

Dołączona grafika

Jest jeszcze filmik z napinki- może komuś uda się sciągnąć (interia suxx a Chaosa nie ma):

1.4MB xvid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechl!n - musze przyznac ze naprawde swietnie to wyglada. Jak dla mnie reweleacja ;]

Mam takie pytanko, troche poczytalem i chcialbym sobie kupic kreatyne tak aby starczyla na caly miesiac (sierpien) jednak nigdy tego nie stosowalem i nie bardzo wiem jakiego producenta bedzie dobra. Mozecie cos doradzic za czym mniejwiecej sie rozgladac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechl!k świetnie to juz wygląda duzo lat praktyki?

wiadomo alkohol robi swoje, ostatnio będąc na dyskotece jakies cwaniaczki 17-18 lat we 4 zaczeli do mnie i mojej kobiety podbijać. Pech tkwił w szczególe ze nie miałem pleców ktore zazwyczaj wrazie czego mam.

Przed dyskoteką pomachałem hantlami i to w sumie uratowało moją twarz :) Nie piłem wiec uderzenia szły prosto, dwa machnięcia dwóch leży, koszulka zdjęta zeby nie zaplamić i następny dostał, a nagle czuje jakby mnie ktoś chciał połamać, ochroniarz mi z pały w plecy przyłożył. Ochrona zachowała sie na tyle inteligentie (półmózgi) ze wyporwadziła mnie i tych cwaniaczków na dwór, oczywiscie powtórka z rozrywki 4 vs 1.

Heh nadleciał kumpel do którego należ siłownia, niezły byk (20 lat). Złapał jednego za plecy jakos i pyrgnął o budynek. Oni go dobrze znali, jacys znajomi zaczal ich wyzywać od idiotów ze do jego kumpli wyskakują :)

Nie wiem jakby to sie skonczyło czy znowu bym dał rade jakby nie ten kumpel, wtedy też miałem chec zapisać sie na boks. Mialem chec ustawiać wszystkich drechów. Ale jakoś "wytrzeźwiałem" z tej myśli bo bójki to naprawde ostateczność. Siłownia się przydaje , ale walczyc nas nie nauczy, i wcale Ci sie nie dziwie po 4 browarkach nie mieliście kompletnie szans ;/

Edytowane przez wadim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zibi: jak ćwiczysz coś koło 6miesięcy regularnie to kup sobie mono krea-alkyn (czy jakoś tak) kaziena do tego tauryna olimpa (grosze) zreszto w tej kwestii to lepiej niech kto inny Ci pomoże ale dobrze żeby to było mono a nie jabłaczan

pioorek: z wypowiedzi poszkodowanego wywnioskować można było że jak będzie wielki ( tak jak jego kolega) to nikt go nieruszy a w takich sytuacjach jak ta wymienona będzie mógł wyjść obronno ręką i teraz wie siła którą nabył podczas treningów [ciach!]o mu da kiedy gnojki wyjmą Ci kose albo będzie ich więcej.. a co do mnie sam raz dostałem kose w staw kolanowy (prawa noga po zewnętrznej stronie) a zreszto nawet jak coś będzie nietak to po to ćwicze nogi na siłce żeby szybko uciekać... :lol:

mechlin: fajnie :) ale chętnie Cie zobacze w pozie bicepsy tyłem i wogle bardziej mnie interesują Twoje łapy i plecy jak możesz to wrzuć kilka zdjęć tych części ciała :P ile masz w ramieniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechlin: fajnie :) ale chętnie Cie zobacze w pozie bicepsy tyłem i wogle bardziej mnie interesują Twoje łapy i plecy jak możesz to wrzuć kilka zdjęć tych części ciała :P ile masz w ramieniu?

Dobre ujęcie + photoshop i są efekty.. ;]

kto!?

:lol:

On może troche ;] lepiej wyglada ale za to ja moge Cię zbanowac.. [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moje 20% nadal mi szpeci moje mądre wypowiedzi w tym temacie i nietylko :sad: a mamy tutaj takiego fajnego, mądrego i rezolutnego moda więce jak możesz... :wink: to poprosze :D

Ja proponuje abys zrobil swietnego FAQ`a do tego watku.

Jak cwiczyc poczatkujacemu + diety.

Co kupowac jezeli chce sie osiagnac rozne efekty.

Czego nalezy sie wystrzegac.

Itp.

Gwarantuje, ze % znikna jak reka odjac :)

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za jakiś tydzień kończe 5tyg. cykl na mono i zaczynam cykl na cell pump. Pytanie ;] CZy robic przerwe pomiędzy mono, a cell pump czy mogę dorazu przejśc z dnia na dzień z mono na jabłczan.

Mono jest fosfokreatyną, a jabłczan fosfoenolopirogronianem. Więc to nie ta sama grupa :P czyli na moje oko przerwy nie potrzebuje ;) ale wole zapytac :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi