Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Dawaj szefie foty :D z drugiej stroy rozumiem, o co ci chodzi ,ze predko cwiczymy, itp ale wiesz dla niektórych siłownie jest odskocznie np od picia, jarania zioła, itp, , wiec lepsze to niz tamto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Luzik Poprostu juz troche widzialem przez swoje lata Trenuje gdzies od 8 roku zycia roznorakie sporty. Kontuzji, przesilen, przeciazen, zerwan, skrecen, wylaman i zlaman sie naogladalem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Mam troche głupie pytanie, czy moja budowa ciała bardziej przypomina Mezomorfik czy Endomorfik? Bardzo mnie to nurtuje. Mam 15 lat i 74kg okolo 17x cm wzrostu. Jem średnio 3-4x dziennie tzn. rano płatki z mlekiem następnie kanapke, na obiad róznie, i na kolacje kanapke lub jakieś owoce. Nie mam problemów z przytyciem. oto fotka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 mi wyglada na endomorfa,ile trenujesz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 trenowalem, pare miechów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Masz troche fatu ale to normalne w twoim wieku.Ciezko w sumie okreslic :lol: ja w sumie mam podobnie jakis mix mezo z endorfem;] Jonathan nie kaz sie prosic;] Edytowane 6 Lutego 2007 przez sawyer188 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Nie latam do roboty z aparatem :] W chwili obecnej na diecie jestem 91kg i beben jak opona traktorowa :D Jedyne co widac to lydki, uda, karczycho i przedramie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 dla tych co nie wiedzą ;) Ektomorfik. Jest to człowiek charakteryzujący się drobną budowa ciała, który ma bardzo duże problemy z budowaniem masy mięśniowej oraz u którego metabolizm przebiega niezwykle szybko. Można powiedzieć, że pozytywnym aspektem organizmu ektomorfika jest fakt iż jego ciało bardzo szybko odbudowuje ubytki spowodowane treningiem (oczywiście przy założeniu, że stosowana jest właściwa dieta). W związku z tym raczej nie występuje u niego ryzyko przetrenowania. Ciało ektomorfika zawiera zazwyczaj niski poziom tłuszczu. Ektomorficy w porównaniu do ludzi należących do innych kategorii, muszą spożywać znacznie większe ilości kalorii [można spokojnie dodać 1000 lub 2000kcal], jeżeli tak się nie będzie działo, mięśnie w okresie regeneracji zużyją całe pokłady energii a potem "strawią siebie same". Minimum 5 pełnowartościowych posiłków dziennie, preferowane duże ilości złożonych węglowodanów oraz białka. Jeżeli chodzi o trening nie można sobie popuszczać. Intensywność plus ciężar równa się masa. Treningi muszą być ciężkie by należycie pobudzić mięśnie do wzrostu. Mezomorfik. Tacy ludzie są w pewnym sensie najszczęśliwsi spośród trzech wszystkich. Mają tendencje do bycia muskularnymi, zachowując najlepsze atrybuty ektomorików i endomorfików. Mezomorfik to typ człowieka, który raczej nigdy nie ma problemów ze zmianą wagi ciała. Jego metabolizm na ogół uznawany jest za normalny. W porównaniu z ektomorfikiem, mezomorfik jest zwykle silniejszy, większy a jego ciało zawiera nieco więcej tłuszczu. Dużym plusem organizmu mezomorfika jest fakt iż nie musi on dostarczać tak dużej ilości kalorii aby utrzymać "status quo". Powinien się on stosować do ogólnych zasad dobrej diety, nie przesadzając z dowozem kalorii aby zachować w miarę nieotłuszczoną sylwetkę. Jeśli chodzi o wady można tutaj przede wszystkim powiedzieć o wydłużonym okresie regeneracji między sesjami treningowymi oraz o zbytniej pewności siebie. Mezomorficy często wierząc ślepo w swoją wspaniałą genetykę - nie poświęcają odpowiedniej uwagi dobrze zbilansowanej diecie i ciężkiemu treningowi. Endomorfik. To człowiek sporych rozmiarów, przysłowiowy "kawał chłopa". Posiada krępą budowę ciała, ciężkie i grube kości. W jego przypadku metabolizm bije na głowę dwa poprzednie przypadki a to za sprawą niezwykle wolnego tempa. Potrzebuje on jeszcze mniejszej ilości kalorii dziennie aby utrzymać stałą masę ciała. Należy przyłożyć uwagę do zmniejszonego spożycia tłuszczów i węglowodanów. Polecane są chude źródła białka takie jak ryby, indyk i białka jaj. Dobrym sposobem jest spożywanie 7 mniejszych posiłków dziennie, co pozwoli na lepsze spalanie kalorii. Należy stosować aeroby - pływanie, jazda na rowerze itp. Trening powinien składać się z serii o umiarkowanym ciężarze, z limitowanym czasem odpoczynku pomiędzy nimi. W związku ze spowolnionym metabolizmem zwiększa się również czas przeznaczony na odpoczynek i regenerację. źródło sfd Ogór niezła napinka z ręcznikiem :lol: wyglądasz mi na endo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Masz troche fatu ale to normalne w twoim wieku.Ciezko w sumie okreslic :lol: ja w sumie mam podobnie jakis mix mezo z endorfem;] Jonathan nie kaz sie prosic;] sora ja mam 15 , 16 rocznikowo - mam 65 kg 0,00 tłuszczu . do końca miecha dajade do 70kg klatą to wtedy dam fotki . dal nie doświadczonych polecam białko WCP 80% + amino - tauryna + cerutin jako vitka c :D . byłem na 3h na siłce i przyrost został 2cm na bicepsie został na drugi dzień niezle nie?? a co do kolegi nastolatka to brzucha jedz ostro , najlepiej powies sie na drążku na nietopera i wal brzuchy skośne ( strasz rzeźbi ) . a co wy robicie na siłe wycisku oprusz ławki i butterfly ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) "Oprusz ławki i butterfly", chodzimy do szkół/na studia, uczymy się biegle czytać i pisać w naszym języku, i staramy sie przeczytać swój post choć jeden raz zanim go poślemy. Ty niestety tego nie robisz. sora ja mam 15 , 16 rocznikowo - mam 65 kg 0,00 tłuszczu... dal nie doświadczonych polecam białko WCP 80% + amino - tauryna + cerutin jako vitka cpo co mi bialko skoro dostarczam z diety te 2gb/kg mc ? po co mi aminokwasy, skoro jestem w fazie budowy masy miesniowej, przy ktorej aminokwasy pelnia znikome role, poza oproznaniem portfela? byłem na 3h na siłce i przyrost został 2cm na bicepsie został na drugi dzień niezle nie??AAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHHAHAHAHAH, siedz 10h, moze 10cm pojdzie Po prostu żal mi komentowac, albo to jakaś marna prowokacja. Edytowane 6 Lutego 2007 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 sora ja mam 15 , 16 rocznikowo - mam 65 kg 0,00 tłuszczu .Gratuluje, ale mam nadzieje ze wiesz, iż przy swoim wzroście (185cm) masz ponad 10 kilo niedowagi? Więc nie wiem co ty chcesz rzeźbić, najpierw idź na mase. do końca miecha dajade do 70kg klatą to wtedy dam fotki .Czekamy z niecierpliwością, Jestem ciekaw co pierwsze zacznie boleć. byłem na 3h na siłce i przyrost został 2cm na bicepsie został na drugi dzień niezle nie??Świetnie, naprawde podziwiam. 2cm. Łaaał. Ale nie uważasz ze 3h na siłce to "troche" za dużo? Mój trening trwa minimalnie dłuzej niz 1h, ale daje z siebie wszystko. a co wy robicie na siłe wycisku oprusz ławki i butterfly ??No ja to czasem słownikiem wyciskam. A tak serio większy ciężar, ale mniej powtórzeń. No i powodzenia robić 250 brzuszków na trening :blink: Spalisz sie. Nabierz masy a potem dopiero myśl o rzeźbieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 przykład typowego 15 latka, zioma, który wszystko wie i moze sie smaic z tych nei doswiadczonych..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 sora ja mam 15 , 16 rocznikowo - mam 65 kg 0,00 tłuszczu . do końca miecha dajade do 70kg klatą to wtedy dam fotki . dal nie doświadczonych polecam białko WCP 80% + amino - tauryna + cerutin jako vitka c :D . byłem na 3h na siłce i przyrost został 2cm na bicepsie został na drugi dzień niezle nie?? a co do kolegi nastolatka to brzucha jedz ostro , najlepiej powies sie na drążku na nietopera i wal brzuchy skośne ( strasz rzeźbi ) . a co wy robicie na siłe wycisku oprusz ławki i butterfly ?? 70x1 ?? czy cala seria hhehee? zestaw dyskotekowy? przykład typowego 15 latka, zioma, który wszystko wie i moze sie smaic z tych nei doswiadczonych.....niestety.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 sora ja mam 15 , 16 rocznikowo - mam 65 kg 0,00 tłuszczu . do końca miecha dajade do 70kg klatą to wtedy dam fotki . dal nie doświadczonych polecam białko WCP 80% + amino - tauryna + cerutin jako vitka c :D . byłem na 3h na siłce i przyrost został 2cm na bicepsie został na drugi dzień niezle nie?? a co do kolegi nastolatka to brzucha jedz ostro , najlepiej powies sie na drążku na nietopera i wal brzuchy skośne ( strasz rzeźbi ) . a co wy robicie na siłe wycisku oprusz ławki i butterfly ?? Jestes mistrzem. Chyba jako jedyna osoba na tym forum potrafisz przypakowac sie powietrzem. I to 2cm w ciagu 3 godzin WOW Ja sie boje co to bedzie po 3 latach treningow [; A czy wiesz ze miesnie po takim wysilku podchodza krwia i woda?? Niech Ci to zostanie przez rok to bedziesz sie chwalil. Ja nieraz po treningach na nogi nie moglem wbic sie w spodnie, i co z tego skoro jak miesnie odpoczely to zmiejszaly swoja objetosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 @ kolega wyżej mierzyłem się gdzieś po 16 godzinach.to już spuchniecie opadło.Jak zawsze jedziesz na rzeźbe a potem na mase to masz 1 razowo takie anomalia , no chyba ze jedziesz cały czas i masz już zastój , a potrzebujesz małego opakowanie kreatyny dla 1 cm :wink: . A swoja drogą to każdy organizm jest inny . Ja nigdy nie maiłem nadwagi moge jeść , jeść i może z 1kg jak siedząc z 4 literami przed kompem kika miechów nic nie robiąc to by mi przyszło :lol2: . A JAK WY JEDZIECIE na mase głównie chodzi mi o barki ( powtórzenia , serie ,ile ,na czym ). rozpiętki , martwy ciąg jak to się robi?? martwy cigą to nie jest ze sztanę podciągasz do góry z rozpiętymi łokciami? U was na siłce tez ciągle techniawy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Mlodziutki jestes i przemiana materii u Ciebie jest jak to w tym wieku bardzo szybka. Poszukaj tych Twoich newsow os iedzeniu przed kompem za 10 lat, a opamietasz sie jak bardzo sie myliles. Rozpietki - lezac na lawce rozchylasz rece na boki. W rekach hantle. Martwy ciag (wariant z prostymi nogami lub ugietymi) - nie widziales strongmenow jak dzwigaja samochody stojac tylem do nich ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 ja tak samo w rzeźbe lece jak on . jak nie jest napięty to różnią nas tylko barki :PPo pierwsze jak juz było dużo razy tu mówione, nabierz najpierw masy bo ty nie masz co rzeźbić. Po drugie przypominam że to temat o siłowni a nie muzyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 jak Wy mozecie z nim dyskutowac? ja nie moge zrozumiec zadnego "zdania" w jego wypowiedziach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) widzisz bo oni sa niemcami z enigma:D .Rzeźbić to ci powiem ze to o czym ty myszlisz to jest odchudzanie na siłce , mi chodzi w rzeźbieniu o to aby mięśnie były twarde silne i małe dosyć , żeby nie być spasionym , w sumie fakt to jest jechanie na siłe bardziej , ale wtedy wyglądarsz jak grecka rzeźba ^_^ temat: wczoraj byłem na siłce ,a dzisiaj mam klata 102 ,biceps 39, na klate biore 50 c,zasmi 60 ( jak si e dobrze najem i odrazu podnosze :D ) jak nazwać cycki i co je wyrabia oprócz batterfly i tego co stoicz po środku i ciągniesz linki ?? wyglada to niewiecej tak |\:/| | to stojaki , : to ty , \ / to ulozenie linek - można je ulożyć tez abys ciągnął od dołu. Edytowane 8 Lutego 2007 przez wilczurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 pokaz fote z tymi 39cm, bo wątpie ze masz tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) ahhahaha, nie no, wez mu ktos daj odpoczynek od forum bo czlowiek plecie trzy po cztery :mur: 39cm w lapie, 102 w klacie - a 50 (60 jak sie dobrze najesz i odrazu podejdziesz pod sztange, bardzo dorbe rozwiazanie, po pierwsze, jak Ci bebechow nie powyrywa to ebdzie ok, a po drugie, organizm swierzo po jedzeniu przeznacza czesc energii na trawienie, a co za tym idzie, mniej jej ma do podnoszenia ciezarow, no ale Ty jestes mega) odwrotny biceps tez niezly co do porownania tokio hotel to beatlesów, to puknij sie w czolo. ile miales lat jak oni grali ? wtedy bys sie mastrubowal na okladki ich plyt ... Ogolnie fajne teorie, moze tez sproboje JECHAĆ na rzezbe, a potem na mase i moze tez skoczy 2cm... A no tak, przy okazji JADĄC na rzezbe robisz sile, hrhrhr ! nie wracaj bez fotek do tematu :lol: Edytowane 14 Lutego 2007 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 jak Ty masz 39 na lapie i 102 na klacie przy tej masie to musisz miec puste kosci jak ptak :lol: chlopcze nie wiem po co to wszystko piszesz ale daruj sobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 wilczurek--> daj mi swoje zdjecie bez koszulki se powiesze nad lozkiem i w portfelu bede nosił ; ) Chce byc taky jak TY. Kurde to ja mam 38/9 w bicu i ledwo ponad 100 w klatce i max targne 100kg. To ty jak amerykanskie silniki widze 8 litrow i ledwo 500 koni ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 No tak czytam i czytam i faktycznie to jakis mitoman teoretyk. Odwrotny biceps, nie triceps :D Ja jestem za niedokarmianiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Jakbyście prześledzili cały ten temat to tutaj loli można wypisać tyle że głowa boli. :lol2: Chłopie zajmij się czymś innym a nie piszesz same bzdury i się kompromitujesz. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 wilczurek--> daj mi swoje zdjecie bez koszulki se powiesze nad lozkiem i w portfelu bede nosił ; ) Chce byc taky jak TY. Kurde to ja mam 38/9 w bicu i ledwo ponad 100 w klatce i max targne 100kg. To ty jak amerykanskie silniki widze 8 litrow i ledwo 500 koni ; ) zianie co wam tak z tym 100 w klacie :lol: jak wazyłem 75 kg miałem w 100we i wdawało mi sie to zawsze mało :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 No zdecydowanie można ;) Ja na swoje posty z pcozątków tematu gdy zaczynałem przygodę z siłownią reaguję ogromnym LOLem :lol2: Cóż, wydaję mi się ze do tych spraw trzeba dojrzeć. Możemy z tym gościem pogadać za 2-3 lata o ile nie przestanie ćwiczyć bo teraz to ze tak powiem nie wie co mówi. Ja nosiłem się z zamiarem brania suplementów od samego pcozatku, ale odczekałem i wiem że warto było. Kreatyne biorę tera,z po 2 latach ćwiczeń przy naprawdę sporej masie. I jej wpływ na mnie czuje na każdym treningu. No ale cóż, co kto woli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Pierwszy raz tu jestem, ale z chęcią podzielę się moją historią :) Przygodę z treningiem rozpocząłem jakieś 4 lata temu, ale nie mogę powiedzieć żeby było to regularne katowanie.Obecnie mam 33 w łapie, cisnę 70kg na klatę i jestem zdecydowanie ekto :) Wyniki nie oszałamiające, ale zapewniam że wolę mieć moje 33 czystego, wyrobionego ciężką i żmudną pracą mięśnia niż 36-37 jakiegoś otłuszczonego [ciach!]a. Naturalnie to co teraz powiem, dla niektórych wyda się oczywiste. Najważniejsze nie są suplementy, ani jakieś cudowne środki, lecz rzeczy zgoła odmienne. Zdrowy sen (min. 8h), częste uzupełnianie płynów (1.5 litra dziennie), !DIETA! (5 zróżnicowanych posiłków - piramidę zaczynamy od warzyw i owoców - dopiero na topie mięsko :) ), wyrzeczenia (papierosy, ograniczenie alkoholu, kawy itp.) no i sumienność w treningu (nie mam czasu na sensowny, dlatego raczej teraz to basen i w domu pomacham). Pamiętam jak kumple śmiali się kiedy biegałem na uczelnię z pojemnikiem z kaszą gryczaną, oliwą z oliwek i tuńczykiem. Tylko że oni teraz mają wiszące bębny, a ja 3-stopniowy kaloryfer :] Podstawa sukcesu to cierpliwość, wytrwałość i konsekwencja w dążeniu do celu :] pzdr. Edytowane 9 Lutego 2007 przez simic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Pokaż fotki ;) Ale 33cm to malutko jak na 4 lata treningu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 yyyyy mowisz, ze diete miales/masz, od 4 lat jako tako cwiczysz, to sorry ale chyba w Twoim wypadku se obnizasz wymiary ;] albo chodzisz na silownie po to, aby sie tylko poruszac, a nie zbudowac mase miesniowa po 4 latach 33 cm w bicepsie, to musiałes chyba zaczynac od 20cm ;) albo to Twoje nie regularne katowanie to bycie na silowni 1 na miesiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...