Gość Dawidsfuturx Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 ja nie widze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 na rozluznienie atmosfery ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 jaja sobie chyba robisz daj cos po roku a nie po tygodniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 z różnej odległosci fota w tym cały ambarans;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) Siemka! Ok, sluchajcie. Cwicze już jakiś czas (z 3 miesiace?) i moim głównym celem jest przybranie na wadze. Staram sie jesc jak najwiecej (piersi z kurczaka, ryz, bialy ser), ale ogólnie jem mało a przecież się nie przymusze zeby jesc super dużo zarcia, bo chyba bym eksplodował. I więc tak - myślałem troche o kreatynie, ale po kumplu widze ze mu mięsnie dopompowało - co w jego przypadku jest ok, bo on już troche ćwiczy i ta kreatyna ma co dopompowywac. :D U mnie jest inaczej, bo jestem dość szczupły (65 kg), po tych 3 miesiacach treingu nawet coś widać (zarys mięsni ;]) ale nie przybrałem na wadze, może z 1 kg max. A to jest mój cel! Jeśli chodzi o siłe i mięśnie, to dopiero potem, kiedy będzie na czym to budować. Domyślam się, że nie dostarczam wystarczających skladników do organizmu, aby tyć. Z tego co słyszałem to są jakieś odżywki (?) które wypełniają te luki. Nie mam na myśli kreatyny czy coś, mam nadzieje ze wiecie o co chodzi. No i wydaje mi się, ze nadszedl czas aby po coś takiego sięgnąć, wćwiczyłem się już na dobre (4x w tygodniu), wpadłem w trans ze tak powiem. Co możecie mi polecić?? BTW - jak zrobie fotki mojej amatorskiej "siłowni" to wrzuce je tutaj potem ;) pzdr PS. Co powiecie na gainera OLIMPa? Bo mam tej 'firmy' carbo, ten napój węglowodanowy Edytowane 5 Czerwca 2007 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 ja przełamywałem swoją ,,anoreksje" tak: -ograniczyłem dni treningu do 3 snerii ale na max obciążeniach. -dopracowałem diete dokupiłem witaminki btw. poszukaj na fkif.pl cos o zma by gee, moze zakup jakiegos gainera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Ile ważyłeś zanim zaczełeś cwiczyć? A ile teraz? ;) Walileś 3 serie na max obciazeniach, czy cwiczyles 3 dni na max obciazeniach? Bo coś nie kapuje, zakręciłeś tego posta nieco. Co do gainera, to w sumie chyba bez niego sie nie obejdzie, tak mi sie wydaje. Zaznaczam, że cwicze już jakies 3 miechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 teraz ok 85 kg ale zaczynałemod 73 a doszłem do ok 92kg ale maturka te sprawy i przerwa no i spadki chodziło mi o to że ćwiczczyłem 3 dni zamiast 4 i zredukowałem liczbe serii i powt ale na maksymalnych obciązeniach ćwiczyłem może tak na wygladaja treningi na mase ale mi to pomogło ;] obecnie robie fbw i powoli forma wraca B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 To jak? Jakiego gainera polecacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Sawyer Ty wieszaku :lol: :wink: . Z tego co słyszałem to są jakieś odżywki (?) które wypełniają te luki.Dobrze słyszałeś. Najpierw jednak należy poznać te luki. Czyli dieta od podstaw, bo tylko tak masz pewność, że waga ruszy. Bilans kaloryczny na +500kcal. http://www.darkthorn.republika.pl/cp.htm -> dziennik posiłków. Uwierz mi, że przy Twojej wadze, dostarczyć wszystko co potrzebne nie jest trudno, a dieta nie musi być katorgą, o ile zostanie ułożona z głową i wg. własnych preferencji. Gainer przydaje się by podbić kaloryczność, a dodatkowo w okolicach okołotreningowych. Przy obecnej wadze ciężko byłoby mi wrzucić w siebie przez cały dzień 3300kcal. 2h przed treningiem porządny posiłek: węgle złożone, białko zwierzęce, zdrowe tłuszcze, a 30 min przed pół porcji takiego gainera. Po treningu cała - wszystko. Poszukaj jakiegoś tematu odnośnie obliczania zapotrzebowania kcal, produktów na których oprzesz dietę, i podstawowych zasad. Możesz wkleić tu. Jakim systemem ćwiczysz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 co chcesz nie każdy zaczyna od 90 kg czystego miecha;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Sawyer Ty wieszaku :lol: :wink: Dobrze słyszałeś. Najpierw jednak należy poznać te luki. Czyli dieta od podstaw, bo tylko tak masz pewność, że waga ruszy. Bilans kaloryczny na +500kcal. http://www.darkthorn.republika.pl/cp.htm -> dziennik posiłków. Uwierz mi, że przy Twojej wadze, dostarczyć wszystko co potrzebne nie jest trudno, a dieta nie musi być katorgą, o ile zostanie ułożona z głową i wg. własnych preferencji. Gainer przydaje się by podbić kaloryczność, a dodatkowo w okolicach okołotreningowych. Przy obecnej wadze ciężko byłoby mi wrzucić w siebie przez cały dzień 3300kcal. 2h przed treningiem porządny posiłek: węgle złożone, białko zwierzęce, zdrowe tłuszcze, a 30 min przed pół porcji takiego gainera. Po treningu cała - wszystko. Poszukaj jakiegoś tematu odnośnie obliczania zapotrzebowania kcal, produktów na których oprzesz dietę, i podstawowych zasad. Możesz wkleić tu. Jakim systemem ćwiczysz ? Diete kiedyś ukladałem, nie mam jej rozpisanej ale wiem mniej wiecej co mam jeść. Poza tym, ciezko mi przekroczyć zapotrzebowanie kaloryczne. Jem bardzo mało i ciężko mi dobić do zalecanej ilosci kalorii a co dopiero to przebić. Więc głównie dlatego chciałbym sprawić sobie jakiegoś gainerka. Wiem że to moze smiesznie brzmi, ale kiedyś wlasnie rozpisałem sobie diete i wyszlo na to ze powinienem jesc 2x wiecej niż zwykle, nie potrafie tak i tyle, robie co moge ale naprawde nie jest łatwo zjadać tyle ile trzeba (w moim przypadku). Systemu żadnego nie mam, na razie lece ogólnie, 4x w tygodniu (pon. wtorek, czwartek, piatek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) naleśniki anaboliczne :lol: 3 jajka ,300 gr mąki białej troche wody na łoko, mleka na łoko,troche kawy rozpuszczalnej nałoko no i 100 gr słonecznika;] wszystko zmieszac mikserem i na wolnym ogniu pare minutek i naleśniczek;] do tego wedle uznania jakiś serek czy coś B-) ja preferuje jogurt truskawkowy;] w 100 g ok 20 g białka 70 wegli i iles tam zdrowego tłuszczu;] idealny posiłek na te upalne dni;] ilośc wody mleka kawy itp według własnego uznania jeden lubi geste drugi rzadkie :D[/color]przepis zaczerpniety z kfd i troche zmieniony;][/color] smacznego ! :ph34r: emiloos cos dziadowski ten dziennik posiłków:D każe mi brac 3,3g białka na kg/mc lol Edytowane 11 Czerwca 2007 przez sawyer188 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Mi tam nic nie każe, ja wszystko wcześniej wyliczylem, dobieralem tylko produkty przydaje sie głownie przy zmianach w diecie, i ewentualnym liczeniu czegoś 'nietypowego'. 300 gr mąki białej - :legal: z tego typu potraw preferuje omlet, 3 cale jajka wrzucam do naczynia, ubijam, dorzucam 100g platkow owsianych, nakrapiam oliwą z oliwek patelnie i powstaje piękny, chrupiący, gruby, i imo nienajgorszy w smaku omlet. wartosci to ok. 35gB (licząc owsiane), 75gWW, 25gT. na sniadanie jak znalazl. ostatnio kuleje z dietą, upalne dni na pewno nie sprzyjają. dzisiaj moze porobie pare fotek z formy plaza 2007 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 miała być czarna ale skąd ja chłopak ze wsi taka wezme:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 nie śmiać się :P rezultaty siłki "casual" (przeważnie 1x w tygodniu) od lipca jak będę w górkach, rano 15km rowerek potem a6w, w sobote tak zrobiłem i nigdy się tak ze mnie nie lało a i na wadze przybyło 5kg, chyba masy bo tłuszczu dużo nie ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 cwicz dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 witam, chcialbym kupic bialko, mam do wyboru bialka firm: met-rx, weider, bodyforten oraz trec nutrition. ktora wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Marcin_gps no troche puszku masz na brzuchu trening trening trening Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 No i zakupiłem sobie gainerka (3 kg :lol:). Na razie dopiero zacząłem go przyjmować, zobaczymy jak po dłuższym okresie się spisze. Smak - wanilia. Ogołnie nie wchodzi mi za dobrze, próbowałem z wodą i mlekiem. Jakoś to przeżyje jednak. Ile porcji dziennie walić? 2 czy 3? I w jaki sposób? W taki jak emilooos radzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziele505 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 A bierze ktoś sterydy z was? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 z tu obenych nikt i nie zadawaj prosze takich pytan Piootrek bierz zgodnie z brakiem w diecie Ogór a moze Ostrowia dobre tanie bialko? jesli chodzi o mnie od lipca wielkie powrot na silownie , oglnie 2x w tygodniu mam czass tylko...trzymam wage i osiagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) z tu obenych nikt i nie zadawaj prosze takich pytan Piootrek bierz zgodnie z brakiem w diecie Ogór a moze Ostrowia dobre tanie bialko? jesli chodzi o mnie od lipca wielkie powrot na silownie , oglnie 2x w tygodniu mam czass tylko...trzymam wage i osiagi :evil: Co do sterydów to chyba luks_pl zaczął wcześnie ;). Apteke całkiem niezłą mial. sawyer188 - pioorek ---> piórek ;) Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) nie żartuj luks to nawet nie sezonowiec :wink: btw. do lipca jade fbw ,potem robie armagedon na ramiona + CP dieta jako-taka jest za pare dni zapodam focie pioorek =>piórek? Edytowane 16 Czerwca 2007 przez sawyer188 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 z tu obenych nikt i nie zadawaj prosze takich pytan Piootrek bierz zgodnie z brakiem w diecie Ogór a moze Ostrowia dobre tanie bialko? jesli chodzi o mnie od lipca wielkie powrot na silownie , oglnie 2x w tygodniu mam czass tylko...trzymam wage i osiagi no w UK nie dostepne, dzis dam fotki czym sie karmie :D i ja tez sie dolaczam do tego pytania o gainera , czy kiedy go najlepiej brac, bo ze po treningu to wiem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 np 150 g dzienna dawka = 50g przed treningiem+ 100g po treningu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 ok a ile mniej wiecej powinno sie dostarczac bilka i ww przed i po treningu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 np godz przed treningem 30g B +70 g ww i po treningu 40G białka+ 50g ww Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) Dobra, czas pokazać 'formę'. "formę", bo mogło być zdecydowanie lepiej, wskoczyło kilka kontuzji i przeziębień, dieta nie zawsze stała na najwyższym poziomie, podobnie było z treningiem, zresztą, wszystko odkrywam na nowo. All in all, nie jest źle. Kilka razy wrzucałem foty na forum, kiedy ostatnio, to nawet nie pamiętam, gdzieś koło stycznia pewnie. Wiek 17 lat, ćwiczę, hmm, no właśnie tutaj zaczyna się problem, bo od jakiegoś czasu zaprzestałem liczyć. Nie chcąc zaniżać/zawyżać, mniej więcej 16-17miesięcy, czyli już rok jakiś czas temu stuknął. Tak w ramach przypomnienia, bo nie każdemu się przedstawiałem. Wymiary też ostatnio nie mierzone, około 112cm w klatce, 39,5 (41 po treningu się zdarzyło) w bicepsie, przedramię odstaje w tyle, nogi zacząłem cwiczyć jakieś 4 miesiące temu, dlatego rewelacji nie ma, ok. 58cm, co jest straszną kichą. Wyniki siłowe ostatnio podśrubowałem, ok. 115kg klatka, 130x5 martwy ciąg (zapas), takze sądzę, że z 150 bym targnął, 110x5 przysiad (zapas) tutaj pewnie koło 130kg. To z trójbojowych. Nie nastawiałem się nigdy na trening siłowy, jednak idzie to u mnie w parze, więc nie ma co narzekać. Dobra dość paplaniny, fotki: Odpowiednio most muscular, bicepsy tyłem, i klatka bokiem. Jeszcze kilka pyknąłem ale pozować nie umiem. Ostatnio ćwiczyłem FBW, teraz wracam do splita. Krótka przerwa w wakacje, chciałbym coś zarobić by ruszyć z jakimś cyklem, ale nie wiem, czy będzie mi dane :wink: Poza tym, trzeba trochę zmodernizować kompa, tzn. wrzucić jakiegoś dwujajowca i wreszcie wymienic grafikę :wink: . Taki mały kawałek biografii, bo poza radami nic tutaj nie pisałem od dłuższego czasu. Aha, nóżki może potem wrzucę, ogólnie ruszają się, a przysiady po prostu zaczynam ubustwiać. Ogór - tak jak Sawyer. Gainer proporcjami pasuje do okolic okołotreningowych. Ja wrzucam porządny posiłek przedtreningowy (białko, tłuszcze, węgle) w proporcjach ok. 30/20/70, 30 min przed treningiem pół porcji gainera, z czego wychodzi nam ok 15g białka, 30g węgli, a po treningu całą porcję 100g, z czego mamy 20g białka, 70g węgli. Potwierdzone badaniami, ellis wspominał o takich zasadach w swoich artykułach. A bierze ktoś sterydy z was? icon_biggrin3.gifeheheh... Aha, wygrzebałem jeszcze filmik. Ryj widać + zajebisty miny, ale nie musicie się tutaj głośno śmiac %). http://video.google.pl/videoplay?docid=-2124088050334867160 A jak u Was forma, i co przewidujecie robić w wakacje z siłownią ? Edytowane 17 Czerwca 2007 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 np 150 g dzienna dawka = 50g przed treningiem+ 100g po treningu A w dni nietreningowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...