Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Na szybko zmajstrowałem taki szkic o który kąt mi chodziło:

Dołączona grafika

Ręce rozstawione szeroko- tak samo jak przy pompkach "ogólnie na klatę", dłonie (palce) skierowane od siebie. Oczywista można eXperymentować- ręce wężej, inne ustawienie dłoni, mniejszy/większy kąt.

Problemem przy tego typu ćwiczeniu może okazać się krew napływająca do głowicy... ale trudno.

A gdyby było zbyt ciężko można przesunąć podparcie- zamiast na stopach można oprzeć się na kolanach (taka sama zasada jak przy "damskich pompkach").

Fota bez napinek- ja tam małą napinkę widzę ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szybko zmajstrowałem taki szkic o który kąt mi chodziło:

[ img ]http://www.mechlin.somee.com/silka/kat.gif[/ img ]

Ręce rozstawione szeroko- tak samo jak przy pompkach "ogólnie na klatę", dłonie (palce) skierowane od siebie. Oczywista można eXperymentować- ręce wężej, inne ustawienie dłoni, mniejszy/większy kąt.

Problemem przy tego typu ćwiczeniu może okazać się krew napływająca do głowicy... ale trudno.

A gdyby było zbyt ciężko można przesunąć podparcie- zamiast na stopach można oprzeć się na kolanach (taka sama zasada jak przy "damskich pompkach").

Fota bez napinek- ja tam małą napinkę widzę ;-).

1734890[/snapback]

:> ręke zgiełem ;] :P

dzieki za rysunek juz kleje .. ;]

co do krwi to nie jest zle ... robilem "pompki" stojac na rekach to do 4 dochodziłem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos ten caly "expander"to mozna o kant........:) , oprucz pompek ktore staraj sie wykonywac pooooooowoli (zobaczysz efekt :) ) staraj sie napinac miesnie ,taki streching (napisalem ze sluchu :) ) to pomaga dokrwic miesien, jak masz mozliwosc to podciagaj sie ,lonczac rece razem przy pompkach cwiczysz mocniej srodkowe partie ,glowa w dol gorne partie ,staraj sie cwiczysz z szerokim rozstawieniem i z waskim ,beda tak zaangazowane wszystkie partie klatki ,na koniec ponapinaj miesnie np. do lustra do dziewczyny ,do kobiety co podglada cie przez okno ;) do psa albo kota nie!! bo juz nie beda sie z toba bawic ;) ;)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno mnie tu nie było :)

W wakacje strasznie schudłem i spadły mi obwody. Teraz powolutku wracam do stanu sprzed wakacji ;)

Na klatkę w ostatni poniedziałek wziąłem 90kg 2x.(waga aktualna 72kg, 178cm wzrostu)

Do tych co ćwiczą na masę - wg jakich planów treningowych cwiczycie? Ja narazie 3x w tygodniu

wt. - klatka 3 ćwiczenia po 5 serii, tric 3 ćw. po 4 serie

czw. - plecy 6 ćwiczeń po 3 serie, barki 2 ćwiczenia po 5 serii + 2 ćw po 3 serie

sobota - klatka 3 ćw po 5 serii, bic 3 ćw po 4 serie, nogi 4 ćw po 4 serie

Jak myslicie warto włączyć jeszcze czwarty dzień do planu czy nie? Wtedy dołożyłbym po raz drugi barki i nogi.

Priorytet to masa, ale nie chce się jakoś specjalnie natłuścić, niemniej jednak zdecydowanie za mały jestem w tej chwili. 80kg do stycznia-lutego jest w zasięgu przy dobrej diecie bez supli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ze warto dodac 4 dzien , za duzo w planie masz serii na plecy!! 6??!!

lepiej zrob 4 cwiczenia po 4 serie. Jak bedziesz mial juz zaplanowany 4 dzien to innaczej rozloz cwiczenia z nogami 3 partie miesni dziennie to trochu za duzo tym bardziej po przerwie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm tye serie an plecy wygladają tak: wiosłowanie, potem martwy ciąg, potem wyciąg góra najpierw szeroki chwyt, potem wąski i na końcu z przenoszeniem gryfu do tyłu - to za dużo? Pomyliło mi się - 5 ćwiczeń jest :)

No a po takiej przerwie to to nie jest - wróciłem we wrześniu więc jest to już 3 miech. Z tym że tak an poważnie cwiczę 2 tygodnie - wcześniej sie obijałem po przerwie.

Edytowane przez srekal34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na mase robie takie coś, znawcą nie jestem ale może być??

Dzien pierwszy

Klatka wyciskanie sztangi w szerokim uchwycie 5 serii po 10-12 powtórzeń

Leżąc rozpiętki, 5 serii po 10-12 powtórzeń

Triceps siedząc fancuskie wyciskanie 3 serie po 10-12 powtórzeń

pompki 3 serie po 10-12 powtórzeń

Dzien trzeci

Grzbiet podciąganie się na drążku do karku w szerokim uchwycie 5 serii po 10-12 powtórzeń

Podciąganie sztangi w opadzie 3 serie po 10 powt.

Biceps siedząc uginanie ramion ze sztangielkami 3 serie po 10-12 powtórzeń

stojąc, przemienne uginanie ramion ze sztangielkami 3 serie po 10-12 powtórzeń

Dzien piąty

Barki siedząc, wyciskanie sztangi zza karku w górę 3 serie 10-12X

stojąc w rozkroku, wznoszenie ramion ze sztangielkami bokiem w górę (do linii barków) 3 serie po 10-12 powtórzeń

Nogi przysiady ze sztangą na barkach 5 serii po 10-12 powtórzeń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie macie rekordy pod i nad chwytem w podciąganiu na drążku (chodzi mi o normalne podciągniecia)???

1735980[/snapback]

to nie jest wyznacznik sily:)

co do treningu na plecy to ja mam tak:

1. Przyciaganie drazka do klatki na wyciagu 4xprogresja

2. Wioslowanie sztangi w opadzie 4xprogresja

3. wioslowanie sztangietek w opadzie 4xprogresja

4. martwy ciag 4xprogresja

ogolnie przestaw martwy na sam koniec:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno mnie tu nie było :)

W wakacje strasznie schudłem i spadły mi obwody. Teraz powolutku wracam do stanu sprzed wakacji ;)

Na klatkę w ostatni poniedziałek wziąłem 90kg 2x.(waga aktualna 72kg, 178cm wzrostu)

Do tych co ćwiczą na masę - wg jakich planów treningowych cwiczycie? Ja narazie 3x w tygodniu

wt. - klatka 3 ćwiczenia po 5 serii, tric 3 ćw. po 4 serie

czw. - plecy 6 ćwiczeń po 3 serie, barki 2 ćwiczenia po 5 serii + 2 ćw po 3 serie

sobota - klatka 3 ćw po 5 serii, bic 3 ćw po 4 serie, nogi 4 ćw po 4 serie

Jak myslicie warto włączyć jeszcze czwarty dzień do planu czy nie? Wtedy dołożyłbym po raz drugi barki i nogi.

Priorytet to masa, ale nie chce się jakoś specjalnie natłuścić, niemniej jednak zdecydowanie za mały jestem w tej chwili. 80kg do stycznia-lutego jest w zasięgu przy dobrej diecie bez supli?

1735888[/snapback]

lol w tym planie jest tyle bledow ze nie wiem od czego zaczac :)

no to moze od poczatku...

plecy to najwieksza partia miesni, a barki zaliczane sa do tzw. duzych partii, nie mozna laczyc ze soba dwoch duzych partii miesniowych, bo to sie mija z celem, chyba ze jesz 500g bialka dziennie :)

jesli juz robisz klatke 2x w tygodniu rozplanuj sobie treningi tak aby jeden byl ciezszy a drugi lzejszy i najlepiej ten ciezszy w dniu kiedy robisz tylko klatke.

klatka biceps i nogi? lol totalna pomylka, nogi i klatka duze partie miesniowe + jeszcze biceps, ktory jest niezwiazany z zadna z tych grup hmmm fatalne polaczenie :) napewno nic dobrego z tego nie bedzie

podstawa treningu na mase jest regeneracja a ty robisz 2 dni po klatce i tricepsie barki ? :>

jak juz chcesz cwiczyc 3 razy w tyg to sprobuj moze tak:

wt klatka + tric

czw plecy + bic

sob barki + nogi

ew. nogi rozloz sobie na lydki i uda i lydki cwicz w wt. a uda w sob.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest wyznacznik sily:)

co do treningu na plecy to ja mam tak:

1. Przyciaganie drazka do klatki na wyciagu 4xprogresja

2. Wioslowanie sztangi w opadzie 4xprogresja

3. wioslowanie sztangietek w opadzie 4xprogresja

4. martwy ciag 4xprogresja

ogolnie przestaw martwy na sam koniec:)

1736033[/snapback]

A kto powiedział, że jest??? :wink:

Chodzi tylko o Wasze rekordy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol w tym planie jest tyle bledow ze nie wiem od czego zaczac :)

no to moze od poczatku...

plecy to najwieksza partia miesni, a barki zaliczane sa do tzw. duzych partii, nie mozna laczyc ze soba dwoch duzych partii miesniowych, bo to sie mija z celem, chyba ze jesz 500g bialka dziennie :)

jesli juz robisz klatke 2x w tygodniu rozplanuj sobie treningi tak aby jeden byl ciezszy a drugi lzejszy i najlepiej ten ciezszy w dniu kiedy robisz tylko klatke.

klatka biceps i nogi? lol totalna pomylka, nogi i klatka duze partie miesniowe + jeszcze biceps, ktory jest niezwiazany z zadna z tych grup hmmm fatalne polaczenie :) napewno nic dobrego z tego nie bedzie

podstawa treningu na mase jest regeneracja a ty robisz 2 dni po klatce i tricepsie barki ? :>

jak juz chcesz cwiczyc 3 razy w tyg to sprobuj moze tak:

wt klatka + tric

czw plecy + bic

sob barki + nogi

ew. nogi rozloz sobie na lydki i uda i lydki cwicz w wt. a uda w sob.

1736034[/snapback]

Hmmm ćwiczyłem w ten sposób od początku mojej akriery na siłowni(styczeń poprzedniego roku) i nie było problemu ani z przyrostem siły, ani z przyrostem masy wraz z wyrzęźbieniem - ale cóż, skoro mówisz zę tak lepiej, to lepsze wrogiem dobrego ;) W Twoim planie klatka jest tylko raz w tyg. - optowałbym by robić ją koniecznie dwa razy ;) kiedy ją mógłbym dodać ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety ciezko sobie samemu robic zdjecia !!!!

Tru, tru...

No wreszcie ;-). Powtórzę się- kawał byka z Ciebie :blink: - nie ma co gadać. Ja przy Tobie to taki mały fitnes-boy :-).

Jednak mamy coś wspólnego - koszulki teta :D (moja już straszliwie sprana).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za uznanie :)

koszulka ta jest moja ulubiona i jak bywam w Polsce to biore w sklepie zawsze kilka par bo tu w Francji wcale nie moge nic fajnego dla siebie znalesc, kupuje nowy aparat za jakis czas to zrobie zdjecia na silce ,pozdro ;)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze ja ten tatu bardziej widoczny mam od 6 lat :) ,a drugi na prawej lapie od 4 ,swoja droga ciekawe czy ja mam a'la on czy on a'la ja ????? :)

ps to moj wlasny projekt :)

a o mase sie Piratez chyba nie martwisz bo przeciez ci idzie jak pisales po tym suplementach :)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gladiac: no nie narzekam:) od dzisiaj pozmienialem kolejnosc wykonywanych cwiczen bo miech juz cwicze na tych samych:) trzeba postymulowac miesnie do rozrostu hehe.

Chaos: sorry ze tutaj ale na tych innych topicach ciezko sie dogadac. Masz jakis patent na NB(MB) na tym dfi?? bo moj swistak powoli mnie dobija:/

A co do tatoo hmmm pamietacie film "od zmierzchu do switu"?? tam clooney mial za mocny tatuaz wychodzacy na szyje:) jak juz mialbym tatuaz zrobic to tylko taki hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe .. piratez .. mysle ze zatrzymajmy temat nb na moim poscie i napisze ci ze mam niebieskiego zalmana z owiewem ;]

co do dziar ... to pogadamy jak bedziesz mial se zrobic..

jakbym mial siano a sytuacja w polsce bylaby inna to tez bym sie mocno podziaral.. ale realia sa takie ze dziary nie sa tolerowane zbytnio w pracy... zalezy jakie i gdzie .. takie widoczne szczegolnie..

ja bym sie dziaral na przedramionach .. i tak jak mówisz .. wychodzace na kark dziary sa zajebiste.. no ale .. cos za cos..

Gladiac.. od dzis mowie na Ciebie tur ;]

kawal chlopa .. jak spadasz na dol to rozkladasz rece i szybujesz? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a coolermaster na nb nadaje sie??? bo jedynie takie cos widzialem na miescie:/

wracajac do dziar to oczywiscie raczej nie bede robil no ale np jak wygram w totka pare baniek to czemu nie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a coolermaster na nb nadaje sie??? bo jedynie takie cos widzialem na miescie:/

wracajac do dziar to oczywiscie raczej nie bede robil no ale np jak wygram w totka pare baniek to czemu nie:D

1737897[/snapback]

zrób sobie chociaz jedna mala na ramieniu i po roku pogadamy ;]

tu nie chodzi o kase ...

;] ....

ja te na prawej rece to jeszcze bede przerabiał/powiekszał/rozszerzał

bo nie jestem z niej zadowolony w takim ukladzie .. ;] ta mala na lewej syci ;] była pierwsza i nie mam do niej zadnych zastrzerzen ... te na prawej musze przerobic zeby mi pasowala idealnie ;] chetnie bym ją wyciągnał do samego karku .. ale ... niestety nie zrobie tego ... bo kadza rozmowa kwalifikacyjna konczyla by sie pewnie fiaskiem, jakby mi spod kołnieza koszuli czarne "języki" wychodziły... bynajmniej chce zdziarac sobie 2/3 pleców jakism duzym wzorem (ale to okolo 1.5/2k zł no i duzo zastanowienia :P .... moze za rok)

Co do NB załoz tam se co chcesz ... pamietaj o tym ze passive nie styka ..musi byc owiew

Co do cwiczen .. to potajemnie z Gladiaciem majstrujemy dla mnie plan cwiczen domowych ;] niebawem was przerosne :P

ostatnio i tak cwicze sporo ostrzej .. 5minut po treningu łapy mi sie trzęsą ..

to chyba dobrze? znaczy ze miesien pracuje

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

link który mi dales mam dawno juz w ulubionych .. sztange mam ale nie mam ławeczki .. pozatym ja meiszkam w akademiku ...

ja nie chce byc wielki .. chce sie wzmocnic i utrzymac forme z racji tego ze duzo siedze w robocie itp ..

pozatym do silowniu sie powoli przymierzam tez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja oficjalnie zaczyna walke z brzuchem :D za duzo piwa w akademiku :| jakie cwiczenia mozecie polecic ? przejzalem ten link wyzej ale fotki nie dzialaja dla tego dzialu :/ mam do dyspozycji silowanie ale tylko 2 w tygodniu a w weekend sie nudz w domu gdzie nie mam odpowiedniego zaplecza sprzetowego

z gory wielkie dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi