Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

hyhy, ja tez sie bralem ze a6w, swietna sprawa;]

doszedłem do ... 30 dnia ? dokonczyłbym, jak sie za cos wezmę to naprawdę nie odpuszczam, powód?

no wlasnie...uwazajcie na nogi. moze dziwnie brzmi, ale przez te cwiczenia, strasznie skrociłem sobie wiązadła. po miechy wyszedłem na football i tak strzeliło, ze ledwo teraz z tego wyszedłem. moze ja tylko taki wynalazek jestem ;]

co do samych cwiczen, to jak juz pisalem, ekstra sprawa. w dniu 20stym zarysowala sie kratka ;]

teraz cwicze i ostro jem, dlatego troche zanikła, ale wystarczy, ze zrobi sie w jakis dzien brzuch i uwidaczna sie ;]

Jeszcze jedna sprawa, troche moze smiechowata ;] czuje, ze mnie choroba bierze, kaszel, kicham itp ;] jakie macie na to sposoby ? jak wiadomo, choroba to chyba najwiekszy wrog kulturystow ;] dopiero co zacząlem, a juz mam robic przerwe ? No wlasnie, jakies sposoby by jak najszybciej stanąć na nogach, zrobie wszystko, nawet cos drastycznego typu 10 witamin C ;]]

pozdro !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

nawiązujac do twojego postu, od tego jak zacząłem cwiczyc, nie chwytają mnie choroby (typu przeziebienie), a jezeli juz, to szybko minie, poprostu organizm mi sie wzmocnił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden z moich znajomych jakich widuje którzy ,,coś" ćwiczą nie dba o brzuch.

nawet the game nie ma kaloryfera :blink: http://members.lycos.co.uk/lbwallstars/galeria/wystepy/3.jpg

Podobno brzuch strasznie ciezko trenowac ;>

Dla mnie to jest czysta przyjemnosc robic specia :lol2:. Zachowuje sie podobnie jak nakoksowane karki, tyle zamiast non stop katowac laweczke katuje swoj brzuch ;p. Efekt jest taki, ze brzuch mam swietnie rozwiniety (jak dla mnie, przy niezbyt zdorwym trybie zycia), a klatki prawie nie mam ;p Pomijam, to ze rozwinieta klatka piersiowa nie jest mi bardzo potrzebna przy sporcie ktory uprawiam ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, ale dołącze się do pytania. Mam 17lat, waże 78kg :lol:, zacząłem Cwiczyć 3tyg. temu. Największą bolączką jest dla mnie narazie spalenie tłuszczu na brzuszku i tylko to, z innym narazie jadę z koksem. Co mogę "brać" żeby zdopingowało mi spalenie tłuszczu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mogę "brać" żeby zdopingowało mi spalenie tłuszczu ??

Uwierz mi że czego byś nie brał to nic nie da bez diety .

Wiem to z doświadczenia. Po robieniu masy dorobiłem sie dość pokażnego śmietnika i brałem wiele rzeczy by go zgubić aż w końcu wziełem się za diete ckd i to pomogło .

Od marca znów na diete :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do 6 weidera:

np. na 20 dniu ( 3 serie po 14 ) jak zrobie pierwszą serie to odrazu zaczynam drugą bez zadnego odpoczynku ?

cwiczenia seriami same w sobie polegaja na tym ze sie robi przerwy .. :)

po to sie nazywa to serią .. robisz 3-5minut przerwy i jedziesz dalej ..

przerwa musi byc tak dluga zebys dal rade zrobic nastepna serie .. proste prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chaos kolega mał pewnie opis a6w z sfd a tam to że tak powiem zniesławili(poprzekręcali co sie da) to ćwiczenie.Tak je wytłumaczyli że wkońcu nic nie wiadomo dlatego kolega ma wątpliwosci.Moja rada daj sobie spokójz tą szóstką a weź sie za ABS II

Edytowane przez Rob187

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cwiczenia seriami same w sobie polegaja na tym ze sie robi przerwy .. :)

po to sie nazywa to serią .. robisz 3-5minut przerwy i jedziesz dalej ..

przerwa musi byc tak dluga zebys dal rade zrobic nastepna serie .. proste prawda?

Dobrze kolego bo miałem wątpliwość która ciągnie nastepne pytanie:

W intrukcji bylo napisane ze caly trening ma trwac ponizej 25 min

a.) 1 seria ma trwac mniej niz 25 min

b.) wszystkie serie razem z przerwami pomiędzy seriami mają trwac mniej niz 25 min

?

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze kolego bo miałem wątpliwość która ciągnie nastepne pytanie:

W intrukcji bylo napisane ze caly trening ma trwac ponizej 25 min

a.) 1 seria ma trwac mniej niz 25 min

b.) wszystkie serie razem z przerwami pomiędzy seriami mają trwac mniej niz 25 min

?

jasne że b.. ;]

Trenowalbys ten godzin dobre pare godzin przy 35dniu gdyby codzilo o jedno serie..

Rob187 -> mozesz radzic ale nie na sam poczatek.. IMO Najpierw 6W pozniej ABSII...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie, najpierw w ogóle powinno sie wyrobić jakiekolwiek mieśnie..

Wszystko zalezy od osoby - poczatkujacemu/piwoszowi ;] poleciłbym W6 by pozniej przenieisc sie na trudniejszy i bardziej wyczerpujacy trening jakim jest ABS2..

Poza tym - jezeli cwiczy sie tylko w domu to W6 ma taka przewage ze nie potrzeba zadnych obiazen czy hantli..

UPDATE:

Obydwa treningi:

AEROBICZNA 6 WEIDERA -> LINK

ABS -> LINK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wy [ciach!]ly piszecie ...

"a6w nie bo to rzezbi"

.... kurna .. a co to jest rzezbienie jak nie spalanie zalegajacej tkanki tluszczowej wokół miesnia???

Jak ktos nie daje rady zrobic ... to musi wzmocnic ... i tyle ... ale A6W jest dla tych co chca miec krate i dla tych co chca miec lepiej widoczna ... jak ktos jest gruby i nie ma kraty to jasna sprawa .. musi to spalac ..

jak ktos jest chudy i nie ma kraty to tez proste .. ma za male miesnie :P

ja mam dobra siłe brzucha .. moge robic a6w bez problemu, podciagac sie z nogami 90* do ciala itp .. dotykajac sie mimo warstwy tluszczu na wierzchu czuje wryaźnie miesnie pod spodem ale nie mam miesni na wierzchu .. ledwo gorna para mi sie rysuje ..

uzywalem a6w do spalania tluszczu na wakacje i szlo bardzo dobrze ..

teraz nie moge sie zabrac jakos do ponownego rozpoczecia bo wtedy skonczylem chyba na 15dni dniu czy gdzies tam w oklicach 3 seri po 15 powt.

pozatym ten drugi trening wymaga juz urzadzen .. a6w tylko kawalka rownej powierzchni zeby sie połozyć

imho bardzo dobry trening ale trzeba miec zaciecie ...

pozatym na brzuch to trza odstawic syfne zarcie i sie ogolnie duo ruszac ... a nie marudzci ze trening jakis nie dziala :P

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mam pytanie, przy ktorym treningu strace więcej tłuszczu ( schudne ) ?

ABS2 czy A6W ?

i jeszcze jedno pytanie w 6 Weidera, przy ćwiczeniu 5, mam trzymac sie nad ziemią i zapieprzac nogami samymi ( podczas całego Ćw.5 nie dotknąć głową podłogi ) czy po kazdym przyciągnieciu łokci do kolan powracac do pozycji lezacej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ABS2 czy A6W ?

i jeszcze jedno pytanie w 6 Weidera, przy ćwiczeniu 5, mam trzymac sie nad ziemią i zapieprzac nogami samymi ( podczas całego Ćw.5 nie dotknąć głową podłogi ) czy po kazdym przyciągnieciu łokci do kolan powracac do pozycji lezacej?

za kazdym razem wracasz do lezenia .. 5tka to taka szybka wersja 3ki .. po prostu nie przytrrzymuejsz 3sek ..

mnasz wygladac jak biedroneczka co sie przewrócila i wstac probuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wy [ciach!]ly piszecie ...

"a6w nie bo to rzezbi"

A kiedy ja takie cuś napisalem? :>

pozatym ten drugi trening wymaga juz urzadzen .. a6w tylko kawalka rownej powierzchni zeby sie połozyć

imho bardzo dobry trening ale trzeba miec zaciecie ...

pozatym na brzuch to trza odstawic syfne zarcie i sie ogolnie duo ruszac ... a nie marudzci ze trening jakis nie dziala :P

Yeap, wspomnialem o nim - ABS jest dobry do stosowania na silowni z uwagi na wystepowanie przyrzadów opisanych w poradniku..

Natomiast a6w - jedynie plaska powierzchnia i cierpliwosc.. ;]

ABS2 czy A6W ?

Mozliwe ze w ogole nie schudniesz..

Do tego są potrzebne - diety, samozaparcie, czeste cwiczenia i ruch..

Nie wyobrazam sobie zrzucic powiedzmy 5kg robiac tylko brzuszki..

Co do wyboru pomiedzy nimi - czytaj powyzsze posty..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi