Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Pudzian to ewenement w tej dziedzinie ,plus odpowiedni gik i wszystko jest możliwe ;-)

Po małej kontuzji kręgosłupa przysiady robie z lajtowym obciążeniem od 80kg do 100kg w 4 seriach na maxa

Nicko13 ,a 4x20 powtórzeń po 180kg to bardzo dobre osiągnięcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

Nicko-- rozumiem, ze te 180 kg to na maszynie?

powiedzcie co jeszcze dozucic do xpanda dynamize 925g, zeby jak najtaniej wyszło, ogolnie tka zeby jak najmniej zalalo tluszczem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macie krótki filmik pt:

Jak zostac karkiem ;] :P - 990kb

dzis przed samym koncem ludzie wybyli to popstrykalem ;]

tu lepsze ujecie silki

http://chaos.dracopc.com/pub/4ppl/silka1.jpg

tu chaos poskramiajacy kule swiatla ;]

http://chaos.dracopc.com/pub/4ppl/silka2.jpg

a tu macie roznice miedzy drobniejszym a wyrzeźbionym (moj ziom) a spaslaczkiem ale wiekszym (ja :P)

http://chaos.dracopc.com/pub/4ppl/silka3.jpg

ale nadrobie :P spokojnie :P

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uginaj kolana nie plecki w odcinku lędźwiowym jak odstawiasz ciężar ... jak nie możesz to go rzuć :D

to tym bardziej to rzuć

wiesz jak wzrasta ciężar którym oddziaływujesz na swój kręgosłup po odsunięciu go (ciężaru) od osi ciała?

6 krotnie lepiej niech sie niesie niż mieć z***any kręgosłup :D zwykle nic się nie dzieje ale widywałem różne przypadki :D przy banalnych fikołkach dyski wyskakują z kręgosłupa później się widuje ofiary do połowy w gipsie a wiesz jak swędzi gips na całym tułowiu? ja nie wiem i nie chce się dowiedzieć :P

edit nr 5 : a niesie to sie huk :mrgreen: spoko po prostu na filmiku wygladało/wydawało mi sie nie teges :)luuz

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uginaj kolana nie plecki w odcinku lędźwiowym jak odstawiasz ciężar ... jak nie możesz to go rzuć :D

to do mnie?

ale po co . to jest na suwnicy .. ona jest zablokowana na wysokosci jakis 70cm

zreszta to byla ostatnia seria .. i bylo tam juz troche .. nie chcialem tym napier.... bo huk sie niesie\

edit:

szczerze dziekuje za troske ... ale gwarantuje ci ze wszystko jest ok ;] bardzo duza wage przykladam do poprawnej techniki .. wole wziac mniej ale poprawnie niz targac maxymalnie duzo ale nierówno i bujajac sie

pozaty jak juz pisalem

jak stane prosto z ciezerem to mam do blokad na suwnicy z 10cm .. i tam na filmiku tylko minimalizuje pierd...niecie (które i tak slychac na koniec) ja tego nie targam w momencie nachylania sie ...

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechl!n: jeszcze jest troszeczke fatu na brzuszku, jak widze to dolnych parti brzucha prawie nie masz, sproboj wznosy nog robic na drabince i scyzoryki, zreszta po co ja ci to mowie pewnie doskonale wiesz co robic:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, na pewno ktoś z was będzie wiedział. Czytałem różne opinie w związku z treningiem i wiele osób przystawało przy stanowisku, że mięśni nie można do końca zmęczyć, bo wtedy nie rosną.

Czy wy też odczuwacie po treningu zazwyczaj przy łapach, że potem cokolwiek trudno nosić (nawet głupią filiżankę), łyży wychodzą na maxa. i jakbym chciał zrobić choć jedną pompkę to padnę :D

nicko rzeczywiście dużo jeszcze nie widziałeś... kolega 16lat wczoraj wycisk 142 jeszcze mu asekurowałem.. jak się ćwiczy mocno i długo to bez wieku odpowiedniego można dojść do czegoś...

Tak, ale zauważ, że [ciach!]iarze 13-16 lat chcą ćwiczyć, ale pod sylwetkę, a nie siłę, przecież są inne treningi i do tego i to tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wy też odczuwacie po treningu zazwyczaj przy łapach, że potem cokolwiek trudno nosić (nawet głupią filiżankę)

hmm a długo ćwiczysz? ja miałem takie coś na samym początku mojej przygody z ćwiczeniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trenujesz gdzieś z 2lata, masz dobrą budowe, geny jesteś wytrwały i ambitny, trenujesz systematycznie, niema żadnego magicznego sposobu miszczu....

zaczynając masz 14 lat jesteś dzieckiem co do reszty no comment

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Winter mięśnie na siłce masz katować do bólu,oczywiście w granicach rozsądku,a następnie zadbać o odpowiednią regeneracje,czyli odpowiednia dieta która jest najważniejsza plus ewentualnie jakieś suple.

@Dawidsfuturx do Xpanda możesz dorzucić np. CellPumpa BX na rano na czczo lub sam jabłczan kreatyny

ps.mięśnie nie rosną w trakcie ćwiczeń,tylko po ich zakończeniu,a najbardziej w nocy

Edytowane przez Gemmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Winter mięśnie na siłce masz katować do bólu,oczywiście w granicach rozsądku,a następnie zadbać o odpowiednią regeneracje,czyli odpowiednia dieta która jest najważniejsza plus ewentualnie jakieś suple.

@Dawidsfuturx do Xpanda możesz dorzucić np. CellPumpa BX na rano na czczo lub sam jabłczan kreatyny

ps.mięśnie nie rosną w trakcie ćwiczeń,tylko po ich zakończeniu,a najbardziej w nocy

Mówisz?

Muszę się zdać na ciebie, w końcu ty ćwiczyć zdecydowanie dłużej :)

W sumie to pracuję przede wszystkim nad brzuchem, katuję go co chwilę, jak wiadomo regeneruje się on najszybciej. Najgorzej idzie z klatą (co jest chyba normalne, klatę najciężej się trenuje), nie trenowałem jeszcze plecków, muszę, bo zaniedbałem je zdecydowanie najbardziej :)

Aha, polecam forum sfd.pl, naprawdę ciekawie piszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

mam 12 dzien 6 weidera, narazie żadnych zmian, ale to mnie nie męczy, inne pytanie, czy przy a6w warto dodac "normalny" trenning na brzuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam 12 dzien 6 weidera, narazie żadnych zmian, ale to mnie nie męczy, inne pytanie, czy przy a6w warto dodac "normalny" trenning na brzuch

W takim razie źle ćwiczysz, wiesz co jest najgorze w treningu? Słabe przykładanie się do ćwiczeń i dawanie sobie luzu. Mnie po 5 dniu strasznie mięśnie bolały brzucha i zaczynała już robić się "klatka", zobacz jak się robi a6w dokładnie, bo może niektóre ćwiczenia źle robisz. W razie czego polecam jeszcze inny trening oprócz a6w - brzuszki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

hehe źle sie wyraziłem, chodziło mi o to, ze ten problem mnie nie męczy, nie że a6w mnie nie meczy, bo to daje nieżle w kość

abruszki hmm srednie są, poniewaz w dużej cześci ruchu nie pracują miesnie brzucha, tylko plecków

Edytowane przez Dawidsfuturx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a w sprawie rozstępów macie jakies info.... W zeszłe wakacje zaczełem cwiczyc. trwało to jakies 4 miechy i pod koniec na bicepsie zrobily mi sie rozstepy. Teraz sa juz białę i wygladaja jakby jakies blizny. Ale mam zamiasr od czerwca znowu uderzyć na siłownie i nie wiem czy znowu mi sie nie pogorszą . Da sie to jakos zachamowąć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem narazie w 2 dniu "6" i kurcze nadal czuje tylko gorne miesnie brzucha, dolne jakby malo pracowaly i sie nie meczyly.Moze robie jakies cwiczenie zle?? Zginam sie mocno i dalej nie moge no chyba ze zrobie zamach ale to chyba nie o to chodzi.

Edytowane przez DonCapone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie pytanie : jakie jest cwiczenie ( albo zestaw cwiczen ) zeby poszezyc sie w barkach ( chodzi mi glownie o szersze bary, tylko wiadomo nie ABS ) i na wzrost ? Zeby troche "spotezniec" bo w tej chwili raczej mizerny jestem z postury ...

pzodrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie pytanie : jakie jest cwiczenie ( albo zestaw cwiczen ) zeby poszezyc sie w barkach ( chodzi mi glownie o szersze bary, tylko wiadomo nie ABS ) i na wzrost ? Zeby troche "spotezniec" bo w tej chwili raczej mizerny jestem z postury ...

pzodrawiam

bardzo proste.. musisz cwiczyc prawie wszystko ;]

klate plecy i barki

silownia 3x w tygodniu i patrzysz na efekty ..

prawda ze proste?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem narazie w 2 dniu "6" i kurcze nadal czuje tylko gorne miesnie brzucha, dolne jakby malo pracowaly i sie nie meczyly.Moze robie jakies cwiczenie zle?? Zginam sie mocno i dalej nie moge no chyba ze zrobie zamach ale to chyba nie o to chodzi.

Dolne powinny polec przy szostym cwiczeniu. Nogi musisz podnosc bez zgiecia w kolanach. Daje po bebechu jak diabli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez znowu jade z brzuchem :D Ostatnio umarłem chyba na 18 dniu ! Ważne żeby robić te ćwiczenia powoli, spokojnie, plecy trzymac na ziemi ( nie wyginac się ) i nie ułatwiać sobie ( np. zginając kolana w 6 ćwiczeniu). Efekty są niesamowite! Po 2 tygodniech straciłem 3 cm i rysowały się juz górne partie mieśćni brzucha. Niestety teraz wróciła oponka i staram się ją spalić :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez znowu jade z brzuchem :D Ostatnio umarłem chyba na 18 dniu ! Ważne żeby robić te ćwiczenia powoli, spokojnie, plecy trzymac na ziemi ( nie wyginac się ) i nie ułatwiać sobie ( np. zginając kolana w 6 ćwiczeniu). Efekty są niesamowite! Po 2 tygodniech straciłem 3 cm i rysowały się juz górne partie mieśćni brzucha. Niestety teraz wróciła oponka i staram się ją spalić :P

Hehehe, znam to :)

Mnie oponka bardzo szybko wraca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

Witam ,zaczynam teraz trenning masowowo-siłowy wzmocniony troche xpandem, no i mam pytanie, ogóle chodzi mi o wzmocnienie/powiekszenie barków, plećów, klatki, trica, bica, ale znowu o zmniejszenie obwody w pasie/tali i teraz pytanie, czy jest sens robienia trennigu masowo-siłowego na ta pierwsze z wymienionych partii miesni, a trinnigu rzeźbowego na brzuch?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi