michalak Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 jakie ustawienia agp aperture size są optymalne??? moja karta ma 128 Mb, więc co mam wybrać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Minimum 64MB - powyżej nie zauważyłem różnicy. Dla 512MB ram ustawiłem 256MB, a teraz dla 256 dałem 128MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Ogólna zasada dla tego ustawienia to 2 x więcej niż maż pamięci na karcie, ale nie więcej niż połowa całego ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 hmm, u mnie ze starym biosem (f8) niektore gry przy ustawieniu na 256 ostro przycinaly (gta3, rallisport challenge), po apdejcie na f11 jest normalnie (tzn. po zmniejszeniu do 4 zacina jak <span style="color:red;">[ciach!]</span>, przy 256 prawie-nie, ale juz chyba nic na to nie poradze...) btw., jaka jest najnowsza wersja direct'a 9, bo juz sie troche pogubilem w tych betach :) i ew. skad ja zaciongnac (tylko zeby byl w miare transfer - mam modemik, a to ma chyba ze 30 megsuf, no nie?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 kufa, mialo byc f8, a wyskoczyl pedalski smajl :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 no nie moge...'najwiekszy przyjaciel mezczyzny' :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Ostatnio czytałem, że optymalne ustawienie to 64MB. Nie wiem czy to prawda ale na pewno ustawienia AGP Aperture Size zależą od posiadanej przez Ciebie pamieci RAM... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Ostatnio czytałem, że optymalne ustawienie to 64MB. Nie wiem czy to prawda ale na pewno ustawienia AGP Aperture Size zależą od posiadanej przez Ciebie pamieci RAM...przy 128 na karcie nie ma co sobie zawalac ramu aperturem, no chyba ze gra sie 1600x1200 i grafa nie wyrabia z przechowywaniem tekstur :), imho na karcie ze 128 ramu : 1.jak jest 512 ramu to trzeba 128 aperture 2. jak jest 256 ramu to dalbym juz 64 zeby wiecej bylo wolnego ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Witam Mam 512 RAM i 64 na leadtek GF3Ti200. Jak w biosie ustaiwałem na 256 zgodnie z zasadą 2 razy mniej niż masz RAM'u to wymagające gry jak UT2003 wieszały się. Wrócuiłem do aper. do 128 i jest gut. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Na www.FrazPC.pl artykuł: "Optymalizacja PC" zalecane jest 64MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Na www.FrazPC.pl artykuł: "Optymalizacja PC" zalecane jest 64MB. tam jest napisane w kontekscie 64 mb na karcie, poza tym nie jest wspomnine ile ma sie ramu tylko jest tak rzucone w powietrze ze 64 lepiej, poza tym vegita imho zna sie na kompach jak kura na pieprzu wiec ja nie biore powaznie jego tekstow zwykle, ale w zasadzie to zadna roznica dopoki nie uzywa sie wielkich tekstur, jednak wszedzie na zachodnich serwisach ludzie ustawiaja 128 przy 512 co jest dosc racjonalnie uzasadnione przy 512 ram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 ja czytalem, ze powinno byc ustawione na 32 albo 64, bo w windzie aplikacje sterują tym same...winda zmieni to i tak i tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...