filipowski_ Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 witam. zwłoki mojego kompa leżą sobie na biurku i pomyślałem, że trzeba coś z nimi zrobić. postanowiłem zrobić sobie własną obudowę, na długości i szerokości jak płyta główna, a wysoka jak najmniej. mój główny problem: gdzie (w jakim sklepie) dostać milimetrową płytę aluminiową, powiedzmy o wymiarach 100x100 cm.. ? płytka aluminiowa, bo się stosunkowo łatwo ją zgina i obudowa będzie raczej solidna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 a nie lepiej zainteresowac się blachą? zgina sie rownie dobrze (jak nie lepiej) i do tego tańsza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 To już lepiej jakieś pleksi kup, do tego katode czy kilka diód i o niebo lepszy efekt uzyskasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipowski_ Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 To już lepiej jakieś pleksi kup, do tego katode czy kilka diód i o niebo lepszy efekt uzyskasz. 1559563[/snapback] dostałem w swoje ręce kilka starych obudów od at. zacząłem wycinać i profilować tu i tam i stwierdzam, że ciężka praca. ciężka i niedokładna. jak narazie to na wyposażeniu mam jakieś oldskulowe nożyce do cięcia blach i kilka brzeszczotów.. ręce mnie bolą i na efekty trzeba czekać długo.. nie wiem, jak wychodzi cięcie blachy gumówką (?). jeśli ktoś ma doświadczenia z tym sprzętem to proszę o podzielenie się wrażeniami.. może przejde się do jakiegoś marketu.. : ) plexi? jak można to pociąć i czy jest to łatwiejsze w porównaniu do cięcia blachy? i najważniejsze, ile kosztuje? przepraszam za takie pytania, ale nawet nie mam czasu przejść się do sklepu, żeby sprawdzić ceny.. anyway, dzięki za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forsa1n Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 diaxem tnij a nie pilka do metalu czy nozycami, tylko pamietaj aby nie ciac na 1 raz bo blacha sie moze zbytnio rozgrzac i wypaczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Daj sobie spokój, koszt pozyskania elementów do samodzielnego złożenia obudowy aluminiowej, będzie na pewno większy niż jakaś przywoita obudowa w sklepie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipowski_ Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Daj sobie spokój, koszt pozyskania elementów do samodzielnego złożenia obudowy aluminiowej, będzie na pewno większy niż jakaś przywoita obudowa w sklepie... 1563521[/snapback] tak, tylko kto sprzeda mi nową obudowę 35x25x15 cm? a elementy już mam, nawet za darmo - jak pisałem, stare obudowy at. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...