kreatortd Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Mam linuxa slacware 10.1. Maksymalna rozdzielczosc ktora wykrywa ten linux to 1024x768 , mam monior LCD LG flatron L1730B i max rozdzelczosc monitora to 1280x1024 , co mam zrobic zeby linux wykryl taka rozdziałke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smierdziel Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 /etc/X11/xorg.conf szukasz section monitor szukasz odswiezania swojego monitora wpisujesz odswiezania szukasz screen section i patrzysz jaki DefaultDepth masz odhashowany i jezeli masz np 16 to dopisujesz 1280x1024 np: Subsection "Display" Depth 16 Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480" restartujesz x-y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreatortd Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) dopisuje "1280x1024" w pliku xorg.conf i nic to nie daje ..restartuje KDE i rozdzielczosc pozostaje niezmieniona.. 1024x768...:( Edytowane 20 Lipca 2005 przez kreatortd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) lol Najlepiej dodaj w każdym dziale Subsection "Display" w Modes na początku, tą rozdzielczość, którą chcesz w kolejności od lewej do prawej, tak jak napisał smierdziel. ( bo nie wiemy czy nas rozumiesz dokładnie ;p ). P.S. aha i plik edytuj przy wyłączonych X'ach! bo inaczej wychodząc z X'ów z powrotem nadpisuje plik ( w sensie zapisuje ustawienia ). pozdro. Edytowane 20 Lipca 2005 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreatortd Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 no ja doskonalić was rozumiem , ale to i tak nic nie pomagać , dopisuje w kadm dzieli Subsection "Display" w Mods ta rozdzielczosc oczywiscie w tej kolejnosci od lewej do prawej i przy wyłączonych X'ach , nastepnie zapisuje ustawienia , wklepuje "startx" i co widze ? ...stara rozdzielczosc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Poszukaj w necie przykładowych konfigów xorga i porównaj, pokombinuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Ustaw w xorg.conf częstotliwości odświeżania w sekcji Monitor zgodnie ze specyfikacją techniczną monitora. Przykład: Section "Monitor" Identifier "Generic Monitor" HorizSync 40-50 VertRefresh 50-70 #Option "DPMS"EndSection Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smierdziel Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 szukasz section monitor szukasz odswiezania swojego monitora wpisujesz odswiezania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreatortd Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) kombinuje dalej ale jakos mi nie wychodzi...ale i tak wielkie thx za pomoc z waszej strony ;) // Z pomoca ojejku udalo mi sie zmienic rozdzialke :) [ojejku wielkie thx ;)] , proponuje zamknac temat .. Edytowane 22 Lipca 2005 przez kreatortd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...