Skocz do zawartości
ryto

Amplituner + Zestaw Kolumn

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje kupno amplitunera + zestaw 5 kolumn. Jestem praktycznie zielony w tych sprawach i nie wiem na jakiej podstawie mam wybierac sprzet. Planowalem wydac na to 2000-2300 zl... na allegro znalazlem taki zestaw kolumn jamo: http://allegro.pl/show_item.php?item=57737358

nie ma tam napisanych zadnych danych technicznych, ale na jakiejs niemieckiej stronie znalazlem ze sa to kolumny 8 om i dosc mocne. Zestaw nie jest drogi a wyglada na ciekawy. Jesli jest dobry to jaki amplituner za okolo 1000 zł bylby najlepszym dopasowaniem? Jesli mozecie mi pomoc to prosze o ocene kolumn(jesli znacie lepszy zestaw to prosze o link) i propozycje jakiegos amplitunera (Denon, Yamaha, Onkyo, Marantz - chociaz to juz raczej nie ta cena)... tylko prosze nie piszcie cos w stylu "lepiej dolozyc i kupic cos za 3500zł" ;) nie mam tak wyczulonego sluchu zeby czuc duza roznice w czystosci dzwieku :) dodam ze chcialem aby ten zestaw byl do posluchania kazdego rodzaju muzyki jak rowniez sluzyl jako glosniki kina domowego.

Edytowane przez ryto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do kina domowego to nie wiem - brak suba.. chociaż fronty wyglądają dosyć solidnie pod tym względem. Jak chcesz mieć dobre i w miare tanie kino domowe, to może pomyślisz o DIY? Wzmak napewno nie będzie WYGLĄDAŁ jak fabryczny, ale grał będzie napewno lepiej. A i w budżecie się zmieścisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi