starygil Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Mam zainstalowany system winxp-sp2 na dysku "C" Podpiąłem drugi dysk czysty ale jest w systemie NTFS !!!Nie moge na niego zainstalować win98.Jak to zrobić? Jak zmienic na FAT32? Chciałbym miec oba win na jednym kompie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Musisz odpalic system z dyskietki startowej i uruchomic program fdisk... Sformatoawc dysk i ustawic zeby formatowal w trybie FAT. Po skonczonym formacie musisz odpalic instalator i powinno byc OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starygil Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Musisz odpalic system z dyskietki startowej i uruchomic program fdisk... Sformatoawc dysk i ustawic zeby formatowal w trybie FAT. Po skonczonym formacie musisz odpalic instalator i powinno byc OK. 1555841[/snapback] ok! ROBIŁEM TAK!!!Ale Fdisk widzi ten dysk ale nic wiecej nie mogę z nim zrobić! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Musisz wywalic partycje i utworzyc nowa w systemie FAT... ZAWSZE TAK robie i dziala ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starygil Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 OK! wywaliłem partycje Potem utworzyłem i jak chciałem formatować to zmieniłem na Fat32 wcisnalem formatuj ,otrzymałem komunikat ,ze wybrana partycja jest za mała wiec wybrałem fat po formacie miałem z dysku 40Gb 8Mb w systemie Fat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Musisz w fdisku uzyskac sytuacje ze caly dysk jestr czysty tzn jest "Obzsarem niepozdielonym na partycje". Wtedy dajesz nowa partycje i zaznaczas FAT'a. I wtedy powinien dzialac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starygil Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Tak własnie mam ! Pokazyje 37GB !!!Całość usunałem potem utworzyłem i jak chce formatować pod Fat32 to otrzymuje komunikat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starygil Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 OK! Dzieki za zainteresownie!!! Ściagnąłem "Partition Magic"i dopiero tym programem sobie poradziłem !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...