koparka Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Jaky byscie mogli mi polecic aparat cyfrowy (zapewne lustrzanka) w cenie tak mysle do 3 tys zl. Chodzi glownie o to aby mial mozliwosc robienia dobrych zdjec szerokokatnych oraz po zmianie lunety (lub z jakas uniwerjsalna, jesli takie sa) dobre zdjecia z zooma. Oczywiscie jakosc tych zdjec klasy wyzszej. Pstrykane beda rozne krajobrazy, zabytki, fauna, flora i wszytsko, co mozna pstrykac na rozncyh wyprawach :) Jutro wyjedzam, ale prosze wypowiedzcie sie, apo powrocie przejrze Wasze rady i zadecyduje. Pozdrawiam PS. To nie ma byc aparat dla fotografika, ale amatora fotografii. Zeby tez byl nie za ogromny (chociaz nie zalezy mi na malym gazdeciku), byle sie zmiescil do jakiegos pokrowca i nie byl ciezarem podczas wycieczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=48281 http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=62 i polecam poczytac www.cyberfoto.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) Tylko i wyłącznie canon 350D lub nikon d70(s). Nie kupuj lustrzanki z kitowym obiektywem bo jest do niczego. Lepiej kupić samo body i dokupić obiektyw. Jeśli chcesz się zamknąć w 3k zł razem z obiektywem zostaje do wyboru sprzęt używany, tu dobrym wyborem będziem 300D wygląda on może tandetnie(gładki,srebrny plastik) ale możliwościami i jakością fotek dorównuje swojemu następcy 350D i D70. Nie polecam wynalazków olympusa (system 4:3- drogie obiektywy, raczej się to nie przyjmie). Mam 350D z tokiną 28-80 jasną 2.8 aparat robi idealne fotki, ale obiektyw trochę waży. Dla amatora fajny zestaw - uniwersalny obiektyw, a co ważne lekkie malutkie body. Przesiadłem się z kompaktowego fujika s602 i różnica jest kolosalna. Edytowane 20 Lipca 2005 przez nimrod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 canon350d + obiektyw ,wyjdzie to troche wiecej niz 3k ale naprawde warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Zdecydowanie Nikon D70 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Chlopaki akcja odwolana, juz zostal zakupiony DImage A200, co o nim myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...