WeedSmoker Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Witam mam okazje tanio kupic ten procesor i nie wiem czy wejdzie na moją płyte ABIT BH6 ?????????? Oczywiscie po zastosowaniu przejsciowki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Witam oczywiście że będzie dzialał :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Specifications CPU Supports PentiumIII/Celeron 450~700 MHz processor cartridge. Chipset Intel 440BX chipset (82443BX and 82371EB) Memory Three 168-pin DIMM sockets support up to 768MB SDRAM module Cache Memory 1.Level 1 and Level 2 cache built into Intel PentiumRII processor cartridge BIOS CPU SoftMenu™ II eliminates the need for jumpers or DIP switches to set CPU parameters Multi I/O Two channels of bus master IDE ports connectors for up to four IDE devices (Including LS-120MB floppy drive ) Miscellaneous One AGP slot, Five PCI slots and Two ISA slots Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Jestem zdania że to będzie chodzic, tylko trzeba się upewnic czy grafa wytrzyma AGP=89MHz, bo to FSB133 jest poza specyfikacją czipsetu, zresztą ja zrobilem w podobny sposób abit bx133r i cel800@1066 na fsb133 chodzi już kilka miesięcy bez najmniejszego problemu z powodu wykroczenia poza specyfikajce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Tyle ze BX133 oblugiwal praktycznie wszystkie proce na socket 370 Byl tworzony pod PIII A BH6 pod PII/PIII Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) Uważam że to da rade, nie takie rzeczy ludzie z ta płytą robili BX133 zreszta tez jest na bx-ie :) i tez nie obsluguje fsb133 Edytowane 30 Lipca 2005 przez LuXuS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Ze co nie robil?? Oczywiscie ze obslugiwal ta magistrale. Nawet sama nazwa plyty o tym mowi :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Obsługuje, nie obsługuje, i440bx oficjalnie jej nie obsluguje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Zapraszam na srone Abita I zobacz 3 bios Dodano tam obsluge p3 1000 wlasnei na 133 :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) Mam obydwie płyty i w BH6 nie widze dzielnika 1/4 chyba że coś takiego jest w nowszym biosie... ale FSB można ustawić na 133 tylko wtedy mamy gigantyczne AGP i PCI 44... Edytowane 30 Lipca 2005 przez Spookie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 nie kupuj tego procka , mialem kiedys bh-6 fsb 133 pociagnie - o ile taktowanie agp karta graficzna przezyje( o ile masz nvidie ) to dyski twarde dlugo nie popracuja....pozatym trzeba jakis tam wspolczynnik obnizyc i wychodzi wydajnosc podoba do fsb 100 -ogolnie nie polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Zapraszam na srone Abita I zobacz 3 bios Dodano tam obsluge p3 1000 wlasnei na 133 :> 1573483[/snapback] Uwazam ze nie ma sensu toczyc dalej dyskusji w tym temacie, wazne ze bedzie dzialal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Dzialaniem uwazasz po 44Hz na pci i hdd ?? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 nie tak przeciez nie napisalem, zreszta plyta tej klasy ma (chyba) taki dzielnik - ja zaczynalem od be6 i ona miala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...