seler Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Wiem że takie wątki już się pojawiały i wyciągnąłem z nich kilka ciekawych wskazówek, jednak nadal nie wiem, czy jest jakaś uniwersalna metoda rozmieszczania danych na partycjach, żeby było szybciej. Mam 2 dyski do dyspozycji - 15 i 80 GB. Nie chodzi mi o dane typu gry, filmy etc., a raczej o foldery typu moje dokumenty, tif, etc. - gdzie to najlepiej trzymać i jak. Czy program files lepiej trzymac na systemowym czy osobno - a jeżeli osobno, to czy trzeba jakos zmieniać scieżkę, żeby była to domyślna lokacja programów? itd. Będę wdzięczny za wszytskie wskazówki :) pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mukacz07 Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 hmm nie wiem co dopowiedziec ale ja mam partycje z systemem 4,5gb i w zupelnosci wystarcza. smigam na dysku 40gb mam zrobione 4 partycej (C 4,5gb; D 9,5gb; E 19,5gb; f 4,7gb). porgramy instaluje rozne w zaleznosci od tego czy jes czesto uzywam, np office-a mam zainstalowango na F pozniewaz jego rozmiar bez potrzeby zajmowal by mi miejsce na C (ktore bardzo czesto mi sie zmiejsza). na C instaluje np antyviry, firewall-e, antyspawar-y. to moje wskazowki jak ja kozystam z moich partycji. a ty i tak zrobisz co chcesz. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eminemtwo Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 A co ktoś poleca na dysk 250GB - praktycznie jest 233GB. Dam podpowiedź: dużo ściągam programów, gier, filmów i muzyki (także klipów). Dużo gram (zwykle mam zainstalowanych dużo - około 20 gier - jednorazowo). Nie obejdę się również bez programów (podstawowy zestaw softu). Co polecacie mi? Obecnie mam tak: C) 33GB - SYSTEM + ZAINSTALOWANE GRY/PROGRAMY D) 50GB - MUZYKA + KLIPY + RÓŻNE SYSTEMY (INSTALKI) + WSZELKI SOFT OPRÓCZ GIER E) 75GB - INSTALKI GIER F) 75GB - FILMY Czy to jest rozsądny podział? PS. Mam 1GB RAM, więc nie potrzebuje SWAP'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...