ozit Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 niestety nie w polsce a koszt to 28+przesylka 6 UK pounds Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Jestem bliski kupna Pentium-M Sonoma 1.6 GHz i płyty DFI. Mój znajomy może sprowadzić za odpowiednio 850 i 980 zł za te dwie rzeczy. Tylko zastanawiam się, czy nie lepiej wybrać przejściówkę Asus, ale wtedy funkcja SpeedStep nie działa (najbardziej mi na tym zależy) i nie można zmieniąc mnożnika, ani napięcia. Jednym słowem lipa, więc trzeba dopłacać do DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 (edytowane) Nie prawda. Mnożnik możesz zmieniać do woli clockgenem spod windowsa, podobnie jak FSB, wydajność jest wyższa niż na DFI, napiecia można na pewno zmienić na P4P800 SE z odpowiednim biosem (1008 czy jakoś tak? ), już o cenie i OC nie będe wspominał. Jednym słowem lipa :P /EDIT - A jednak chodizło o bios 1009. Edytowane 25 Lipca 2005 przez Hamil_Hamster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Gdzie to wyczytałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 (edytowane) Napisz o który konkretnie punkt chodzi :] Jak idzie o zmiany robione clockgenem to spójrz sobie na topicki na xtremesystems.org , tam więskzość bootuje na FSB 200 i dalej kręci spod windy :) znajdziesz tez pewnie screeny z programu którym się zmienia mnożnik. To samo w recce legit reviews do której dałem niżej link. A o tym jak sobie radzi P4P800 SE (tj. zmiany napięcia spod biosu) wyczytałem min. w recenzji. Chyba tej : http://www.legitreviews.com/article.php?aid=181 nie dam głowy bo net mi za wolno chodzi by sprawdzić :) A tu i w poprzedniej recce masz różnice w wydajnosci i855GM oraz i865P http://www.pcper.com/article.php?aid=133&type=expert Potrzeba czegoś więcej? Edytowane 25 Lipca 2005 przez Hamil_Hamster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 tylko Asus i przejściówka -> czytam bardzo dużo topiców na XtremeSystems i mogę Cię zapewnić, że różnica wydajnościowa jest SPORA :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 hm a czy napiecia nie da sie zmienic np drutmodem dla skt 478? jesli funckja jest niedostapna w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Drutować można s479 w adapterze. Jest jeden prosty modzik na 1,55V, są też inne ale net mi za wolno chodzi by przegladać cokowiek :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 z tego co wiem na tej przejsciowke asusa normalnie ustawia sie napiecia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) A co z funkcją SpeedStep? No i jeszcze to: http://www.pcper.com/article.php?aid=133&type=expert&pid=16 Edytowane 26 Lipca 2005 przez EDDY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Hę? O co znowu Ci chodzi? A zresztą, widze, że nie trafia do Ciebie to co piszą, kup sobie DFI, jak koniecznie musisz wywalić kase w błoto, śmiało. Miravo - Nie na każdej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 przeciez przejsciowka asusa dziala jedynie na plytach asusa w pelni sprawnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) Nie wiesz czym jest SpeedStep? Nie widzisz różnicy między Asusem, a DFI na wykresie? Z początku ta przejściówka umożliwiała jedynie zmianę FSB, teraz także Vcore i mnożnik(?). Ale SpeedStep chyba nadal nie działa, a to jest główny powód kupna tego CPU. Jesli chodzi o pieniądze, to 300 zł nie robi już wielkie różnicy. PS. Jeszcze mi powiedz, jak zamontować na takiej przejściówce blok wodny... Edytowane 26 Lipca 2005 przez EDDY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) po cholere kupowac proca dla speedstep, tego proca kupuje sie dla wydajnosci, poza tym speedstep mozna go samemu zrobic, wystarczy zmnienic napiecie i mnoznik programem CPUMSR, a w dodatku mozesz jeszcze zjechac troche z FSB clockgenem i masz juz swoj speedstep p.s. najnowsze prescotty tez maja speedstep i sa w pelni obslugiwane przez te plyty asusa Edytowane 26 Lipca 2005 przez Miravo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Nie będę się wdawał w dalsze dyskusje na ten temat. Jednak pozostawiam pytanie: jak zamontować na takiej przejściówce blok wodny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Nie będę się wdawał w dalsze dyskusje na ten temat. Jednak pozostawiam pytanie: jak zamontować na takiej przejściówce blok wodny? 1567408[/snapback] Ludzie na tym montują FC i nie mają problemów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 musisz poprostu dopasowac zapinke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zark7 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 p.s. najnowsze prescotty tez maja speedstep i sa w pelni obslugiwane przez te plyty asusa 1567343[/snapback] speedstep, pomijajac mobile, jest na przyklad w prescottach z 2m cache - wiec na lga. sa jakies prescotty ze speedstepem obslugiwane przez te plyty asusa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Jako, że to jedyny,a przynajmniej najświeższy, temat o tych procesorach w kontekscie używania na zwykłym mobo, to pozwole sobie go odświeżyć i odeslać do mojego podpisu zainteresowanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 porzelotka doszla do mnie aktualnie czekam na procka dothan 1,6ghz (2mb/c0) i pamieci (1Gb G.Skill FR Series PC4800 (2.5-4-4-8) Dual Channel kit) no i dobra paste mam nadzieje ze do piatku zmontuje to gowno oczywiscie dam znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 jest juz proc jest adpater wciaz nie ma pamieci chlodzi go cooler master6 idle/stres 39/55 uzylem katowki do przerobienia radiatora i wygialem w kombinerkach zapinke wygialem ta wystajaca zasilajaca wtyczke na adaptorze tak by zbytnio nie wystawala przegialem tez jumpery na bok by radiator ich nie dotykal i wszystko jest oki zmiana napiecia dziala do 1,6V max zmiana mnoznika tylko w dol jak narazie udalo sie puscic go na fsb 260 mprzy mnozniku 10 1,6V obecnie chodzi 11x250 bo tak pamieci (stare pc2700) chodza wydajniej na takim konfigu proc 11x250=2750MHz pamiec 416MHz 2,5/4/4/8/2,85v super pi~14min narazie bez rewelacji zobaczymy co bedzie przy fsb/mem 1:1 czekam na pamieci zapodam wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntroodeR Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 narazie bez rewelacji zobaczymy co bedzie przy fsb/mem 1:1 czekam na pamieci zapodam wynik doszly juz moze bo tez konkretnie jestem zainteresowany w temacie, tylko szukam narazie okazji i mozliwosci sciagniecia 'taniego' P-M albo C-M + MB-Asus + CT-479... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 jeszcze nie tygodniowe juz opoznienie maja zaczynam sie ********* nawet ich opitolic dobrze nie moge bo taki sprytny nie jestem w ang jak w polskim :P zapodam jak tylko dodja jakies wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 mam pamieci wlasnie bede je zkaladal i niedlugo jakies pierwsze wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 superpi 16M 12m 44s przy 11x252MHz pamieci synchro 2,5/3/3/7 nie moge wyzej poleciec na dothanie chyba musze podniesc napiecie ale tylko drut modem szukam zatem schematu vmoda s479 moj asus niestety wytrzymuje max fsb 260 caly sprzet jak narazie bez zadnych przerobek na powietrznym chlodzeniu dodatkowo zrobilem test w 3dm2k1se na 6600gt 575/1170 wynik 25600pkt ide szukac tego vmoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Drutować można s479 w adapterze. Jest jeden prosty modzik na 1,55V, są też inne ale net mi za wolno chodzi by przegladać cokowiek :| 1566572[/snapback] wiesz moze gdzie znajde drut moda dla s479 bo chcialbym pobrobowac z moim prockiem wyzej jak 1,6V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 wiesz moze gdzie znajde drut moda dla s479 bo chcialbym pobrobowac z moim prockiem wyzej jak 1,6V? 1652466[/snapback] przeszukaj ten wątek, tam bedzie z pewnoscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...