Skocz do zawartości
czarny666

Fifa 2006

Rekomendowane odpowiedzi

ja powiem jedno: od 98' grałem w FIFE i nigdy nie widziałem PES'a. ostatnio czytałem posty i ludzie zachwalają tak PES 4 i to prawda. po przesiadce nie wiem czy kiedykolwiek wrócę do FIFY bo to g***. co z tego że są licencje. grywalność zmiata FIFE !! mam nadzieję że PES 5 będzie jeszcze lepsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem jedno: od 98' grałem w FIFE i nigdy nie widziałem PES'a. ostatnio czytałem posty i ludzie zachwalają tak PES 4 i to prawda. po przesiadce nie wiem czy kiedykolwiek wrócę do FIFY bo to g***. co z tego że są licencje. grywalność zmiata FIFE !! mam nadzieję że PES 5 będzie jeszcze lepsze :)

1573785[/snapback]

bardzo rzeczowy komentarz. PESIK rulez, z dobrym patchem i fifa pod każdym względdem może się schowac:) a grafa w pesie duzo lepiej mi sie podoba niz w fifach 04,05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo rzeczowy komentarz. PESIK rulez, z dobrym patchem i fifa pod każdym względdem może się schowac:) a grafa w pesie duzo lepiej mi sie podoba niz w fifach 04,05

1574942[/snapback]

TTAAAA STRASZNIE RZECZOWY ;>

Jestem fanem FIF juz od 96 roku, miałem je wszystkie i we wszytskie duzo grałem, fakt najwięcej czasu spędziłem w fifa 98 world cup, to było coś wspaniałego, godzianmi tuklismy z braciakiem, po prostu copś pieknego, z roku na rok, panowie z ea chcą zrobić coś nowego, coś innego, czego jeszcze nie było, i tak z roku na rok pojawiają sie nowe smaczki, typu nowe rruchy zawodników, mimiki twarzy, coraz to wiecej lig, zawodników itd, szczegółów jest naprawde masę, ... i mam nadzieje ze FIFA 2006 zaskoczy nas nie tylko komentarzem "polskim" ale przedewszytkim udowodni wszystkim niedowiarkom mam namysli fanow PESS- owskich że fifa też jest bardzo dobrą grą, chociaż jestem fanem fifek to nie napisze.....i nie będę jechał po pess.ie gdyż jest grą dobrą, w która grałem i grał będę, Aha i koledzy peesowskich smaczków ,,, przypoiminam że chyba nudne już jest powtarzanie słów "pes rulez ;> ??" widząc coś takiego jużżż na sam widokk jest mi niedobrze....

POZDROO FOR ALL PLAYERSS ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i mam nadzieje ze FIFA 2006 zaskoczy nas nie tylko komentarzem "polskim" ale przedewszytkim udowodni wszystkim niedowiarkom mam namysli fanow PESS- owskich że fifa też jest bardzo dobrą grą

1575704[/snapback]

fifa dobrą grą :lol: 1 kwietnia był 4 miesiące temu :>

jestem fanem piłki kopanej i dla mnie to najlepiej jakby było 10 różnych piłek na pieca, mógłbym wtedy zagrywać się w nieskończoność, ale life is brutal - niestety na dzień dzisiejszy są tylko dwie, z czego jednej udawanie tego co się dzieje w rzeczywistym świecie wychodzi całkiem nieźle, drugiej wcale B)

nie wiem co tego 98 sie tak czepiliśce, mnie najbardziej podchodziła 99...

ale to było 10 lat temu prawie :lol:

pes rulez :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sobie wgrałem najnowsze patch i ultimate patch i ta gra wymiata (PES 4) kolega przyszedł do mnie (też cały czas grał tylko FIFE I FIFE), zagrał w PES 4 i powiedział: "Wywalam tą beznadziejną FIFE bo PES to jest dopiero piłka na kompa ... " i tak oto grono PES'owców się poszerza :) EA jak nie zajmie się czymś co się nazywa grywalność, a tylko grafika i licencja to nigdy nie będzie lepsza od PES.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie...nie rozumiem jak ci idioci z EA mając do dyspozycji taki potencjał, zaplecze a przede wszystkim taką górę pieniędzy nie potrafią wykrzesać dobrej gry...tu chodzi naprawienie tylko jednej rzeczy...grywalności...całą resztę mają jak najbardziej w porządku, niech się wreszcie czepią najważniejszego...

kucyk - 99 ?? ...kiepska była :|...wszystkie 98 były lepsze ...

zrobi ktoś wreszcie grę na hali ??...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poweim szczerze , że też byłem fanem fify do czasu gdy nie zagrłęm wpierwszy raz w PES-a 4 we wcześniejsze nie grałem , no cóż Fifa ma właśnie ten jeden minus , kiepska grywalność , fakt jest w niej dużo bajerów jak treningi , tryb kariry , nawet nieźle rozwiązana sprawa transferów , ale mnie nigdy nei potrafiła przyciągnąć na dłużej do monitora , a już ostatnia edycja znudziłą mnie po połowie sezonu każdy mecz podobny bramki zza pola karnego praktycznie wszystkie na jedno kopyto , jedyną rzeczą lepiej rozwiązanaą w Fifach jest według mnie wykonywanie stałych fragmentów gry.

Co do najnopwszej edycji no cóż , licze jak zwykle że będzie niezła i wreszcie przekona fanów PESA do siebie oby tak się stało , ale znając życie pozostanie dalej ze stajni EA sports tylko NBA w które jak zwykle jako wielki fan tej dysypliny będe ciupał bez opamiętania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fifa jest dobrą grą, czy sie to pes'owcom podoba czy nie. Nie ważne ile razy jeszcze napiszą sloganek pes rulez i ile wgraja mega patchy, super patchy ultra patchy itp do tej gry. Ja i tak wolę zagrac w tryb kariery w swos lub fifa 2005.

1575923[/snapback]

ja już coś wcześniej pisałem o pierwszym kwietnia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem od razu ze jestem wielkim fanem fify. Co roku czekam na kolejna edycje, potem nie moge naptarzec sie na grafike, gram po kilka lig na raz. I tak przez 2-3 miesiace.

I potem co? Wszystko zaczyna byc przewidywalne, bramki podobne do siebie itd (przypominam ze jestem wielkim fanem fify)

Kiedys jednak wlasnie po takim temacie jak ten gdzie PESowcy gryza sie z FIFAowcamy. Zainstalowalem PES4.

Wiec panowie od FIFY , czesc z was pisze ze nawet nie grala w PESa ale wiecie ze fifa jest lepsza... ( lol bez kitu )

PES jest naprawde znakomita gra, mowie to jako wielki fan fify. Obie gry maja wady i zalety, kiedys bardziej mnie interesowaly realne sklady, boiska, puchary i licencjonowane ligi. W tym fifa bez dwoch zdan jest lepsza od pesa.

Jednak teraz o wiele bardziej w grach szukam odprezenia po ciezkim dniu w pracy. A jesli chodzi o grywalnosc to fifa przy pesie niema czego szukac.

Do dzis weekendami lubimy z kolega kupic kilka piw i grac w pesa do 4-5godz nad ranem. Dla mnie to jest wlasnie fenomen tej gry, czerpie sie z niej o wiele wiecej radosci z gry niz w fifie.

Nie traktujcie tego posta jako atak na fife. Od 97 roku gralem tylko w fife i byla to dla mnie jedyna sensowna pilka nozna na PC. Ale teraz jest inaczej i tyle. Takie sa fakty a nie mity. Oczywiscie ze kazdy moze zainstalowac pesa , zagrac 15min i stwierdzic ze fifa lepsza. Ale jesli podchodzi sie z nastawieniem , tj widac w tym temacie - to oczywiscie ze sie pes nie spodoba.

Ale gdybyscie dali tej grze szanse napewno ( moze nie wszyscy, ale czesc napewno) byscie sie do niej przekonali.

Edytowane przez combat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak teraz o wiele bardziej w grach szukam odprezenia po ciezkim dniu w pracy. A jesli chodzi o grywalnosc to fifa przy pesie niema czego szukac.

1576564[/snapback]

dokładnie, mam to samo

rozwalam się na krześle i rokoszuje się grą, bo wiem, że każdy mecz, każda akcja, każda bramka będzie inna, że choć gram w 4ke rok to ta gra zawsze mnie czymś zaskoczy i to się sprawdza!

a dodam, że jestem cholernie wybredny jeśli chodzi o gry, od czasów Half-Life 2 tylko Splinter Cell CT, San Andreas i Battlefield 2 potrafiły zatrzymać mnie przy sobie dłużej niż 15 minut...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec panowie od FIFY , czesc z was pisze ze nawet nie grala w PESa ale wiecie ze fifa jest lepsza...  ( lol bez kitu )

1576564[/snapback]

To juz nie jest w modzie. Teraz w modzie jest instalowanie PES 2 godziny i granie w niego przez 15 minut, bo przeciez teraz juz "sZpece" nie przyznaja sie ze jedyny kontakt z PES mieli na tym forum :)

@JORDAN22 grywasz w jakies gry z innych firm niz EA?

Chyba czas wprowadzic nowe okreslenie: komputerowy rasizm :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko dla czego nikt z fanów pes'a nie moze zrozumieć faktu, że są ludzie, którzy chcą zagrać prawdziwymi składami w prawdzwych rozgrywkach. Tak trudno to do was dociera? Osobiście nie przepadam za grami sportowymi, gram tylko w w swos i fife (tylko w 2005 bo wkońcu znalałem coś podobnego do swos) Nie zagrywam się godzinami po sieci w piłkę. Nie muszę, jak chcę mogę sobie spokojnie pograć na żywo. Daje mi satysfakcję pogranie sobie w karierze, powalczenie w uefa Lm itp. , ale oczywiście dla pana Kucyka (elitarnego gracza, zaczynającego popadać w megalomanię) to jest głupota, bo przecież każdy kto nie jest ślepo zakochany w pes, jest głupkiem, nie mającym pojęcia o grze w piłkę nożną. Mój stosunek do Hl2 jest taki sam jak Twój do fify. Używając Twojego systemu wartośći, zgadnij więc jak mógłbym Cie teraz nazwać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym ostatnim postem Buck ma racje.

Troszke przesadzacie bo nie w nas jest problem, ze wolimy FIFE od PES tylko w Was, ze nie potraficie pojac iz tacy ludzie istnieja.

Ja wole FIFE z pelna swiadomoscia tych slow.

Mam PESa na HDD jak jeden z drugi by sie tutaj wymadrzal i grywalem w niego ale delikatnie mowiac uznaje ta gre za slaba i po prostu nie podoba mi sie wiec bede nadal grywal w FIFY, ktore mnie trzymaja przy monitorze dluzej niz te kilka dni.

Do F2005 wracalem nie raz bo mi sie akurat zachcialo jak cholera zagrac dalej moja kariere.

Nadal mam save`a z 4 czy 5 juz sezonu. I nie nudza mnie te same gole bo prawde mowiac nie znajduje dwoch podobnych.

Tez chyba juz sie zacieliscie z ta glupota o podobnych golach.

To byly czasy F2000 gdzie wsio siadalo z dosrodkowania i przezutki.

To teraz ja Wam zarzucam, ze nie za wiele nad FIFA 2005 posiedzieliscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fifa do Pes4 to shit . Takie jest moje zdanie. W karierze w Fifie 05 miałem 12 sezon (na 15 max.). I sam tryb jest ciekawy ale samo wykonanie gry , nie dorównuje nawet w 1/10 PES4, gdzie kazda akcja, jest INNA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko dla czego nikt z fanów pes'a nie moze zrozumieć faktu, że są ludzie, którzy chcą zagrać prawdziwymi składami w prawdzwych rozgrywkach.

1576902[/snapback]

Do mnie osobiscie taki argument nie trafia. To tak jakbym kupowal cos tylko dlatego, ze ma bardziej kolorowe opakowanie, ale w rzeczywistosci jest to tandeta.

Z tym ostatnim postem Buck ma racje.

Troszke przesadzacie bo nie w nas jest problem, ze wolimy FIFE od PES tylko w Was, ze nie potraficie pojac iz tacy ludzie istnieja.

Pozostaje mi chyba zainteresowac ta sprawa Pana z pewnego programu na TVN (ten Pan ma taka charakterystyczna muszke i mowi o UFO).

I nie nudza mnie te same gole bo  prawde mowiac nie znajduje dwoch podobnych.

Tez chyba juz sie zacieliscie z ta glupota o podobnych golach.

To byly czasy F2000 gdzie wsio siadalo z dosrodkowania i przezutki.

To teraz ja Wam zarzucam, ze nie za wiele nad FIFA 2005 posiedzieliscie.

Fifa jest schematyczna az do bolu. Nie wiem jak mozna tego nie zauwazac. Ogladales kiedys jak graja na najwyzszym poziomie w Fifie na jakiejs wiekszej imprezie? Kiedys z ciekawosci ogladalem transmisje z WCG. To jak oni grali w ogole nie przypominalo pilki noznej. Grali w Fife 2k3 albo 2k4 i brameczki byly bardzo do siebie podobne. Gracze wykorzystywali bledy i wyklepane na pamiec schematy rozgrywania pilki w Fifie aby uzyskac przewage nad rywalem a nie jakies zagrywki (atak pozycyjny, ktorys z graczy w Fife slyszal, wogole o takim czyms?) rodem z prawdziwego footballu.

Pierwsze moje dwie bramy strzelone w 2k5 byly identyczne wiec to juz o czyms swiadczy :P

Zaryzykuje stwierdzenie, ze gralem wiecej w nowa Fife niz Ty w PES.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie osobiscie taki argument nie trafia. To tak jakbym kupowal cos tylko dlatego, ze ma bardziej kolorowe opakowanie, ale w rzeczywistosci jest to tandeta.

Człowieku, ile razy można powtarzać. Dociera do Ciebie, że nie KAŻDY musi lubieć to co Ty?. Nie każdy musi ślinić się na samą nazwę pes?? Gram w fifę bo tak mi się podoba. I będę w nią grał a nie w pes'a, dopóki nie będzie w nim oryginalnych składów i trybu kariery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku, ile razy można powtarzać. Dociera do Ciebie, że nie KAŻDY musi lubieć to co Ty?. Nie każdy musi ślinić się na samą nazwę pes?? Gram w fifę bo tak mi się podoba. I będę w nią grał a nie w pes'a, dopóki nie będzie w nim oryginalnych składów i trybu kariery.

1577264[/snapback]

Problemy z czytaniem? Wyraznie chyba napisalem "Do mnie osobiscie taki argument nie trafia." Zwroc szczegolna uwage na 3 pierwsze wyrazy.

Ile razy mozna powtarzac, ze ja w swoim PES mam tryb kariery oraz oryginalne sklady? Na pewno nie tylko ja tak mam. Widziales PES w ogole na oczy czy tez jestes zwyklym internetowym napinaczem, lat - 13?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile razy można powtarzać, że mi taki typ kariery jaki oferuje Master league nie odpowiada. ?

Oczywiscie Ty w swoim zaślepieniu nie czytałeś, bo od razu założyłeś, że nie lubieć grac w pes'a można tylko jesli sie go nie widziało. Tu Cię zmartwię. Tak widzialem pes, grałem i to dość długo, powiem wiecej nadal mam na hdd. Nie gram w niego już, bo nie mam ochoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile razy można powtarzać, że mi taki typ kariery jaki oferuje Master league nie odpowiada. ?

Oczywiscie Ty w swoim zaślepieniu nie czytałeś, bo od razu założyłeś, że nie lubieć grac w pes'a  można tylko jesli sie go nie widziało. Tu Cię zmartwię. Tak widzialem pes, grałem i to dość długo, powiem wiecej nadal mam na hdd. Nie gram w niego już, bo nie mam ochoty.

1577384[/snapback]

A gdzie we wczesniejszym wpisie to napisales? Jakos takowego wpisu nie widze.

Mam Ci zacytowac co napisales?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie we wczesniejszym wpisie to napisales? Jakos takowego wpisu nie widze.

Mam Ci zacytowac co napisales?

1577800[/snapback]

Nie, bo nikogo w tym temacie to nie interesuje.

Nie interesuje mnie rowniez zdanie na temat PES w tym watku.

Jak chce cos poczytac o tej drugiej to sobie ide do odpowiedniego miejsca.

takie info znalazlem na stronie o Fifie

"9 sierpnia odbędzie się specjalny chat z udziałem zespołu przygotowującego Fifę06. Będzie to coś podobnego do wydarzenia jakie odbyło się jakiś czas temu z twórcami Total Club Manager 2006. Przedstawiciel Fifa Polonia rownież tam będzie. Zapytacie za pewne co w tym niezwykłego. Otóż na naszym forum otworzyłem specjalny temat na którym pisać możecie swoje pytanie odnośnie nadchodzącej produkcji, a my te pytania zadamy na chacie. Więc klawiatury w dłoń i do dzieła... "

tutaj mozecie zadawac te pytania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, bo nikogo w tym temacie to nie interesuje.

Nie interesuje mnie rowniez zdanie na temat PES w tym watku.

Jak chce cos poczytac o tej drugiej to sobie ide do odpowiedniego miejsca.

takie info znalazlem na stronie o Fifie

"9 sierpnia odbędzie się specjalny chat z udziałem zespołu przygotowującego Fifę06. Będzie to coś podobnego do wydarzenia jakie odbyło się jakiś czas temu z twórcami Total Club Manager 2006. Przedstawiciel Fifa Polonia rownież tam będzie. Zapytacie za pewne co w tym niezwykłego. Otóż na naszym forum otworzyłem specjalny temat na którym pisać możecie swoje pytanie odnośnie nadchodzącej produkcji, a my te pytania zadamy na chacie. Więc klawiatury w dłoń i do dzieła... "

1577891[/snapback]

To jest własnie człowiek z naszej redakcji o którym wcześniej wspominałem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Attacking Gameplay - pokonaj swojego przeciwnika używając systemu on-the-ball. Nowe triki, zagrania i rajdy z piłką mogą pokonać strategię przeciwnika.

All new manager mode - przejmij całkowitą kontrolę nad swoim klubem przez 15 lat sprawowania funckji nie tylko trenera, ale i również managera.

Pure Authenticity - największa gra piłkarska pod względem autentyczności: 21 lig w tym Polska Ekstraklasa, 10 000 klasowych zawodników.

All new fifa lounge - gra offline z 8 przeciwnikami pozwoli jeszcze bardziej zwiększyć rywalizajcę o miano najlepszego gracza.

Complete customisation - przekształć Fifę tak jak Ci się to podoba. Z nową opcją create-a-player możesz stworzyć własnych zawodników począwszy od koloru włosów kończąc na klubie.

www.fifapolonia.pl 8 nowych filmów:)

Edytowane przez PiPoL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pure Authenticity - największa gra piłkarska pod względem autentyczności: 21 lig w tym Polska Ekstraklasa, 10 000 klasowych zawodników.

1582741[/snapback]

Lol. A sprzedawanie meczy, kupowanie sędziów też jest w tej calej otoczce menagerskiej?

Czyli jak co roku fifa rzuca ludziom reklamy z nowymi iście nowatorskimi rzeczami. Konami poprostu to wprowadza do gry i juz, ludzie graja i to poznaja, a w FIFIE to zawsze trzeba wielce rozglosnic, na kazde podstawowe zagranie zawodnika dać jakąś super fajna nazwe, dodac obok ® i w ogole wypas na maxa :F Pamietam jak kiedys reklamowali rewolucyjny system ze mozna przed odebraniem pilki juz wybrac jak ma ja zawodnik przejac, aby odrazu ustawic sie do biegu w wybranym kierunku. Nie pamietam nazwy, tego patentu, którą EA oczywiscie wymyslilo, ale pamietam jak glosno byl ten patent reklamowany. Lol, bo konami to wprowadzilo kilka lat wczesniej do PES i poprostu - wprowadzilo i tyle.

EA niedlugo bedzie patentowac kazdy podstawowy ruch ciala pilkarza. Jeszcze kilka edyscji i bedzie na reklamie "Eye-Candy Slize Foot kick" czyli lekki posuwisty ruch nogą... oczywiscie patent i ® included xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi