PawelDK Napisano 3 Października 2005 Zgłoś Napisano 3 Października 2005 KUCYK DZIĘKI PIĘKNE :)) ....... mamjeszze jedną prośbe mógłbyś umieśćić mi ten komentarz już bezpośrednio na jakimś ftp albo stronbe ce zebym mogł zassać ...z góry wielkie dzieki :)) 1681595[/snapback] i tak powinna wygladac fifa 2006 na pc. a nie dali jakas gowniana grafike :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukk_ Napisano 4 Października 2005 Zgłoś Napisano 4 Października 2005 wlaczylem gierke w sumie tylko po to aby posluchac polskiego komentarza..i po prostu parodia :) heheheeheehe..teksty nie z tej ziemi..i do tego panowie czytaja je tak jakby recytowali jakis wiersz... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasrz Napisano 4 Października 2005 Zgłoś Napisano 4 Października 2005 wlaczylem gierke w sumie tylko po to aby posluchac polskiego komentarza..i po prostu parodia :) heheheeheehe..teksty nie z tej ziemi..i do tego panowie czytaja je tak jakby recytowali jakis wiersz... :blink: 1682378[/snapback] mozesz wrzucic linki do spolszczenia ? bo te co podal kucyk sa do bani :? albo jakbys mogl przeslac mi plik audio.big z katalogu data\audio bede wdzięczny :] bo chyab tego mi tylko brakuje :) lukas@rzedzicki.cjb.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JORDAN22 Napisano 4 Października 2005 Zgłoś Napisano 4 Października 2005 Od dzisiaj delektuje sie nową fifa 06, zacznę od oprawy :) a mianowicie bardzo fajnie zrobione intro, rewelacja - > co do grafiki hmmm? na pierwszy rzut oka od razu rzuciła mi sie publicznośc, któa wygląda bardzo dobrze, oprócz samych kibiców świetnie wygladają stadiony, piłkarze hmm? podobnie odwzorowani jakby byli z fify 05 , no ale zacznijmy od samej rozgrywki, wg. mnie znacznie jest lepsza od swojej popredniej edycji z 05 roku, przede wszystkim jest dużo szybsza, zawodnicy poruszaja sie o niebo lepiej, realistyczniej, dodane nowe zwody, zagrania itp. zauważyliście, że dużo można pograc piłką, tzn. zajebiście jest duże boisko i to chyba dobrze, można dużo kombinować, wypuszczać zagrywać lobowac itd....Gram jak narazie Liga polska jasne :) słucham sobie polskiego komentka:) i powiem wam, że tak jabym oglądał mecz ligi poslkiej na canal + jasne , że zdarza sie "sztucznie wrzucone słowo" typu kosowski przy piłce a zaraz iwan przy piłce...itd...ale polski komentarz i polska liga to coś nowego. Dla mnie wypasik !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin.mb Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 (edytowane) mozesz wrzucic linki do spolszczenia ? bo te co podal kucyk sa do bani :? albo jakbys mogl przeslac mi plik audio.big z katalogu data\audio bede wdzięczny :] bo chyab tego mi tylko brakuje :) lukas@rzedzicki.cjb.net 1682395[/snapback] spolszczenie jest orginalne w ang. \data\cmn\fe pod nazwą pol.db wystarczy zmienić nazwe na eng.db i uruchomić w jezyku angielskim lub dutch.db i uruchomic w jezyku holenderskim (usuwając orginalny plik na który zamieniamy polski) komentarz polski fajny tylko troche sztuczny i nie naturalny Edytowane 5 Października 2005 przez marcin.mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDK Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 z meczu na mecz znajduje coraz wiecej bledow. zagralem praktycznie caly sezon i tak. ani jednej czerwonej kartki dla przeciwnikia !! a tkie kosy odchodzily np sam na sam z bramkarzem a tu nagle z tylu kosa i sedzia nawet zoltej nie pokazal.nastepne to wyprzedzilem kolesiem wszystkich zawodnikow, moj 2 zawodnik tez ich wyprzedzil, podaje mu a tu spalony !!! jedziemy dalej. moj najszybszy zawodnik jest wyprzedzany przez wszystkich nawet gdy nie ma pilki.bardzo mala kontrola nad strzalem, praktycznie z za pola karnego to wszystko idzie w bramkarza, ze skosu jak strzelam to po slupkach. ju rzygam akcjami skrzydlem , wrzutka, strzal glowa. 90% bramek tak pada. beznadziejnie sie odbiera przeciwnikowi pilke, on natomiast nie ma z tym problemu, wystarczy ze leko cie zachaczy i juz nie ma sie pilki. narazie tyle ale pewnie jeszcze mase bledow znajde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasrz Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 spolszczenie jest orginalne w ang. \data\cmn\fe pod nazwą pol.db wystarczy zmienić nazwe na eng.db i uruchomić w jezyku angielskim lub dutch.db i uruchomic w jezyku holenderskim (usuwając orginalny plik na który zamieniamy polski) komentarz polski fajny tylko troche sztuczny i nie naturalny 1683877[/snapback] :mur: chce pl komentarz z meczu na mecz znajduje coraz wiecej bledow. zagralem praktycznie caly sezon i tak. ani jednej czerwonej kartki dla przeciwnikia !! a tkie kosy odchodzily np sam na sam z bramkarzem a tu nagle z tylu kosa i sedzia nawet zoltej nie pokazal.nastepne to wyprzedzilem kolesiem wszystkich zawodnikow, moj 2 zawodnik tez ich wyprzedzil, podaje mu a tu spalony !!! jedziemy dalej. moj najszybszy zawodnik jest wyprzedzany przez wszystkich nawet gdy nie ma pilki.bardzo mala kontrola nad strzalem, praktycznie z za pola karnego to wszystko idzie w bramkarza, ze skosu jak strzelam to po slupkach. ju rzygam akcjami skrzydlem , wrzutka, strzal glowa. 90% bramek tak pada. beznadziejnie sie odbiera przeciwnikowi pilke, on natomiast nie ma z tym problemu, wystarczy ze leko cie zachaczy i juz nie ma sie pilki. narazie tyle ale pewnie jeszcze mase bledow znajde 1683911[/snapback] ciekawe ze ja dostalem dwie zolte kartki juz w 1 meczu a po 2 wrzutkach glowa do pola karnego i strzelonych bramkach juz za 3 i 4 razem sie nie udalo bramkarz jest tam gdzie trzeba i broni strzaly tak jakby sie uczył... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SamoDobro Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 dłużej pograłem w 2005 tylko dlatego, ze była podobna do swos. i tu tkwi caly problem: niektorym wystarczaja do szczescia 3 piksele i jeden guzik i maksymalnie uproszczona rozgrywka - a niektorzy chca jednak czegos wiecej Fifa jest faktycznie podobna do SWOSa - rajd prawa/lewa strona boiska, potem po skosie w strone bramki, na wysokosci pola karnego wcisnac strzal i jest bramka. a do fanow obu gier: w Fife gralem namietnie - ale w `96. ostatnio pogralem chwile w 2005. pierwsze wrazenie: super grafika. lepsza niz w PES. drugie wrazenie: oni sie slizgaja? to hokej? trzecie wrazenie: 3-0 dla mnie w pierwszym meczu miedzy Anglia i Francja - i to w pierwszej polowie. w grze, w ktora gram praktycznie pierwszy raz. az musialem wyjsc i sprawdzic poziom trudnosci. od najwyzszego dzielil mnie jeden poziom. wszystkie 3 bramki piekne, ale... identyczne. ta gra faktycznie przypomina SWOSa. mam kuzyna - nigdy nie przekonal sie do PESa bo: 1. gral z kompem a nie znajomymi (i ciagle tracil pilke, przegywal itp). 2. jak zaczal grac ze znajomymi uzywal trikow ze SWOSa - duzo wslizgow. i przegrywal. bo za duzo przyciskow. bo oni nie reaguja NATYCHMIAST. w IRL w TV leci reklama nowej FIFY: you play, they obey. i to jest sekret: w Fifie biegniesz i mozesz skrecic w dowolnym momencie. pilke kopnac takoz. wykiwac przeciwnika na pelnym biegu. spoko - fajnie sie w to gra, bo gra nie stresuje. ale dwoch PESowcow grajacych miedzy soba w FIFE najczesciej strzela sobie bramki jak w koszykowce: raz jeden, raz drugi. tak na zmiane. mieszkalem do niedawna z fanem FIFY. niestety dla niego, ja posiadalem wylacznie PESa. op dwoch tygodniach przestal mowic, ze ta gra jest glupia i z bezsensownym sterowaniem. po trzech tygodniach (jak wygral w koncu pierwszy mecz) stwierdzil: zeby ta gra wygladala jak FIFA to by byl ideal. potem kupilem PESa4 z IRL wyjezdzal z PS2 i PES4 w bagazu. nie mowie, ze FIFA jest kiepska, zla czy cos w tym rodzaju. bo to gra oferujaca doskonala rozrywke (jak wiekszosc z gier EA Sports) ale: to jest udawanie, ze gra sie w pilke. tak samo jak SSX jest udawaniem jazdy na snowboardzie - ale dajacym niesamowicie duzo frajdy, tak FIFA jest udawaniem gry w pilke - i dajacym tyle samo frajdy komus, komu nie zalezy na realizmie, tylko na widowiskowosci. jedni wola Colina inni Richarda Burnsa, jedni wola MOH, inni COD, jendi Domma 3 inni HL2 - nie ma takiego, co by wszystkim dogodzil. ja na FIFE zerkne - ale jesli nadal w pierwszej akcji uda mi sie strzelic bramke - dam sobie spokoj. nie jestem jakis super w PESa - z kumplami przegrywam. ale jesli uda mi sie wygrac - to wiem, ze to nie przez przypadek - bo w PESie przypadkow prawie nie ma. w FIFIE ktos, kto gra juz 5 lat moze przegrac z kims, kto pierwszy raz trzyma pada. w PESa jest to niemozliwe. po prostu trzeba sie PESa nauczyc. tak samo jak trzeba nauczyc sie Richarda Burnsa, zeby przestal wkurzac, stresowac i deprymowac i zaczal przynosic moze nie przyjemnosc z gry - ale SATYSFAKCJE. poza tym ja to widze tak: FIFA jest dla pojedynczego gracza, PES jest na spotkania z kumplami przy piwie. a ze nie jestem jakims fanatykiem pilki noznej i gra z komputerem nie sprawia mi zadnej radochy - mam tylko PESa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SamoDobro Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 aha - probowaliscie podac do przeciwnika w FIFA 2005? bo mi sie ani razu nie udalo - moi zawodnicy podawali jakby byli jakimis cudotworcami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDK Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 oni podaja tam gdzie chca a nie tam gdzie ty chcesz w fifa 2006 jest tak samo. widze swojego napastnika na swietnej pozycji, chce mu podac a pilka leci calkowicie w innym kierunku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasrz Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 (edytowane) w fifa 2006 jest tak samo. widze swojego napastnika na swietnej pozycji, chce mu podac a pilka leci calkowicie w innym kierunku 1683975[/snapback] nie umiesz podawac, mi tam zawsze podaja gdzie chce, ludzie ktorzy graja w te gry zawodow i zarabiaja kase tez nie narzekaja, trzeba umiec grac :) Edytowane 5 Października 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDK Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 wyobraz sobie ze potrafie w ta gre grac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasrz Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 wyobraz sobie ze potrafie w ta gre grac 1683981[/snapback] ale nie umiesz podawac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDK Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 ja ? ja potrafie. to te typy jakies tepe sa a tu macie filmik z fify 2006 na xbox360 filmik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draak Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 Proszę, napisz jeszcze, że podając "w uliczkę" też nie wiesz jak kontrolować kierunek podania? Jak się debilnie wciska jeden klawisz odpowiedzialny za podanie to faktycznie komputer za głupiego użytkownika wybierze i poda najbliższemu zawodnikowi. Ale wystarczy równocześnie wdusić klawisz kierunkowy i... wow, udało się podać tam gdzie chcemy. Nie znasz tego 'triku" :lol:? Ze strzałami też się nie popisałeś: system strzałów w fifie06 daje akurat duża kontrolę nad wysokością, kierunkiem oraz siłą lotu piłki. Ale znów- trzeba umieć to zrobić, panie "te typy NIE ja tepe sa". PS. PES4 i tak daje człowiekowi o wiele więcej satysfakcji, ale pisanie, że w fifie komputer wybiera do kogo chce się podać i NIC nie da się z tym zrobić to jawna ignorancja- takich osób nie można traktować serio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis144 Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 wie ktoś skąd można sciągnąć plik dat_pol.big odpowiadający za polski komentarz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucyk Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 (edytowane) skro fifa ma tak wspaniały system podań to powiedz mi jakim klawiszem podać do "x" zawodnikiem "o" tak, aby "y" nie przeciął podania? bo nie mogę sobie z tym poradzić, a przydała by się taka możliwość... o y x z Edytowane 5 Października 2005 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasrz Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 (edytowane) skro fifa ma tak wspaniały system podań to powiedz mi jakim klawiszem podać do "x" zawodnikiem "o" tak, aby "y" nie przeciął podania? bo nie mogę sobie z tym poradzić, a przydała by się taka możliwość... o y x z 1684319[/snapback] wiesz to jest niemozliwe nawet w rzeczywistosci, po to jest zawodnik y zeby odebrac tą piłkę no nie ? chcac otrzymac podanie zawodnik x musi sie wystawic do podania !!!!! logiczne... no chyba ze poziom tudnosci fify jest za trudny dla ciebie :rolleyes: dzieki za linki na pw :/ chyba sie nei doczekam <_< Edytowane 5 Października 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draak Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 Kucyku, przeczytaj moje post scriptum to raz. A dwa, hmmm "y" ma 3 metry wzrostu? Bo może by go tak przelobować (chyba, że piszesz o sytuacji gdy cała trójka znajduje się na w bezpośredniej odległości i lob guzik da, bo będzie niecelny). A tak btw- nie napisałem, że jest cudowny. Napisałem tylko, że jak dla kogoś problemem jest zrozumienie za co odpowiadają klawisze kierunkowe w np fifie to niech się łapie za bierki, a nie krytykuje coś czego nie rozumie. Łapiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven_88 Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 eee...nie żebym się czepiał... ten filmik z xboxa to prezentuję po prostu FIFĘ06 czy nowy pomysł na wyciągnięcie kasy z ludzi - czytaj Road To World Cup ?? :|... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsuyoshi Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 wie ktoś skąd można sciągnąć plik dat_pol.big odpowiadający za polski komentarz? 1684291[/snapback] Ja wiem tylko pamietaj ze muisz miec ORGINALNĄ angielską wersje gry Fifa 06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crusio Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 Wlasnie wrzucam polski komnetarz do fify na FTP-ka. Jak juz wrzuce to wam podam i sobie zassiecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasrz Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 Wlasnie wrzucam polski komnetarz do fify na FTP-ka. Jak juz wrzuce to wam podam i sobie zassiecie :D 1684641[/snapback] super :] ale dzialajacy ? :) bo glowny plik ~180MB to mam tylko jeszce cos brakuje :P jak mozesz to wrzuc kazdy plik oddzielnie zby nie trzeba bylo sciagac duzego 1 pliku,dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crusio Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 Dzialajacy na pewno i bez zadnych crc. Plik po spakowaniu sprawdzony. Nie powinno wiec byc problemow. Na ftp-ku takze instrukcja co i jak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasrz Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 Dzialajacy na pewno i bez zadnych crc. Plik po spakowaniu sprawdzony. Nie powinno wiec byc problemow. Na ftp-ku takze instrukcja co i jak :D 1684911[/snapback] a gdzie ten ftp ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crusio Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 Troszke cierpliwosci :D Jeszcze godzinka i bedzie. Neo mi na wiecej nie pozwala niz 16kB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasrz Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 (edytowane) Troszke cierpliwosci :D Jeszcze godzinka i bedzie. Neo mi na wiecej nie pozwala niz 16kB. 1684976[/snapback] ok :D wrzuc linka jutro sciagne sobei :] albo dzis ;] tylko jesli mozna jak pisalem wrzuc pliki oddzielnie bo np w moim przypadku ten najwieksz yplik~ 180MB mam i niektorzy tez go maja tylko brakuje im innych pliczkow, tych mneijszych i ewentualnych istrukcji :) dzieki Edytowane 5 Października 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crusio Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 Powiem krotko. Pliki sa dwa. Nie ma zadnego 180 MB tylko 162 MB, natomiast drugi to 2.5 MB do tego dochodzi instrukcja z 2kB. To wsio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasrz Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 Powiem krotko. Pliki sa dwa. Nie ma zadnego 180 MB tylko 162 MB, natomiast drugi to 2.5 MB do tego dochodzi instrukcja z 2kB. To wsio. 1685045[/snapback] dokaldnie :D i chodzi mi o te 2.5MB czyli zapewne audio.big :D bo bez neigo to lipa :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crusio Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 Prosze bardzo dla tych ktorzy chca miec polski komentarz. Wszystko jest opisane jak zrobic. Specjalnie dla uzytkownikow Tweak.pl ftp://83.221.112.20/ / fifa2006/ Polski komentarz/ upped_by_Crusio/ for/Tweak.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...