Skocz do zawartości
Electron

czy to sie opłaca?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić athlona 1,7++ lub 1,8 ++ .Chciałbym go podkrecic a co za tym idzie potrzebuje w miare wydajnego chłodzenia <nie chce wstawiac wody ani tym bardziej freonu:-)) >.Myslałem o kupieniu poltiera 73 W i wydajnego coolera np. volcano 7+<przegladajac forum zuwazyłem ze jest dosc popularny i czesto polecany>,albo moze inny wydajniejszy cooler np. Evercool cud725 i poltier 73 W?

Napiszcie co uwazacie o takim chłodzeniu ,czy poltier z coolerem przyniesie efekt<czy to tylko strata kasy>.A moze lepszy byłby sam cooler bez poltiera???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar kupić athlona 1,7++ lub 1,8 ++ .Chciałbym go podkrecic  a co za tym idzie potrzebuje w miare wydajnego chłodzenia <nie chce wstawiac wody ani tym bardziej freonu:-)) >.Myslałem o kupieniu poltiera 73 W  i wydajnego coolera np. volcano 7+<przegladajac forum zuwazyłem ze jest dosc popularny i czesto polecany>,albo moze inny wydajniejszy cooler np. Evercool cud725 i poltier 73 W?

Napiszcie co uwazacie  o takim chłodzeniu ,czy poltier z coolerem przyniesie efekt<czy to tylko strata kasy>.A moze lepszy byłby  sam cooler  bez poltiera???

Obawiam się, że nawet V7+ nie ochłodzi poltiera, a już 73W to wogóle. Sądze że z tym poradzi sobie WC. Nie wiem, czy mam rację, więc jak nie mam, to niech mnie ktoś poprawi. Acha. Nawet, jak V7 ochłodzi poltiera, to i tak moim zdaniem lepiej mieć WC aniżeli cooler+poltier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po piersze nei poltier tylko peltier

Po drugie 73 W to za mało dla takiego athlona (szcególnie jak byśchciał kręcić).

Do takiego xp minimum sensowne to ok. 90 W (jak tylko minimalnei kręcisz)

A do normalnego kręcenia to najlepiej przynajmniej 120W. A takie ilości ciepła nei odbierze żaden normalny radiator procesorowy (chyba że jakiś olbrzym + wiatrak na 24W ale chyba nei o to chodzi)

Więc peltier bez wc (powyżej 30 W) to raczej chybiony pomysł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co kombinować z paltierami i WC? Ja na takiego proca bym założył Jamicon`a (recka na Frazie), kosztuje 200zł, ale jest lepshy navet od Volcano 7+.

Sam Volcano Athlony XP 2100+ chłodzi do 45 stopni. Jak dla mnie wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...