Electron Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Mam zamiar kupić athlona 1,7++ lub 1,8 ++ .Chciałbym go podkrecic a co za tym idzie potrzebuje w miare wydajnego chłodzenia <nie chce wstawiac wody ani tym bardziej freonu:-)) >.Myslałem o kupieniu poltiera 73 W i wydajnego coolera np. volcano 7+<przegladajac forum zuwazyłem ze jest dosc popularny i czesto polecany>,albo moze inny wydajniejszy cooler np. Evercool cud725 i poltier 73 W? Napiszcie co uwazacie o takim chłodzeniu ,czy poltier z coolerem przyniesie efekt<czy to tylko strata kasy>.A moze lepszy byłby sam cooler bez poltiera??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Mam zamiar kupić athlona 1,7++ lub 1,8 ++ .Chciałbym go podkrecic a co za tym idzie potrzebuje w miare wydajnego chłodzenia <nie chce wstawiac wody ani tym bardziej freonu:-)) >.Myslałem o kupieniu poltiera 73 W i wydajnego coolera np. volcano 7+<przegladajac forum zuwazyłem ze jest dosc popularny i czesto polecany>,albo moze inny wydajniejszy cooler np. Evercool cud725 i poltier 73 W? Napiszcie co uwazacie o takim chłodzeniu ,czy poltier z coolerem przyniesie efekt<czy to tylko strata kasy>.A moze lepszy byłby sam cooler bez poltiera??? Obawiam się, że nawet V7+ nie ochłodzi poltiera, a już 73W to wogóle. Sądze że z tym poradzi sobie WC. Nie wiem, czy mam rację, więc jak nie mam, to niech mnie ktoś poprawi. Acha. Nawet, jak V7 ochłodzi poltiera, to i tak moim zdaniem lepiej mieć WC aniżeli cooler+poltier. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 po piersze nei poltier tylko peltier Po drugie 73 W to za mało dla takiego athlona (szcególnie jak byśchciał kręcić). Do takiego xp minimum sensowne to ok. 90 W (jak tylko minimalnei kręcisz) A do normalnego kręcenia to najlepiej przynajmniej 120W. A takie ilości ciepła nei odbierze żaden normalny radiator procesorowy (chyba że jakiś olbrzym + wiatrak na 24W ale chyba nei o to chodzi) Więc peltier bez wc (powyżej 30 W) to raczej chybiony pomysł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 po piersze nei poltier tylko peltier ... Muhahaha :) Wiedziałem, że cosik jest nie tak, ale niechciało mi się sprawdzać i spisałem z góry :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 taaaaaaa nie chciales sprawdzac ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Po co kombinować z paltierami i WC? Ja na takiego proca bym założył Jamicon`a (recka na Frazie), kosztuje 200zł, ale jest lepshy navet od Volcano 7+. Sam Volcano Athlony XP 2100+ chłodzi do 45 stopni. Jak dla mnie wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 w tym wypadku (tak jak w wiekshosci ;) :D ) nie oplaca bawic sie z peltierami. Jak nie chcesh zakladac WC to kup jakis porzadny cooler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...