Skocz do zawartości
Gość eminemtwo

Jaki Monitor Lcd 19"

Rekomendowane odpowiedzi

Gość eminemtwo

Planuję zakup monitora LCD 19" - oczywiście z tych tańszych...

I wpadły mi w oko 2 modele:

-Hyundai L90D+

-miro TD690 8ms

Pragnę zaznaczyć, że to 8ms to część nazwy modelu, gdyż są jeszcze TD690 25ms i TD690 20ms.

A oto linki do testów jakie udało mi się znaleźć:

-miro TD690 8ms (Benchmark)

-Hyundui L90D+

a) OGÓLNIE

b) KOLORY

c) JASNOŚĆ

d) CZAS REAKCJI

e) TEST PRAKTYCZNY

UWAGA: Na stronie brakuje niektórych odnośników, więc powyżej podałem wszystkie.

Ewentualnie zaproponujcie swoich FAWORYTÓW LCD 19" w rozsądnej cenie (poniżej 2000zł, ale IM MNIEJ TYM LEPIEJ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gonisz za nowinkami i dobrze, wierząc często w "papierowe parametry.

Oczywiście ten Houndai, to żadna rewelacja ot zwykły panel TN z szybkimczasem reakcji, ale kiepskimi kątami i paletą barw.

Monitor Miro... rewelacja jeśli chodzi o parametry! Tylko jest jedno ale, gdzie tkwi haczyk, czy technologia wykonania nie budzi zastrzeżeń (o matrycy mva 8ms słyszę po raz pierwszy, owszem matryce PVA 8ms są produkowane przez samsunga, a kto wyprodukował to cudo (bo chyba nie firma Miro) -nie wiem.

Czy warto zaryzykować i kupic ten panel, czy może lepiej kupić cosik sprawdzonego na matrycy np. samsunga, LG, agneovo, czy nawet hyunaia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gonisz za nowinkami i dobrze, wierząc często w "papierowe parametry.

Oczywiście ten Houndai, to żadna rewelacja ot zwykły panel TN  z szybkimczasem reakcji, ale kiepskimi kątami i paletą barw.

Monitor Miro... rewelacja jeśli chodzi o parametry! Tylko jest jedno ale, gdzie tkwi haczyk, czy technologia  wykonania nie budzi zastrzeżeń (o matrycy mva 8ms słyszę po raz pierwszy, owszem matryce PVA 8ms są produkowane przez samsunga, a kto wyprodukował to cudo (bo chyba nie firma Miro) -nie wiem.

Czy warto zaryzykować i kupic ten panel, czy może lepiej kupić cosik sprawdzonego na matrycy np. samsunga, LG, agneovo, czy nawet hyunaia.

1558781[/snapback]

Oj popularna MVA 800:1 8ms z dopalaczem zrobiona jest przez AUO stosowana w:

Viewsonic VP191B 8ms

Fujitsu C19-4 8ms

Miro td690 8ms

Niedługo Belinea 191920C 8ms

Prawdopodobnie NEC 1970NXP 20ms - nowy model

a na stronach AUO najnowsza jej odmiana MVA 1000:1 8ms.

www.auo.com.tw

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Tak się trochę zastanawiam nad tym jaką gwarancję ma Miro. Bo cena około 1400zł za monitor z taką matrycą trochę mało. Próbowałem znaleść informacje o gwarancji jaką daje, ale wiem tylko że jest to 3 lata gwarancji w zewnętrznym serwisie, ale jakiego typu ona jest? nie wiem.....

Pytanie brzmi: Czy warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba kupię tego miro.... 19" za 1400zł - to chyba dobra oferta... Chociaż Hyundai też nie jest zły, ale jest droższy.

Ale ostatnio wpadły mi w oko 2 modele 17":

-Hyundai L72S (tańszy)

-LG 1750S (średni cenowo)

-Samsung 173P+ (droższy)

Co o nich myślicie? Wg mnie są bardzo dobre - nawet powiedziałbym prawie takie same - a to z kolei przemawia na korzyść najtańszego Hyundai'a...

I gdyby ktoś wiedział - które z tych monitorów mają gwarancję na wypalone piksele?

Edytowane przez BilGejtZZZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ello

Kolega ma już od dwóch miesięcy L72S+ :

http://sklep.proline.pl/shop.php?prodid=48...1375f4c3732532b

Smużenia nie widać, ale problem może być z wypalonymi pikselami, mianowicie świeci mu jeden subpiksel STALE na zielono, taki mały paproch.... podobno sie już przyzwyczaił, ale dla mnie jest on widoczny i denerwujący :)

pOzdrawiam MarekP

Edytowane przez Awernes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,osobiscie polecam Acer 1951a,super monitor jak do grania tak do pracy.Sam uzywam,kumpel ma panel samsunga 16ms i smuzenie widac,na moim 8ms juz jest ok a przynajmniej ja smuzenia wogole nie widze :) z czystym sumieniem polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi