Gość eminemtwo Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Planuję zakup monitora LCD 19" - oczywiście z tych tańszych... I wpadły mi w oko 2 modele: -Hyundai L90D+ -miro TD690 8ms Pragnę zaznaczyć, że to 8ms to część nazwy modelu, gdyż są jeszcze TD690 25ms i TD690 20ms. A oto linki do testów jakie udało mi się znaleźć: -miro TD690 8ms (Benchmark) -Hyundui L90D+ a) OGÓLNIE b) KOLORY c) JASNOŚĆ d) CZAS REAKCJI e) TEST PRAKTYCZNY UWAGA: Na stronie brakuje niektórych odnośników, więc powyżej podałem wszystkie. Ewentualnie zaproponujcie swoich FAWORYTÓW LCD 19" w rozsądnej cenie (poniżej 2000zł, ale IM MNIEJ TYM LEPIEJ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Gonisz za nowinkami i dobrze, wierząc często w "papierowe parametry. Oczywiście ten Houndai, to żadna rewelacja ot zwykły panel TN z szybkimczasem reakcji, ale kiepskimi kątami i paletą barw. Monitor Miro... rewelacja jeśli chodzi o parametry! Tylko jest jedno ale, gdzie tkwi haczyk, czy technologia wykonania nie budzi zastrzeżeń (o matrycy mva 8ms słyszę po raz pierwszy, owszem matryce PVA 8ms są produkowane przez samsunga, a kto wyprodukował to cudo (bo chyba nie firma Miro) -nie wiem. Czy warto zaryzykować i kupic ten panel, czy może lepiej kupić cosik sprawdzonego na matrycy np. samsunga, LG, agneovo, czy nawet hyunaia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Gonisz za nowinkami i dobrze, wierząc często w "papierowe parametry. Oczywiście ten Houndai, to żadna rewelacja ot zwykły panel TN z szybkimczasem reakcji, ale kiepskimi kątami i paletą barw. Monitor Miro... rewelacja jeśli chodzi o parametry! Tylko jest jedno ale, gdzie tkwi haczyk, czy technologia wykonania nie budzi zastrzeżeń (o matrycy mva 8ms słyszę po raz pierwszy, owszem matryce PVA 8ms są produkowane przez samsunga, a kto wyprodukował to cudo (bo chyba nie firma Miro) -nie wiem. Czy warto zaryzykować i kupic ten panel, czy może lepiej kupić cosik sprawdzonego na matrycy np. samsunga, LG, agneovo, czy nawet hyunaia. 1558781[/snapback] Oj popularna MVA 800:1 8ms z dopalaczem zrobiona jest przez AUO stosowana w: Viewsonic VP191B 8ms Fujitsu C19-4 8ms Miro td690 8ms Niedługo Belinea 191920C 8ms Prawdopodobnie NEC 1970NXP 20ms - nowy model a na stronach AUO najnowsza jej odmiana MVA 1000:1 8ms. www.auo.com.tw Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awernes Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Witam Tak się trochę zastanawiam nad tym jaką gwarancję ma Miro. Bo cena około 1400zł za monitor z taką matrycą trochę mało. Próbowałem znaleść informacje o gwarancji jaką daje, ale wiem tylko że jest to 3 lata gwarancji w zewnętrznym serwisie, ale jakiego typu ona jest? nie wiem..... Pytanie brzmi: Czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BilGejtZZZ Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) Chyba kupię tego miro.... 19" za 1400zł - to chyba dobra oferta... Chociaż Hyundai też nie jest zły, ale jest droższy. Ale ostatnio wpadły mi w oko 2 modele 17": -Hyundai L72S (tańszy) -LG 1750S (średni cenowo) -Samsung 173P+ (droższy) Co o nich myślicie? Wg mnie są bardzo dobre - nawet powiedziałbym prawie takie same - a to z kolei przemawia na korzyść najtańszego Hyundai'a... I gdyby ktoś wiedział - które z tych monitorów mają gwarancję na wypalone piksele? Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez BilGejtZZZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awernes Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Ello Kolega ma już od dwóch miesięcy L72S+ : http://sklep.proline.pl/shop.php?prodid=48...1375f4c3732532b Smużenia nie widać, ale problem może być z wypalonymi pikselami, mianowicie świeci mu jeden subpiksel STALE na zielono, taki mały paproch.... podobno sie już przyzwyczaił, ale dla mnie jest on widoczny i denerwujący :) pOzdrawiam MarekP Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez Awernes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Witam,osobiscie polecam Acer 1951a,super monitor jak do grania tak do pracy.Sam uzywam,kumpel ma panel samsunga 16ms i smuzenie widac,na moim 8ms juz jest ok a przynajmniej ja smuzenia wogole nie widze :) z czystym sumieniem polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...