alamo888 Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Jaki wiatrak uzyc do chłodzenia obudowy, zalerzy mi na wydajnosci i na ciszy (zwłaszcza na ciszy). Co polecacie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Napisz czy to ma być 120x120, 80x80 czy jakiś inny. Napisz też ile masz kasy do wydania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alamo888 Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 mysle o 80tce i mysle tak do 60zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 to kup sobie 7 arcticow B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Ale mu poradziliscie. Dobre sa TE wentylki: * http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=618 <-- MAM, polecam, cichy i wydajny. Tani. * http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=336 <-- cichutki i mocny, zle drogi. * http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=757 <-- Mocny, niedrogi, ale brzydki. Cichy. Wybor nalezy do Ciebie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 no sorry ale jak dla mnie wydawanie takich sum na jednego wentyla to jakies zboczenie / dewiacja / fetysz B) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57070722 - mam i polecam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56920120 - mam i polecam na 10V cichutkie a do tego tanie jak barszcz. montujesz 4 takie i lepszy efekt jak jeden papst / akasa... takie jest moje zdanie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) 4 X Taki = taki halas ze to poezja. Ja wolalbym jednego PAPSTA, albo AKASE - i sam tak tez zrobilem. ;] Edytowane 20 Lipca 2005 przez zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 polemizowal bym. ja mam 3 takie i wcale sie gorszy nie czuje B). wiatraki puszczone 7-10V i cisza jak trzeba ale jak wiadomo wszystko zalezy od konsumenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooH Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Podziele sie z wami moimi doswiadczeniami z chłodzeniem B) . Wiele kombinowałem i kilka budek pociełem zamin dosedłem do najlepszego efektu. mam w budzie 3 wiatry :D jeden dokładnie "wycelowny" na cpu cooler w bocznej ściance, drugi chłodzie grafe (wycelowany na chipset grafy), trzeci wyciąga powietrze na zewnątrz z budy i umieszczony jest na górze. dziury wierciłem takim ramieniem do glazury - efekt świetny żadnych zadziorów ani takich tam. wiatraki to 3 x Ac pro tc (bez tc) na 5v. efekt ?? - cisza i świetne chłodzonko. teraz zmieniłem bude na chiefa ale wkrótce zabieram sie do cięcia :D :D. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Ja mam 5 arctic fanow pro tc i sa swietne - polecam (a mialem w rekach akase i noiseblockera nie raz)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alamo888 Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) chyba wezme arctic fan`a tylko jeszcze niewiem czy : 1. brac TC czy zwykły 2. gdzie go zamontowac bo mam 2 miejsca w obudowie: tył i scianka boczna 3. Czy wiatrak lepiej zeby wypychał powietrze czy zasysał?? 4. czy by sie nadał do zasilacza na wymiane bo mi strasznie hałasuje Edytowane 21 Lipca 2005 przez alamo888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) EverCool EC8025M12S 5v 2000 obr/min 24cfm ~ 40 m(3)/h ok 20 dba 12v 2500 obr/min 32 cfm ~ 54 m(3)/h ok 24 dba 24v 3000 obr/min 37 cfm ~ 63 m(3)/h ok 28 dba Edytowane 21 Lipca 2005 przez atek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 na tył proponuje spire 80x80 cena koło 10 zł mam go i świetnie wyciąga powietrze. jest cicho gdyby nie wentyl na procku :[ a do zasilacza to arctic pro fan tc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...