Portal Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Witam Posiadam karte Ati 8500Le ktora ma wyjscie na TV poprzez gniazdo S-VIDEO ale takze posiada przejsciowke z S-Video na Cinch. I teraz mam pytanie jak lepiej podlaczyc do TV : a) odrazu na koncu kabla zrobic koncowke S-Video B) vzy zrobic na koncu kabla wtyczke Cinch i skorzystac z przejscowki dolaczone do karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Kazdy mowi, ze na SV jest lepszy obraz. Jezeli tak to na moim gf wygladaloby to jak na zadnym radeonie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 jezeli masz telewizor z gniazdem s-video to zdecydowanie kup sobie kabel s-video <->s-video , a jak masz tylo na chinch-a to nie masz problemu :-) obraz przez s-video jest duzo ostrzejszy i stabilniejszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 niektóre telewizory nie mają wejścia s-video, a w każdym bądź razie nie w takiej formie do jakiej jesteśmy przyzwyczajeni - ale warto sprawdzić, czy twoje euro złącze, jak jest, nie obsługuje trybu s-video. należy wtedy kupić lub zrobić odpowiednią przejściówkę. połącznie przez czincza - w krańcowej ostateczności :evil: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jak masz euro albo s-vhs to s-vhs jak chinch to chinch do chincha i tyle Jak masz stary tv to nic nie pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 U mnie sprawa wyglada nastepująco: Mam na chacie 2 TV i oba bez S-Video tylko z EURO. Kupiłem przejściówkę z S-Video+Czincz+2xAudio na EURO. I co dalej: 1. Podłączyłem GFX przez S-Video->przejściówka->TV --> obraz był beznadziejny. Chyba dlatego, że mam stare telewizory :?: :cry: I być może nie obsługują trybu S-Video, a już na pewno mają z tym problemy. 2. Podłączyłem GFX przez Czincz->przejściówka->TV --> obraz jest 8O 8) i filmiki idą swietnie na 28" :P Ufff...to już koniec mojego najdłuzszego postu :? Pozdrawiam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Pierwsza sprawa jak wszyscy wiecie. CVBS czyli sygnał płynący przez czincz-a ma zmniejszoną dwukrotnie ilść linii niż SVHS. A jeśli zmniejszona ilość linii to mniej wyrażny obraz. Najlepiej kupić kabel SVHS i pózniej dopiero ewentualnie przejściówke na EURO. Odp. Zdecydowanie S-VHS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...