Skocz do zawartości
Portal

S-Video czy Chincz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam karte Ati 8500Le ktora ma wyjscie na TV poprzez gniazdo S-VIDEO ale takze posiada przejsciowke z S-Video na Cinch. I teraz mam pytanie jak lepiej podlaczyc do TV :

a) odrazu na koncu kabla zrobic koncowke S-Video

B) vzy zrobic na koncu kabla wtyczke Cinch i skorzystac z przejscowki dolaczone do karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niektóre telewizory nie mają wejścia s-video, a w każdym bądź razie nie w takiej formie do jakiej jesteśmy przyzwyczajeni - ale warto sprawdzić, czy twoje euro złącze, jak jest, nie obsługuje trybu s-video. należy wtedy kupić lub zrobić odpowiednią przejściówkę.

połącznie przez czincza - w krańcowej ostateczności :evil: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie sprawa wyglada nastepująco:

Mam na chacie 2 TV i oba bez S-Video tylko z EURO. Kupiłem przejściówkę z S-Video+Czincz+2xAudio na EURO. I co dalej:

1. Podłączyłem GFX przez S-Video->przejściówka->TV --> obraz był beznadziejny. Chyba dlatego, że mam stare telewizory :?: :cry: I być może nie obsługują trybu S-Video, a już na pewno mają z tym problemy.

2. Podłączyłem GFX przez Czincz->przejściówka->TV --> obraz jest 8O 8) i filmiki idą swietnie na 28" :P

Ufff...to już koniec mojego najdłuzszego postu :?

Pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza sprawa jak wszyscy wiecie.

CVBS czyli sygnał płynący przez czincz-a ma zmniejszoną dwukrotnie ilść linii niż SVHS.

A jeśli zmniejszona ilość linii to mniej wyrażny obraz.

Najlepiej kupić kabel SVHS i pózniej dopiero ewentualnie przejściówke na EURO.

Odp. Zdecydowanie S-VHS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...