sikora-m Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Mam nagrywarke dvd Lite On, nagrywająca płyty dvd z szybkością 16x. Nednakże od pewnego czasu szybkośc ta drastycznie spadła. Początkowo myślałem, że to cos związanego z programem do nagrywania(Nero 6.6.0.14), ale np. w Alcoholu 120% nagrywarka zachowuje się tak samo! Podobnioe jest z odczytem, obraz płyty tworzy się z szybkością 1,5x Miał ktos podobne problemy?? Dzięki wielkie za pomoc:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Masz trochę starzu na forum. Może byś opisał jaki komp masz to 1. 2 jakie płyty (firmowe czy badziew)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 hmmm to moge ci smiało powiedzieć bo praktycznie codzien nagrywam jakies DVD :] Praca taka że przysyłają nam różniaste sample i niejednokrotnie plyta ze znacznikiem 8X nagrywa sie 2X... tak samo w alkoholu jak i zwyklym nero ... (ja uzywam teraz 6.6.0.15)... mnustwo jest badziewia... więc idz do kogos z nagrywarką DVD ze swoja plyta i niech ci cos nagra ... jak mu sie nie uda to sprawa jest prosta .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikora-m Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Nagrywałem na 3 rodzajach płyt: DVD-R Sony 8x, DVD+R Titanium 4x, DVD+R TDK 8x Za każdym razem nagrywarka zahowywała się w podobny sposób. Dodam jeszcze że podczas nagrywania bufor szaleje, raz jest pełny, a po chwili jest pusty. Myślałem, że to przez brak kontrolera IDE, jednak on jest zainstalowany. Sorki, że nie podałem tych danych wcześniej Edytowane 22 Lipca 2005 przez sikora-m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 A udma aktywne :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 No wlasnie takie zachowanie to raczej na 99% brak wlaczone UDMA albo dla dysku albo dla nagrywarki (albo dla obu urzadzen) Rozumiem ze nagrywarka wykrywa mozliwosc zapisu plyty z predkoscia np. 8x czy 12x tylko nagrywa bardzo wolno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master007 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 mi nagrywarka tez wolno nagrywała gdy była podpieta do innej tasmy niz dysk. Podlaczyłem ja do dysku i smiga az miło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...