und3r Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Wypożyczyłem. :P To jest ta książka gdzie się skacze ze strony na stronę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 HEHE TAK :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiMa Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Potrzebuję jakąś dobrą książkę fantasy, gdzie jest dużo odwołań do historii. Co polecicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Cykl Narrenturm Sapkowskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Wypożyczyłem. :P To jest ta książka gdzie się skacze ze strony na stronę?Tak, ponoć to już liberatura. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiMa Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Cykl Narrenturm Sapkowskiego.Czytałem. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Czytałem. :rolleyes:To może "Galeony wojny" Komudy? Ale to wybitnie morska opowieść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 dobra, pier... grę w klasy, przeczytałem jedną kartke i przypomniałem sobie jak bardzo nienawidze nudnych książek. Czytali coś Arthura C. Clarke'a ? Ja zacząłem zbió opowiadań "gwiazda" a na horyzoncie czeka Spotkanie z Ramą. Coś jeszcze jest super ? A odyseja 2001 ? jak wygląda w porównaniu z filmem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Detonator, Koniec Dzieciństwa, Światło Minionych Dni - te czytałem, wszystkie dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Mika Waltari - "Trylogia Rzymska". Orhan Pamuk - "Nazywam się Czerwień". POLECAM ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 A odyseja 2001 ? jak wygląda w porównaniu z filmem ?Znakomicie, bierz bez pytania. W miarę jak numerki lecą do góry, trochę poziom spada, ale nieznacznie. Mika Waltari - "Trylogia Rzymska".Jestem wielką fanką Waltari, ale "Trylogii rzymskiej" nigdy nie polubiłam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Potrzebuję jakąś dobrą książkę fantasy, gdzie jest dużo odwołań do historii. Co polecicie? Nie wiem czy to Ci odpowie ale : Piekara : caly cykl o sludze bozym Ziemiański : Achaja Ja teraz czytam Trylogie wielkiego mistrza , po pierwszych 2 tomach moge smialo polecic , chociaz jest strasznie prostolinijna ze sie tak wyraze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Achaja? Przypomnij mi choć jedno odwołanie do historii w tej trylogii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Bezposrednio nie, bo przeciez dzieje sie to w fantastycznym swiecie - ale jest pare "mrugniec okiem" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Może za dawno czytałem, ale nie bardzo pamiętam takowe ;) Natomiast w Lodzie są odniesienia. W ogóle b. dobra książka, jak skończę może skrobnę recenzję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Po skończeniu "Rumo i cuda w ciemnościach" Moersa stwierdzam, iż ten gość posiada niewyczerpaną wyobraźnię, co lepsze - zapowiada się już następna książka! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Skończyłem Niezwyciężonego, Książka dobra, na początku ( I rozdz. ) nudna bo nie lubie tych opisów Lema. Jak skończyłem czytać drugi rozdział, to byłem zachwycony, była druga w nocy i bałem sie zasnąć, myslalem ze to bedzie najlepsza ksiazka w moim życiu :). No ale rozwiazanie zagadki szybko nastąpiło i nie było już strasznie i dziwacznie. Solaris, mimo że mi sie go bardzo cieżko czytało, był bardziej fantastyczny, lepszy pomysł i sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 To teraz przeczytaj Powrót z Gwiazd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 To teraz przeczytaj Powrót z Gwiazd :)E-E Teraz Ślepowidzenie albo Spotkanie z Ramą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Otchłań zła - Maxime Chattam - książka godna polecenia. Nie potrafiłem się od niej oderwać i przeczytałem ją jednym tchem :) nocka zarwana ale było warto. Jeżeli ktoś lubi mroczne klimaty seryjnych morderców, coś w stylu Milczenia owiec to polecam ten tytuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 A ja się wkręciłem ostatnio w Świat Dysku. Co prawda wcześniej przeczytałem ze dwie książki z tej serii, ale teraz poszły 3 praktycznie na raz. Jutro lecę do biblioteki po kolejne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvana Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 A ja obecnie czytam Achaję i nawet mi ta trylogia odpowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Achaja jest bardzo fajna, choc niektore motywy sa tam wetkniete kompletnie bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvana Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 ^ Przyznaję Ci rację... Choć autor ogólnie, coby nie powiedzieć, wyobraźnię ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 A ja sobie spokojnie, powolutku, bez pośpiechu, czytam Lód - jestem już połowie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Achaja jest bardzo fajna, choc niektore motywy sa tam wetkniete kompletnie bez sensu. Ja sie zgodze polowicznie - pierwszy tom i polowa drugie sa swietne, potem niestety zaczyna sie rownia pochyla :) Ale teraz mam na warsztacie Lód - świetny tylko kurcze mogliby go rozbić na dwa tomy - czuje się jakbym przeglądał encyklopedie jak go czytam w metrze. Acha zapytam sie tak: czy ten caly oslawiony cykl Twilight sie do czegos nadaje , czy to takie emo czytadlo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvana Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Twilight czyta się całkiem nieźle... aczkolwiek, moim zdaniem jest to bardziej kobieca lektura ;) Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Silvana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) O Twilight moge powiedziec, ze moze to i kobieca lektura, ale dosc wciagajaca. Ja nie przepadam za bardzo za czytaniem ksiazek a ta mnie bardzo wciagnela. Moze to dlatego ze moja luba mnie nia zaintrygowala. Od swiat zdazylem do dzisiaj przeczytac Zmierzch i Ksiezyc w nowiu a teraz jestem na 9 rozdziale Zacmienia :wink: Niektore sceny ptrafia niezle przykuc do tej ksiazki a i humor tez w niej jest bardzo ciekawy. Edytowane 16 Stycznia 2009 przez Szela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Ja sie zgodze polowicznie - pierwszy tom i polowa drugie sa swietne, potem niestety zaczyna sie rownia pochyla :)Nie taka znowu równia bo i w III tomie były wzloty, weźmy np. genialną scenę śmierci Nolana. Problem z ostatnią częścią jest taki, że była pisana na termin i pośpiech autora jest niestety bardzo odczuwalny. Tak swoją drogą to nigdy nie rozumiałem jak można zgadzać się na takie warunki w kontrakcie z wydawcą - jakbym ja pisał książki to prędzej bym je za własne pieniądze wydawał niż pisał na termin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvana Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Te końcowe wydarzenia rozgrywające się w pałacu są całkiem ciekawe. Według mnie 3 tom jest najsłabszy, ale nie znaczy to, że jest zły. Ogólnie ta seria mi się podobała i jestem ciekawa innych książek Ziemiańskiego :) Szela - super, ze Ci się ten cykl podoba. Przeczytać na pewno warto ;) Ja obecnie biorę się za Nocny Patrol :D Edytowane 14 Stycznia 2009 przez Silvana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...