Garfield^ Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) Witam, zakupiłem u tego Pana monitor Lg 1740B, kase wysłałem, jak wiadomo sprowadza on z drugim Panem (Ibiz) sprzęt zza granicy, miałem niestety pecha, ponieważ trafiłem na okres bez zamówień no i sobie czekałem, czekałem po 2 tygodniach dowiedziałem się, że Ibiz jedzie wkońcu do Czech, uradowany czekałem na jego powrót, niestety znów wynikły jakieś problemy i Pan wrócił dopiero w czwartek wieczorem. Razmawiam z nim w piątek, dowiaduje się że dhl nie przyjmuje paczek w piątek i wyśle w poniedziałek, czyli najpóźniej w wtorek 19 lipca bede miał monitor. Jako, że nie mogłem się doczekać poprosiłem o pare fotek monitora, Ibiz napisał, że wyśle mi je w nocy z piatku na sobote, albo w sobote, niestety była to nasza ostatnia rozmowa, później Ibiz milczał. Próbowałem się z nim i Luksem skontaktować zarówno przez GG jak i telefonicznie (tylko z Ibizem) niestety obaj panowie są nieosiągalni. Dziś jest już środa, a monitora jak nie było tak nie ma, zaufałem obu panom ponieważ Pan Luks_pl jest znany na forum, o ile dobrze mi wiadomo był/jest administratorem serwisu tweak.pl, ponadto Ibiz ma ponan 400 pozytywnych komentarzy na allegro. No i ich sklep rozrasta się (mają np własne forum). Czy ma ktoś może z forum kontakt z nimi? Czy robił ktoś z nimi interesy? Nie chce ich oskarżać o oszustwo, wiem również że zrobiłem in marną reklame, ale cóż na monitor nie wykłładałem ja, tylko rodzina i wszyscy się na mnei plują już od dłuższego czasu, a ja nadal i uparcie wierze w ich uczciwość, może mają jakieś niespodziewane problemy czy coś? Prosze o pomoc. Edytowane 22 Lipca 2005 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 pewnie jakieś problemy mają.... albo testują twój monitor pod względem wytrzymałosci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 no wszystko fajnie, ale po: 1. Monitor miał być przetestowany przez weekend 2. Czemu nie skontaktują się ze mną Nadal ufam, że wszystko zakończy się pomyślnie, ale powoli mam dość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 jezeli to prawda to luks_pl dal ciala po calosci i nie kupie nic u niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 może zadzwoń do niego !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 luks nie odpisuje bo sprzedal proca i czeka na nowego... (przynajmniej jak ostatni raz z nim rozmawialem to pisal , ze zaraz bedzie proca pakowal) Co do ibiza , to on najpierw jezdzi do pepikow po towar a pozniej rozsyla go u nas... I z tego co wiem , to chwilowo ma jakis problem z paczkami . Sam kupilem 6800GT od ibiza i po zamontowaniu grafy okazalo sie , ze jest uwalona , dzisiaj mija juz prawie dwa miechy no i podobno jutro ma mi wyslac karte bo juz mu wymienili... Ja w kazdym razie czekam , bo nic innego mi nie zostalo . Z tego co czytam na allegro to ma negi za bardzo dluga wysylke towaru . Wiec wydaje mi sie , ze nie masz co sie martwic i monitor dostaniesz... Pytanie tylko kiedy :lol: Ja juz po miesiacu zwatpilem , ze karte bede mial nastepnego dnia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) no własnie dobija mnie to czekanie i brak odpowiedzi na wiadomosci na gg i nieodbieranie telefonów, ma ktoś numer komórki od Luks'a ? No i wkońcu pogadałem sobie z Ibizem, krótko bo krótko, ale wreszcie odezwal sie na GG, przeprosił mnie i przyrzekł, że wyśle jutro, trwało to długo, ale mam nadzieje, ze w piątek bede szczęśliwym posiadaczem nowego monitorka. Edytowane 20 Lipca 2005 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 czyli najpóźniej w wtorek 19 lipca bede miał monitor :blink: tytak na poważnie poczekaj troche i wtedy sie martw różne sytuacje sa w zyciu. Kopa ludzi kupiła od niego np venice 3000 jak u nas był niedostepny i mysle , że nie może sobie on pozwolic na jakies wałki bo stracił by spora klientele(czytaj userzy tweaka , osoby czytajace to forum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) dlatego napisalem, ze nadal mu ufam i prosilem w tym topicu o jakąś pomoc w skontaktowaniu się z nimi, ponieważ od kilku dni do dziś wieczora nie dawali oznak życia Feluś - o co ci chodzi z tą minką przy dacie 19.07, przeciez napisalem ile juz czekam, a ta data to miala bys juz naprawde ostateczna, a tu nagle urwał się kontakt i dlatego jestem troche zdenerwowany, czy to nie jest normalne ? Pisze ponownie nadal tym Panom ufam, tylko po prostu chce już mój monitor. Edytowane 20 Lipca 2005 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) ...czekałem po 2 tygodniach dowiedziałem się, że Ibiz jedzie wkońcu do Czech, uradowany czekałem na jego powrót, niestety znów wynikły jakieś problemy i Pan wrócił dopiero w czwartek wieczorem. Razmawiam z nim w piątek, dowiaduje się że dhl nie przyjmuje paczek w piątek i wyśle w poniedziałek, czyli najpóźniej w wtorek 19 lipca bede miał monitor... ...Próbowałem się z nim i Luksem skontaktować zarówno przez GG jak i telefonicznie (tylko z Ibizem) niestety obaj panowie są nieosiągalni... ...ale cóż na monitor nie wykłładałem ja, tylko rodzina i wszyscy się na mnei plują już od dłuższego czasu... 1557478[/snapback] czyli najpóźniej w wtorek 19 lipca bede miał monitor blink.gif tytak na poważnie poczekaj troche i wtedy sie martw różne sytuacje sa w zyciu. Kopa ludzi kupiła od niego np venice 3000 jak u nas był niedostepny i mysle , że nie może sobie on pozwolic na jakies wałki bo stracił by spora klientele(czytaj userzy tweaka , osoby czytajace to forum) Ty tak na poważnie??? W takiej sytuacji, też byłbym rozgoryczony, autor prosi o jakąś możliwość kontaktu, nie historie zakupów przez forumowiczów Edytowane 21 Lipca 2005 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 dobrzez ze to przeczytałem:P Heat-.> mnie by sie cos stalo jak bym mial 2 miechy na grafe czekac!! na swojego radka czekalem tydzien i juz mi sie nie chcialo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Nie było mnie bo zmianiałem proca, jak dotarł nowy proc to po wsadzeniu go w mobo padła płyta :mur: Od soboty będę już normlanie on-line i wszystkie zaległosci będą nadrobione. Nie miałem nawet jak danych do wysyłki z dysku odczytać bo mam SATA połączone w RAID 0 więc nawet nie było jak tego podłączyć do starego kompa aby odczytać dane :/ Co do karty Heat'a to szła na serwis do Ledateka więc nie ma co się dziwić ile to trwało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) dobrzez ze to przeczytałem:P Heat-.> mnie by sie cos stalo jak bym mial 2 miechy na grafe czekac!! na swojego radka czekalem tydzien i juz mi sie nie chcialo 1558726[/snapback] Wiesz to jest kwestja podejscia :lol: Po 3 tygodniach zaczalem na to zlewac cieplym moczem . Chcociaz nie mowie , ze mnie to nie w[ciach!].. No ale grafe kupilem po dobrej cenie jak na tamte czasy wiec nie ma co narzekac... Przynajmniej moja panna jest szczesliwa bo nie siedze tyle przy kompie :lol: Edytowane 21 Lipca 2005 przez Heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Za takie zwloki jakie mial autor topicu ja w pewnym sklepie internetowym (dosc znanym;) uzyskalem 15% znizki, a po pewnym czasie sie wkurzylem i za kazdy kolejny dzien przyznano mi 1% - w sumie 20% B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 No i Panowie Finał :) Dziś dotarł monitor no i cóż moge powiedzieć jest śliczny. Co do Panów (Luks'a i Ibiz'a) no cóż, po częsci nie jest to ich wina (brak zamówień, zamkniety sklep), ale też troche Ibiz zawinił, że wyjechał na kilka dni bez kontaktu. Wszystko jednak skończyło się dobrze, mam już swój monitor po niższej cenie, niż jakbym miał kupować w PL, dodatkowo dostałem mały podarunek w ramach przeprosin, no i cóż moge powiedzieć jeszcze, mam zamiar u nich kupic pare rzeczy, ale to dopiero w wrześniu, mam nadzieje, że wtedy już wszystko będzie jak należy. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) No widze , ze wszystko sie dobrze skonczylo bo ja dzisiaj tez dostalem nowa grafe ;] Mysle , ze byl to tylko czysty przypadek z tymi przesylkami (trafilismy na okres letni , przebudowa sklepu itp..) Edytowane 22 Lipca 2005 przez Heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...