Yacho Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Wlasnie podczas skladania ukladu moj atman zaprotestowal i musze kupic cos innego - ewolucja do CWU wydaj sie byc rozsadna - tylko ze na aukcjach nie ma juz firmy domer i ich pomp... a chcialem miec glanc z gwarancja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Nie wiem czy czytałes ten temat - LINK. Tam jest chwalony jeden sprzedawca (czy nawet importer/producent) tych pomp... TU masz jego strone "O Mnie" z Allegro. Poczytaj i napisz do niego meila czy ma na stanie te pompy... Proste.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) Myślałem że pozbywasz się WC?? co się stało??* BTW: może przedzwoń do nich... ale 3 dni temu patrzyłem i nic nie sprzedawali - może urlopy w firmie mają.... *A nie... pochrzaniło mi się... chyba jestem zakręcony jak ruski termos :P to inna osoba przechodzi na FC (ach ta choroba :P overlocking) Edytowane 20 Lipca 2005 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Yacho, mechl!k - mowicie o tym samym gosciu. Tak jak pisal Kyniek, w tej chwili nic nie wystawia, nie oznacza to jednak, ze nie ma tych pomp na stanie. Dobra rada - ciezko odpowietrzyc uklad zamkniety (nie wiem kak z otwartym, ja mam zamkniety) bez wspomozenia sie druga pompa. Ciesze sie, ze nie sprzedalem mojego Eheima bo bym pewnie dymal do zoologa po jakiegos aquashita OT Kyniek, jaka masz temp wody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Odpowietrzanie wcale3 nie jest trudne - umieściłem sobie przed pompką rezik mały (pompka zasysa wodę z reziku) i nie było problemu odpowietrzania nie wiem jaką mam temp. wody... jeszcze nie mam termometru :P jak sobie zamontuje to powiem ;) ale wnioskując po temp. wyatującego powietrza to coś koło 32C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 turtles5 wszystko zależy co rozumiesz pod pojęciem układ zamknięty i otwarty. Ja jako otwarty rozumie układ w którym obok kompa stoi wiadro wody i mogą do niego wpadać różne dziwne rzeczy a chłodzenie cieczy odbywa się dzieki wielkiej pow. lustra wody i pow ścianek wiadra oczywiście nikt nie mówi że nie można tam dać dodatkowo chłodnicy. Zamkniety to taki gdzie można układ zamknąć i nie dostanie się do niego nic niepożądanego. Czyli wszystkie układy majace rezerwuar szczelnie zamykany należą do zamkniętego a jeżeli posiadasz rezerwuar przelotowy (taki przez który woda w całości musi przelecieć) to się odpowietrzy dość szybko. Tak samo szybko będzie w układzie otwartym. Gożej jest jak masz bardzo wydajną pompe i zbiorniczek lub rurke na trujniku wtedy to trwa troche dłużej bo jakieś 30-45minut ale w koncu się odpowietrzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 czy ta pompa bedzie tolerowaqc petrygo ? Bo po jakichs 4 miechach w czesciowo zaspowietrzonym ukladzie rozwinal sie jakis osad... i nie chce powtorzyc tego bledu... pozatym z tego co widze petrygo ma tendencje do barwienia tlusdtych powierzchni.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) http://allegro.pl/show_item.php?item=57797471 może pomyśl na tym grundofsem mi się bardziej podoba niż laing :) btw. Kyniek to ja wc się pozbywam :D Edytowane 21 Lipca 2005 przez quarantino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Ciezko dostac dobrą pomke. ale polecam te do CWU i CO, b sa wydajne i ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Ciezko dostac dobrą pomke. ale polecam te do CWU i CO, b sa wydajne i ciche. 1559885[/snapback] normalnie mnie zwaliles z nog tym postem :D:D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Polecam ta pompke: http://allegro.pl/show_item.php?item=58439746 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Polecam ta pompke: 1562732[/snapback] bo ja sprzedajesz? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 bo ja sprzedajesz? :lol: 1562784[/snapback] Jakbys zgadl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Patrząć na zbieżność nicków to jest mocno prawdopodobne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Polecasz i piszesz ze nie uzywana nawet 1 sek o_O Ojjj cos mi tu sie nie podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Polecasz i piszesz ze nie uzywana nawet 1 sek o_O Ojjj cos mi tu sie nie podoba 1562928[/snapback] Sluchaj gosciu, to juz Twoj problem :angry: , chyba ze Ty na allegro takie walki robisz, ale nie ja. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Szkoda, że wakacje mnie wypłukały z mamony, bo bym łyknął taką pompeczkę. Swoją drogą dlaczego ją opychasz? Kupiłeś dwie sztuki i druga masz dla siebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) Szkoda, że wakacje mnie wypłukały z mamony, bo bym łyknął taką pompeczkę. Swoją drogą dlaczego ją opychasz? Kupiłeś dwie sztuki i druga masz dla siebie? 1563143[/snapback] Tak kupilem dwie sztuki, jedna jest jak na zdjeciu na allegro(zintegrowana z rezem), a druga mam swoja osobno podlaczona pod rezerwuar: Popatrz sobie kolego @KamiKaze boski wiatr :rolleyes:, nie pisz o czyms czego nie jestes do konca pewnym.Pozdrawiam jeszcze raz. Edytowane 23 Lipca 2005 przez zaba26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) Tak kupilem dwie sztuki, jedna jest jak na zdjeciu na allegro(zintegrowana z rezem), a druga mam swoja osobno podlaczona pod rezerwuar: 1563201[/snapback] Nie powiem cena w miare dobra (pomimo ze to jednak sporo kasy), kumpel sie napalil na nia. Jednak jak to zobaczyl KLIK, to troche ochlonal. Mozesz to jakos sensownie wyjasnic ? Edytowane 23 Lipca 2005 przez piteq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) Nie powiem cena w miare dobra (pomimo ze to jednak sporo kasy), kumpel sie napalil na nia. Jednak jak to zobaczyl 1563233[/snapback] Juz odpowiadam, po prostu po walnieciu pompki-pompka zostala wyslana do sklepu i przyslali w zamian nowke sztuke :lol: , jak dla mnie proste jak drut.O tyle w Niemczech jest dobre, ze oni sie nie bawia w takie rzeczy ja u nas, ze walnieta czesc wysylaja do producenta i trzeba czekac az naprawia, po prostu natychmiast wymieniaja od reki. Edytowane 23 Lipca 2005 przez zaba26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orpisz Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Wlasnie podczas skladania ukladu moj atman zaprotestowal i musze kupic cos innego - ewolucja do CWU wydaj sie byc rozsadna - tylko ze na aukcjach nie ma juz firmy domer i ich pomp... a chcialem miec glanc z gwarancja... 1557482[/snapback] Witam wszystkich ! Pojawiam się tu, ponieważ wielu klientów wspomina mnie na tym forum (oczywiście pozytywnie :lol: ) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=135659&hl=laing Nie jestem tu aby się zareklamować tylko potwierdzić swoją tożsamość i uspokoić Allegrowiczów, którzy obserwują moje aukcję, że 2-tygodniowa przerwa była spowodowana urlopem (polecam każdemu). Tak więc podsumowując, Marcin z firmy Domer posługujący się na Allegro nickiem "orpisz" to jedna i ta sama osoba - czyli JA ! Jeszcze raz podkreślam, że nie robie tu sobie reklamy, poprostu służę pomocą jeżeli ktoś szuka taniej, sprawdzonej z GWARANCJĄ I FAKTURĄ pompki. A że jest to forum związane z chłodzeniem wodnym to podam jeszcze (no niestety :oops: do swojej strony), link. Ciekawy jestem co sądzicie o tej pompce: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58321425 może ktoś z was posiada taka pomkę i chciałby coś powiedzieć na jej temat ? acha... mam taki plik z odgłosami pracy pompek: Eheim 1046, Eheim 1048, DangerDen D4 oraz oczywiście Laing DDC, jak ktoś chce moge mu wysłac :) dobra..dobra.. już stąd zmykam bo na temat chłodzenia nie wiem za wiele... pozdrawiam. Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...