kanio Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Cześć Mam mały problem z dźwiękiem i nie mogę sobie z tym poradzić :oops: Problem przejawia się w tym ze po próbie włączenia winapa pokazuje komunikat "Użyto identyfikatora urządzenia, który jest poza zakresem tego systemu" a po włączeniu Windows Media Player pokazuje sie komunikat "Operacja nie może być wykonana ponieważ piny nie są podłączone" Dodam ze wchodząc do Panelu Sterowaniu w Dźwięki i urządzenia audio pokazuje ze Brak urządzeń audio 8O Mam zintegrowany dźwięk w płycie głównej VIA VT82C694X APOLLO PRO 133 CHIPSET i wszystko jest niby ok, w menedżerze urządzeń pokazuje ze sprzęt jest zainstalowany i wszystko działa ok kontlolery też ok no i próbowałem przeinstalować i tez nic :( Dodam ze pracuje na Windows XP HE. Proszę o pomoc jestem zdesperowany. :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 czy naprawde nikt nie wie dlaczego tak sie dzieje :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Sterowniki do AC97 zainstalowałeś :?: A w Bios'ie AC97 włączyłeś :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Byc moze jakis blad pod XP albo problem z kodekiem Ac97, albo tak jak powiedzial Uneek Eth, byc moze sccagnij nowe sterowniki pod Xp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Spróbój nowych sterowników v3.36 http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97...8&Software=True Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Sterowniki AC97 sa zainstalowane i praz je przeinstalowalem a w biosie AC97 tez jest włączony. I dodam ze wczesniej działalo wszystko ok i kiedy go przewozilem samochodem w inne miejsce i go podłączylem głosu nie było. Obawiam się że mogła zostać uszkodzona ołyta główna, bo byba nic tam nie mogło się w srodku wypiąć a sprawdzić nie moge bo jest na gwarancji. Ale sprawdze jeszcze te nowe sterowniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 ac jest zintegrowany z plyta to odlaczyc sie nic nie powinno :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 a xp instalowales na czysto ( po formacie ) czy z win98. maybe jakies komplikacje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Zainstalowlem najnowsze sterowniki i nic jak nie widzi uzadzen audio tak nie widzi. A ze wszystkimi kontrolerami jest ok. Jak uruchomilem odtwarzacz midi wyskoczylo cos ze zadne urzadzenie dzwiekowe nie jest zainstalowane A co do wina XP to byl instalowany od nowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...