p!Ck3r Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 elo, przed chwila dzwonil do mnie kumpel z holandii i taka tam gadka szmatka i mowi ze jezeli mialbym paszporty polsko-niemiecki albo francuski to znalazlby dla mnie robote z miejsca, gadka sie skonczyla i pytam ojca, a ojciec mowi, ze nie wie czy takie cos jest. Szukalem http://www.mswia.gov.pl/spr_oby_pas.html ale 1. pisane jezykiem urzedowym to 5/10 wiem z tego, 2. nie ma tam mowy o czyms takich (chyba :P). W sumie teraz przyszlo mi na mysl ze jestesmy w UE, wiec nie wiem po co te [ciach!]ly (no chyba, ze rynku pracy nie otworzyli) wie ktos cos z was o takim czyms? albo ma takie cacko? miloby bylo jakby sie podzielil ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 prawdopodobnie chodzi o mieszane obywatelstwo, paszport jest w tym wypadku metafora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 hm, ale po odbior musial jechac az do krk : o gdy ja normalnie u siebie w miescie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 bo ty jestes obywatelem RP a on czegostam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 ta, urodzil sie w polsce i mieszka, a ma obywatelstwo francuskie, chyba nie bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 czemu nie, spojrz chociazby na grajacych w kosza, pelno urodzilo sie w usa, mieszkaja tam a maja obywatelstwo greckie, niemieckie, itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 no ok to jeszcze jak sobie takie obywatelstwo zalatwic? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 wejdz na jakies .gov tego kraju albo idz w swoim miescie do urzedu miasta i tam sie popytaj, raczej dziwnie beda sie patrzec na ciebie ze chcesz obywatelstwo zmienic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) jesli chodzi o obywatelstwo to mozesz miec tylko jedno. czyli jesli przyjmujesz przykladowo obywatelstwo francuskie to automatycznie zrzekasz sie polskiego. wyjatkiem sa osoby ktore urodzily sie poza krajem ojczystym swoich rodzicow. przykladowo: ojciec jest polakiem, matka jest holenderka a porod byl na terenie niemiec - dziecko bedzie mialo potrojne obywatelstwo: polskie (po ojcu), holenderskie (po matce) i niemieckie (z racji miejsca narodzin) edit: w tekim przypadku masz prawo miec 3 paszporty ale nie ma czegos takiego jak paszport polsko-holendersko-niemiecki Edytowane 22 Lipca 2005 przez Mikelos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...