Skocz do zawartości
Krey

Mały,duży Problem!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Koleżanka poprosiła mnie,abym zresetował jej hasło założone na bios,a ja zamias wpisać hasło serwisowe(jeszcze wtedy o nich nie wiedziałem) wyjąłem bateryjkę i było po haśle i po ustawieniach.Wziałem sie za ustawienia w biosie i po chwili było tak jak trzeba,tylko........teraz jak się wyłączy komp to zarówno na klawiaturze(świeci się dioda Num) i myszka też świeci,bo ma diodę i u koleżanki w pokoju jest teraz bardzo jasno.Ona mnie prosi,aby to wyłączył,a ja mówię,jak tylko znajdę czas.

Oto dane sprzętu:

Płyta główna ECS K7VMA

Bios Award ver. 1.0

Ps.Nawet,gdy przywróce ustawienia standardowe-dalej tak jest.

Proszę napiszcie krok po kroku jak dla człowieka ........jak to wyłączyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij ze strony ECS'a instrukcje do plyty i poczytaj.

Interesujaca Cie opcje znajdziesz pewnie w Power Managment lub okolicach poszukaj opcji zasilania klawiatury po wylaczeniu czyli pewnie Power on Keyboard lub PS / 2 Keyboard Power On itp.

Jak poczytasz instrukcje to napewno znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załatwiłem instrukcje obsługi tej płyty,ale jest po angielsku,a ja dopiero zacząłem się uczyć tego kochanego języka.Szukałem w biosie takich opcji jak podpowiedział kolega w odp,ale ich nie znalazłem.Czekam na dalszą pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi