aDler Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 czesc. jestem kompletnym laikiem w dziedzinie krecenia itd ;). nie znam sie na zadnych fsb :-P, jednak chcialbym podkrecic moja bardzo stara karte jaka jest geeforce 2 mx 400 32 mega :D. czy mozecie mi wyjasnic w zrozumialym jezyku jak to zrobic? w jakim programie lub czyms :P. niestety na forum nie znalazlem zadneg faq dotyczacego tematu krecenia kart graficznych. dzieki jeszcze jedno pytanie czy oplaca sie kupowac http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57808397 taki radiatorek na moja karte, w celu wycisniecia z niej "czegos" :D? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) Hmm FAQ jest mnostwo o tym. Krec najlepiej RiVA Tunerem albo zrob sobie tak: start-uruchom-regedit Odszukaj nastepeujace klucze: HKEY-LOCAL-MACHINE: Software: NVIDIA Corporation: Global: Nvtweak: dodajemy wartosc Dword i nazywamy ja coolbits (modyfikujemy dane wartosci na liczbe 3) i wychodzimy z rejestru po tej operacji we wlasciwosciach karty mamy dostepna ukryta opcje o/c Krec sobie po troszku i caly czas sprawdzaj jakims benchmarkiem czy nie ma artefaktow oraz czy karta nie zawiesza sie. Pomalu dojdziesz do odpowiednich parametrów. Kontroluj tez temperaturke A z tym radiatorem to daj sobie spokoj. Jeszcze kilka zlotych i bedzie drozszy niz ten GeForce. Jesli masz na nim wentym i nie bedziesz przesadzal z o/c to styknie Edytowane 20 Lipca 2005 przez Nyny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Słabo szukałeś :) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...31entry856231 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Nie chec Cie zniechecac ale krecenie tej karty nie podniesie jej wydajnosci (sensownie). Jesli masz czas i sie nudzisz to sie mozesz pobawic :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aDler Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 jak mowilem jestem laikiem. bawienie sie takim zlomem to dla mnie sama przyjemnosc i nie grozi to utrata "wielkich pieniedzy" poniewaz na allegro karty te schodza po niecale 20zł :D. tak sobie wlasnie przed chwila odkrecilem karte z kompa i postanowilem odpiac radiator, w celu przeczyszczenia go itd. niestety juz napotkalem problem. jak zapewne wiecie radiator trzyma sie na takich 2 bolcach, ktorych nie umie zdjac poniewaz wychodza one na druga strone karty [jak pewnie u wiekszosc modeli :lol:] i za nic nie potrafie tych bolcow przecisnac przez te maluskie dziureczki :D. prosze o pomoc, a raczej pomysl jak to zrobic :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Ekhm, to naprawdę nie jest trudne :) Taki bolec ma kształt strzały, wystarczy scisnąć go czymś (np. kombinerkami) żeby bezproblemowo przeszedł na drugą stronę. Jak go scisniesz to może sprężynki z drugioej strony wyciągną go same, jak nie to lekko (bądź mocniej) go wepchnij :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...