Skocz do zawartości
djcrash

Jak odblokowac HT w starszych wersjach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cze all na wstepie chcialbym sie spytac czy ma ktos plytke GA-8IEX i czy ta plytka obsluguje HT. U mnie na tej plycie w sisoft sandra wykrywa ze muj procek celek 2.0 northwood obsluguje HT. gorzej jest z tym jak to wlaczyc czy komus juz sie udalo cos takiego odblokowac? Na stronach zagranicznych m.in. http://www.vr-zone.com/Home/news170/HT.htm jest pokazane odblokowanie tej funkcji na P4 2.4B co o tym sadzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o procek to moge go na 3100mhz podkrecic wiec spelnia warunek ale nie wiem czy plyta GA-8IEX obsluguje ta technologie ale z tego co wyczytalem to kazda plyta z chipsetem i845E obsluguje HT, nawet jesli nie obsluguje to pod koniec miesiaca sprzedaje i kupuje GA-8PE bo nadazyla sie okazja. Bardziej mnie interesuje jak to zrobic zeby to wlaczyc czeba cos w biosie edytowac czy jak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i nic proc lecial na 3,06 potem na 3,08 i nic nie znalazlem w biosie nowego. Bylem na stronie ale ten bios co tam jest juz mam dodawal tylko stepinh c do procka p4 dziwne bo do plyty GA-8IE533 jest nowy bios support HT a do GA-8IEX (plyta rozni sie tym ze ma cooler na chipsecie, zinstegrowana LAN +1 pci + dual bios) nie wiedze zadnego biosu z HT moze ta plyta juz odrazu ma wgrany z obsluga

jeszcze do tego tematu czy tam czasem nie trzeba jakiegos pinu(nozki)wylaczyc zeby wykrylo HT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj dalej i tak nie znajdziesz :) jest to opcja blokowana wewnetrzynym ukladem ROM i mimo ze masz obsluge HT to nie odblokujesz tego bo Intel na to ci nie pozwoli. To tak jak z mnoznikiem. Nikt jeszcze go nie odblokowal na CPU Intela. Obslugi HT w Celeronach nawet nie ma w planach. Jedynym CPU obslugujacym HT jest P4 3,06 i nie zalezy to bynajmniej od taktowania ukladu. Na luty zapowiedziano P4 z zegarami od 2,4GHz z obsluga HT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lancer - czyli ten artykuł to fake?

To bylo by zbyt proste. Intel tak latwo nie dalby sobie w kasze dmuchac. HT jest ale skutecznie zablokowany. Watpie by udalo go sie odbloczyc. Choc szczerze - chcialbym sie mylic i wlaczyc sobie HT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...