SACZI Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Witam Chciałem zapytać o dwie, niezwiązane ze sobą sprawy.Wrzucę to do jednego topicu, żeby nie śmiecić. 1. Zidentyfikowałem dokładnie wersję jądra, które mam w systemie, ale nie potrafię wydobyć informacji, na którą architekturę (i386, i586, czy i686) instalator zainstalował mi jajco. Potrzebne jest mi to do wgrania modułu obsługi NTFS pod FC1: http://linux-ntfs.sourceforge.net/rpm/fedora1.html Jeżeli ktoś zna polecenie do wydobycia tych informacji, prosiłbym o podanie go. 2. Nie podoba mi sie praca XWindows, a dokładnie GNOM'a. Czy jedynym sposobem na jej przyspieszenie jest rekompilacja menadżera? Nadmieniam, iż wyłaczyłem wszystkie zbedne efekty, które niepotrzebnie obciążają system. Jak się zabrać do ewentualnej kompilacji menadżera okien? Kolejnym pytaniem, któóre mnie męczy, to w jaki sposób zmniejszyć wielkość ikon, tekstu oraz wyłączyć wygładzanie liter (chyba się to nazywa TrueType). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 1) uname -a 2) Generalnie co rozumiesz przez przyspieszenie? Na rekompilacji trochę zyskasz. Optymalizacja konfigów też jest wskazana. Wielkość ikon i inne duperele powinny być możliwe do ustawienia też z jakiegoś konfiguratora/panelu sterowania. Popróbuj ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) OK, problem rozwiązany. Edytowane 21 Lipca 2005 przez SACZI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...