Skocz do zawartości
BiBeR

Microstar Geforce 6600 Diamond

Rekomendowane odpowiedzi

robilem wlasnie testy i w idlu mam 49 na grafie a w stresie 50-51 O_o cos mi sie wydaje ze ta temp idle jest zawyzona i ten everest chyba jednak pokazuje dobra... w stresie na moim A64 mam 40 st a na grafie w idlu bym mial 49? :D

edit:

co trzeba zapodac w rivatunerze zeby mozna bylo w forceware w ustawieniach ekranu ustawic np 550/1100 bez testowania? dalem disableclocktest zarowka zapalona ten dziubek zaznaczony i nic :/ jak sie daje update zeby to zmienil w rejestrze albo cos? O_o

w entries mam caly czas 0 updated..

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm jade narazie 550/1107.

Dołączona grafika

Jedyne co mnie zastanawia to to że w orbie pisze ze mam core na 401 :|

Nie wiem czy ja jestem jakiś ułomny czy nie weim co :)

Jak wam sie sprawdzaja stery 78.01 ? Wczesniej 71,89 ( niby super dla GF 6X ) ale zauwazylem ze w BF2 trawa wyglada dosc dziwnie + podloze robi sie czarne w niektorych miejscach :| Na szczescie od 77.72 (?) to naprawili. Aktualnie testuje najnowsze czyli 78.01.

Edytowane przez bart132

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może było- nie wiem...

Cytat z benchmark.pl:

Firma MSI przedstawia superszybką, inteligentną kartę graficzną GeForce 6600GT z chipsetem CoreCell 3D. Wyposażona w szybkie pamięci DDR3 o czasie dostępu 1,6ns fabrycznie @ 1000MHz. NX6600GT- VT2D128 Diamond, ma wbudowaną najnowszą technologię MSI CoreCell 3D, która umożliwia przetaktowywanie napięcia.

Poprzez chipset CoreCell 3D uzyskano sprzętowe kontrolowanie parametrów pracy karty. Jako interfejs służy aplikacja pod Windows, która w łatwy sposób umożliwia modyfikacje ustawień zarówno dla początkujących jaki i dla wyjątkowo wymagających użytkowników, którzy poszukują największych możliwości podkręcania. Jednocześnie dzięki CoreCell3D, karta jest chroniona przed przegrzaniem. W przypadku przekroczenia bezpiecznej temperatury następuje odcięcie zasilania karty, zamknięcie systemu oraz przywrócenie standardowych ustawień.

.

.

.

Już wkrótce karta będzie dostępna w orientacyjnej cenie 700 zł.

I zdjęcia: klik, klik.

REWELKA! Tylko szkoda że na PCIE...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos mi sie wydaje, ze to pic na wode.

Zrobili odpowiednia aplikacje i heja.

W WinFoxie rowniez ustawiasz co ma robic program gdy zostanie przekroczona temp. jaka sobie sami ustawimy jako graniczna.

A z tym napiecie to zwykly biosmod tylko pewnie ladny graficznie.

Czegoz to nam nie pocisna.

BTW. Chcialbym taka karte :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ja juz na dzialajacym kompie jestem :D Mam MSI NX6600 TD 128E jakby ktos mogl mnie poinstruowac na gg w jaki sposob sie overclockuje takie cosie :) 4093666 W zasadzie chodzi mi o pragram bo tu nic nie moge znalezc.

I dobrze by bylo gdyby ta osoba potrafila overclockowac venica ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopóki nie wiesza Ci sie grafa ani nic to mozesz krecić bez problemu, zresztą masz dopiero 340MHz, do 600 jeszcze dalej :D ciśnij ile wlezie

1695250[/snapback]

Wyszło 394/650 dalej nie chciałem bo jakoś dziwnie grzało się miejsce gdzie jest wejście od monitora ale nie mam pojęcia co było z pamięciami :) Dlaczego ich dalej nie kręciłem ? O_o nie wiem może zaraz to zrobie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pamięciami wiecej raczej nie poszalejesz ale rdzeń spokonie powinien Ci latać powyżej 500Mhz

1696965[/snapback]

To dlaczego przy 400 zaczyna sie nagrzewac ? przypomianm ze mam zwykłe chłodzenie a karta to NIE wersja diamond to zwykły TurboDyszel 128E :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dlaczego przy 400 zaczyna sie nagrzewac ? przypomianm ze mam zwykłe chłodzenie a karta to NIE wersja diamond to zwykły TurboDyszel 128E :/

1697004[/snapback]

osaobiscie posiada gigabyyta ale pamieci 4ns i on standardowo ma 500 ustawione :) wiec sie nie masz co bać tak mi sie wydaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osaobiscie posiada gigabyyta ale pamieci 4ns i on standardowo ma 500 ustawione :) wiec sie nie masz co bać tak mi sie wydaje

1698006[/snapback]

Mówie że rdzeń nie chce sie wyrabiać tak jak u was :)

Czy w ogóle wartą tą kartę kupować ? Przecież można kupić pełnego 6600 Gt, bo kosztuje tyle samo kasy.

1698090[/snapback]

Nie wiem czy warto czy nie bo to mój pierwszy GeForce ever i go nie kupiłem tylko wygrałem na MP NFSU2 :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche te ostatnie posty chaotycznie, rozumiem ze rdzeń nie chce Ci sie kręcić powyzej 400 ? to że sie grzeje to rzecz normalna, inna sprawa to jak sprawdzasz temperaturke ? organoleptycznie czy wgrałeś bios z temperature trick ?

1702022[/snapback]

Skóra the best :D Czy moje posty wskazują na człowieka który potrafi flashować bios ? :) ja nawet nie wiem gdzie tego szukać ( jak używać google skoro sie nie wie jak to cos wyglada )

Edytowane przez Shiningami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi