Skocz do zawartości
BiBeR

Microstar Geforce 6600 Diamond

Rekomendowane odpowiedzi

tutaj :] najtaniej wczęsniej było 539 potem 499 a teraz 549 najprawdopodobniej dlatego że dowiedzieli sie jak dobre te karty są B)

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=2339

Edytowane przez Pure

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na stock to jest nawet dobre chłodzenie ale jak widzałem na zagranicznych testach karta jest słąbo przesmarowana pastą.

ja osobiscie zamówiłem blok u misia15 na gpu więc powinnno to poprawić osiagi karty niestety cpu mam za słąby ale do czas aż bedzie FC :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ocean: A moze ten: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16813 jego odpowiednik na GT swietnie chodzi natomiast ten sam nie weim...

Ktos cos wie jak chodza i kreca sie te giga z Vobisu ? Nie wierze ze to normalne sztuki :D

Macie moze jakies testy porownawcze tych 6600 i 6600 gt ( w zaleznosci od producentow ) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bart132, ten podany z link to zwykly z pamieciami tylko 500. Z racji tego, ze obie karty i diamond i ten gigus z pamieciami 1000 (wlasciwie to on sie roznic tylko o 50 Hz mniejszym taktowaniem rdzenia od GT). ktora bedzie cichsza?

Obie karty nie powinny sprawiac klopotu z Asus A8N-E nForce4 Ultra?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bart132, ten podany z link to zwykly z pamieciami tylko 500. Z racji tego, ze obie karty i diamond i ten gigus z pamieciami 1000 (wlasciwie to on sie roznic tylko o 50 Hz mniejszym taktowaniem rdzenia od GT). ktora bedzie cichsza?

Obie karty nie powinny sprawiac klopotu z Asus A8N-E nForce4 Ultra?

1585763[/snapback]

Już Ci mówie ze cooler na MSI nie jest cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi sie zdaje ze podmiana nie jest konieczna, jak na mój gust poprawa chłodzenia da wiecej niż bios od GT

edit

zrobiłem sobie test 549/1098 czyli synchroniczne zegary i wynik wyniósł 4080 wiec wniosek z tego taki ze bez kręcenia rdzenia katowanie samych pamięci niewiele daje.

Pozastym zastanawia mnie jedna rzecz, czy tutaj nie mamy do czynienia z czymś takim jak ograniczenie taktowania jeśli pojawia sie arty, bo przy 1200 na pamieciach chwilami liczba klatek jest wysoka a pochwili stopniowo maleje, ponownie skok do góry i spadek powolny w dół. Moje dywagacje wynikają stad ze wynik mniejszy na wyższym taktowaniu a nie mam artów w wyświetlanej grafice :|

Edytowane przez Hipo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie nic nieodpisuje ale dam znać jak coś sie dowiem

Narazie dałem ogłoszenie na MvKtech w sprawie biosu.

Czy ci co maja ta akrte moga spróbowac zrobić backup biosa ??

jak ja próbowałem to wywala mi błąs no dpmi :/ i niemoge a jestem gotów pobawic sie nibitorem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobrze ze konkurencja sie zwięskza:D

Chaos jak dojdzie do cibie grafa spróbuj zrobić backup biosiu i dać link do niego tu na forum :)

albo od razu daj go na mvktech oni moga nam ładnie zmodowac ibosy

ja mam jakiś problem z dpmi i niemoge zrobić backupa:/

Update 1

UDAŁO SIĘ MAM BIOS SKOPIOWANY Z KARTY TERAZ JAK GO ZUPLOADOWAC NA SERWER!! B)

Zaraz bawie sie nibitorem :)

Update 2

Wgrywam wąłsny bios 1,5V zoabczymy czy coś da :razz:

ale mam stresa :unsure:

Update 3

Wgrałem bios 1,5 niebójcie sie jak komputer zapiszczy podczas aktualizacji ja mało zawału nidostałem wszytko zkaończyło sie dobrze niestety chyba ten mod nic mi niedał :/

pobawie sie jeszzcze w zunifikowanie napiec bo narazie sa 4 stopnie

1,1

1,2

1,3

1,4 =>1,5

zamienięłm tlyko końcówke

Update 4

Niestety nawet po zunifikowaniu napieć wszytkie 4 poziomy na 1,5V nic to niedało!!

karta zachowuje się tak samo jak na orginalnym biosie

biosy edytowałem za pomocą nVidia_BIOS_Modifier_v.3.0.exe

nibitorem sprawdzęłm ustawienia

Update 5

BIOS ORGINALNY TUTAJ

Edytowane przez Pure

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no panowie siedze w pracy .. 11:15 .. i jak zwykle moj niezawodny kurier wpada z paczkami.

Jedna z niewaznej dzis hurtowni ;] .. a druga to TA wlasnie paczka ;]

rozpakowuje z drżacymi rekami .. i jest ;].. mieni sie jakis ziomek na pudelku kolorami teczy

potem tylko 10 minut meczarni zeby wyciagnac pudlo z karta ze srodka bo ***#$!$! raczka od walizeczki chaczy o karton i szok..

kabelki sa wszystko fajnie .. karta .... przedlozka zeby se na front wyprowadzic ..

ale kutfa na kij zielone:D ?? jeszcze mi powiedzcie ze to swieci w UV? ;]

nie mniej jednak widze ze wlozyli troche starania w ten produkt...

i dodali ground control ;] byla jeszcze wersja z Riddickiem ale ponad 100zl drozsza zdaje sie ;] ..

o 17tej koncze prace .. i jak mnie moja piekna nie zajmie to biore sie za testy ;]

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde ja tez kupilem wczoraj Diamonda :D

Wszystko swietnie super. Kabelki itp itd. Poprostu pełen wypas. Jestem zdziwiony :D

Tez dostalem Gorund Control :> Czy to jakas inna wersja czy cus ? Bo wszystkie z riddikiem sa :>

Edytowane przez bart132

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsza sprawa

jesli chodzi o Riddicka to w hurtowni w ktorej bralem dla siebie sa 2 osobne pozycje

1. VGA MSI NX6600-VTD DIAMOND PCI-E 128MB 128BIT TV DVI VIVO

2. VGA MSI NX6600-VTD128 DDR3 DIAMOND RIDDICK AGPx8 TV DVI VIVO

roznica miedzy nimi to 100zl (riddick droższy)

(tu mozecie zobaczyc http://www.incom.pl/?strona=sprzedaz&modul...9&id_grupy=1663 ale bez loginu cen nie bedziecie mieli :) )

... a druga sprawa .. jakei stery najlepsze do GF6?

bo mam chwilo 6200 msi .. i zaisntalowalem najnowsze stery do niego ..

wyniki widac w podpisie ..

stwierdizl ktos wieksza wydajnosc na jakis konkretnych sterach?

p.s: jeszcze 2h i koniec roboty to zdam relacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi all alee te zegary spr z grami bo np ja na zegarach 530/1200 mialem 9.3k w marku 03 ale np w hf2 czasem wyskakiwaly mi kreski... wiec zmienilem narzie na 510/1150 (jedyne co zmienilem w chlodzeniu to to ze all przesmarowalem as 5:) i mam dokladnie w marku 03 9080pkt a co do tego biosu to juz sie bawilem i mi tez napiecie nic nie dawalo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przedewszystkim ciekaw czy ktos sprawdził napiecia miernikiem przed i po zmianie biosa :) bo jakoś nie chce mi sie wierzyć że podniesienie napięcia nie dało nawet MHz OC.

@Chaos

Tyle że wersja z Riddickiem to AGP a nie PCI-e ;) poza tym co nam z Riddicka skoro wtedy grafa nie bedzie świecić :lol: tak tak :) wersja na AGP nie ma podświetlonego radiatora ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi