Plasma Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) Nie znalazłem tematu o Gigabyte GV-NX66128DP-2 a jest to karta podobna technicznie do tego MSI, więc postanowiłem napisać tutaj. Puściłem tę kartę na 540/1080 (max co mi się udało uzyskać) i mój wynik w 3D Marku 2003 to tylko 8281 pkt :(. Chętnie bym pojechał wyżej z pamięciami (Samsung 2ns), ale da się, pewnie to przez brak radiatorków. Jak tak patrzę na wasze wyniki z częstotliwościami niewiele wyższymi, to zastanawiam się dlaczego mój wynik jest tak niski. Proc na 2,85Ghz, może to wina słabego RAM-u? 2x512 MB PDP Patriot @ 237Mhz 1T 2,5-4-3-6 3,1V. System win x64, forceware 71.84 (77.77 mi się krzaczą). Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez Plasma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) Wlutowac nowe SMD :D lol. musialbym miec laser w oku :> dolutowac cos do to jeszcze... Spytajcie sie kolesia jaki jest opor przed kazdego SMD i jaki ma byc opor po, latwo wyliczymy jakim oporem trzeba zbocznikowac i po problemie =) 1606768[/snapback] mialem 9500@9700 ... któy mial wypadek .. bo przy zciaganiu pierscienia z rdzenia koledze zszedl noz pojechal po 3 tych malych pypciach przy rdzeniu wbil sie w sam rdzen troche nawet .. i jeszcze przypadkie wczesniej pojechal po 3 elemantach na plecach kary rozwalaja je zupelnie .. karta podelsana do goscia ktory po prostu umie lutowac i ma zajebisty sprzet wrócila sprawa ... dziala do dzis u kolejnego wlasciciela ... a elementy ktore byly przelutowane na rdzeniu i na tylach karty sa nawet mniejsze niz te na Diamondach ;] @Plasma: 9k minimum musisz miec ... na sprzecie przy 2.7ghz/mem 245mhz.. i karcie 545/1120 (codzinne ustawienia) mam 9570pkt (ze wszysktim normalnie w sterach) zobacz moje testy http://members.lycos.co.uk/chaosik/tweak/g...0/6600-test.png przy 530/1100 bylo juz ponad 9k podaj link do orba ... moze twoja karta cierpi na to co nasze .. i przy za mocnym OC robi błedy i zaniza wynik w "samolotach" ram nie jest zly .. pozatym duzo mhz na procu .. stery zmien na 77.72 Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Okazało się że to kwestia sterów. Zainstalowałem 77.72 i na taktowaniach 540/1100 (udało się więcej na pamięciach :) ) uzyskałem 9220 pkt :D W poprzednim poście pisałem że miałem problemy z 77.77 - pomyliłem się, dotyczyło to 77.72. Chodzi o to że przy wchodzeniu na kartę z ustawieniami sterów wyskakuje błąd "parameter is incorrect", a jak włączę w rejestrze kartę zmiany częstotliwości odświeżania to w ogóle kaplica - okno raportu M$. Zainstalowałem 77.77 (sądziłem że coś poprawili z tymi błędami) i otrzymałem wynik 9165. Wyniki dwóch ostatnich testów prawie identyczne, natomiast w samolotach spadł mi wynik z 279,4 do 269,5, a w battle of proxycon o 1,5 klatki. Niestety jazdy w opcjach takie same jak 77.72. Dziwię się że te stery dostały oznaczenie "WHQL". Szkoda że w 77.* nie działa mi karta zmiany częstotliwości odświeżania i muszę zmieniać w dxdiag. Linka do ORB-a nie mogę podać bo nie działa mi opcja publikacji. Dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 spojrzalem na wynik markow HiPo na tej karcie i az mi wstyd :) myslicie, ze jesli bym wykrecil tak swojego proca (w co watpie, ale mysle ze 9x250 powinien pojsc napewno) tez by do tylu wyniki podskoczyly? tzn nie mowie ze od razu do 10k ale chociaz 9.5k :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 @Plasma Twój wynik to norma, korzystasz z XP64 a on jest wolniejszy w 3D marku od xp 32bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Tylko marki sa wolniejsze czy gry tez gorzej chodza? bo mam zamiar zapodac ten sys i nie wiem czy jest sens.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Ja mam tylko Xp32 narazie wiec nie sprawdze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 @Hipo O którym wyniku mówisz że jest normą? Dzięki sterom odpowiednim sterom uzyskałem wynik gorszy tylko o 300 pkt od Chaosa, który ma przecież lepsze pamięci. Tak więc sądzę że różnica między wynikiem w 3d marku pod win32 a win64 jest rzędu 100-200pkt. @Saimek Nie zauważyłem żeby jakaś gierka miała problemy z wydajnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) @Hipo O którym wyniku mówisz że jest normą? Dzięki sterom odpowiednim sterom uzyskałem wynik gorszy tylko o 300 pkt od Chaosa, który ma przecież lepsze pamięci. a te pamieci to tyle daja w 2k3 ze chej :P pozatym 300pkt w 2k3 to duzo .. na 77.72 hipo mial wynik 100 lepszy odemnie :) mnie sie juz nie chce 3dmarkowac .. nie mam czasu .. moze potem wezme sie za to jeszcze :P Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Plasma, swieza karta, siedziw kompie jakies 1,5h taka sama jak twoja, co widac w sigu. Jak tylko postawie porzadnie system pobawie siew krecenie,proca, ram i grafy , to bedziemy mogli poronac wyniki. Mialem kupic Diamonda, ale niestety kasa, kasa, byla na styk, a te grafe dostalem o 40zl taniej od diamonda. Wada, brak vivo, akurat mi zbedne. Zalety gigabyta? 3 lata gwary zaiast 2 diamonda i na starcie zegrary na pamieci 1000, to akurat znikoma roznica, diamond sie swietnie kreci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big20a Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Mam pytanie. Mam też tę kartę (czyli MSI Diamond) i nie mogę przesłać obrazu z video na kompa. Jakiego programu używacie dostarczonego do karty, aby zrzucić coś na kompa? może używacie jakiegoś innego niż został dostarczony do karty? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 (edytowane) Mam pytanie. Mam też tę kartę (czyli MSI Diamond) i nie mogę przesłać obrazu z video na kompa. Jakiego programu używacie dostarczonego do karty, aby zrzucić coś na kompa? może używacie jakiegoś innego niż został dostarczony do karty? :mur: 1610922[/snapback] po pierwsze musisz miec stery do Vivo zaisntalowane po drugie nawet jak je zaisntalowalem to nie moge za nic wyswietlic jakeigokolwiek obrazu nawet jak program widzi sterownik to nie zrzuca z niego :/ pokazujac blad update: wina lezala po stronie systemu .. na innym smiga.. widac moj zasmiecony wiecej tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149913 Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Karta choc innego producenta, w podobnej cenie (o 40zl nizsza), tez 6600, wiec moze kogos zainteresuje porownie. 6600 Gigabyte Turboforce Ultra PCI-E 450/1000, narazie podkrecilem 520/1200 3x3DMarki i zero artow. Mysle, ze ma jeszcze zapas mocy o/c, jak znajde czas pobawiesie w dalsze testowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Karta choc innego producenta, w podobnej cenie (o 40zl nizsza), tez 6600, wiec moze kogos zainteresuje porownie. 6600 Gigabyte Turboforce Ultra PCI-E 450/1000, narazie podkrecilem 520/1200 3x3DMarki i zero artow. Mysle, ze ma jeszcze zapas mocy o/c, jak znajde czas pobawiesie w dalsze testowanie. 1615266[/snapback] Moja idzie na 568/1263 i tez nie ma artów tylko co z tego skoro spadaja wyniki w 3D Markach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Jeśli ktoś jest zainteresowany to sprzedaję tę kartę, ale pod AGP. Info w dziale Sprzedam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Troche pobawilem sie grafa. Wynik @550/1240 nie bawilem sie w jednostkowe podkrecanie tylko o dziesietne czesci podnosilem. Przy Gigabyte podkrecanie nie powoduje obnizenia wynikow w markach. Wyniki rosna. O to wyniki, przy nie podkreconym procku (1800Mhz), ustawienia grafy: 3DMark03 530/1200 - 8222 pkt 550/1240 - 8443 pkt Czyli jak widac prawidlowo, zegary w gore, wyniki w gore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) Cos slabawe te wyniki jak na takie zegary czy mi sie wydaje? Ja uporalem sie ze swoim WC i obudowa i niedlugo zapodam O/C proca i pozniej pobawie sie karta.. zobacze ile wycisne :D Edit: Wrzucilem stery 77.77 i jak daje wlasciwosci ekranu advanced to mi wyskakuje jakis error nvcpl. :/ macie tez cos takiego? po errorze wszystko sie wlacza no ale mysle ze nie jest ok. Windows XP pro X64, drivery sciagalem wlasnie pod tego windowsa takze dziwne... Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) 3DMark03 530/1200 - 8222 pkt 550/1240 - 8443 pkt daj linki do orba porownamy fps z 2, 3 i 4 testu bo za slabego proca tracisz duzo pkt w 1 tescie bo przy takich zegarach na dobrym procu juz masz 5 cyfr w wyniku jak nic Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Heloł! Czy ktoś mógłby powiedzieć, gdzie najtaniej tę kartę dostanę??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 zdaje sie ze esc.pl 549 :/ zobacz moze tez komsad.pl ale wydaje mi sie ze tak bylo jeszcze drozej. Ogolnie karte oplacalo sie kupic jak bylo po 499, ja nie zdazylem ale wzialem po 539, natomiast jak masz ciut wiecej gotowki wez z vobis.pl 6600GT gigabyte'a.... mysle ze lepiej dovoltowana i powinna lepiej biegac (jesli nie niech ktos mnie poprawi?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 W znaku za 559 sa jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Wrzucilem stery 77.77 i jak daje wlasciwosci ekranu advanced to mi wyskakuje jakis error nvcpl. :/ macie tez cos takiego? po errorze wszystko sie wlacza no ale mysle ze nie jest ok. Windows XP pro X64, drivery sciagalem wlasnie pod tego windowsa takze dziwne... 1622410[/snapback] Mam to samo, pisałem o tym parę postów wyżej. Nie wiem, jakim cudem te stery dostały WHQL :mur:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 U mnie wszystko piknie smiga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 U mnie na tych sterach wymieniony bład pojawił sie tylko raz po zainstalowaniu, później jest już OK. PS co tu taka cisza, zadnych nowych wyników ? może ktoś mnie zmobilizuje jeszcze do podciągnięcia wyników troche ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 (edytowane) Jak tylko ustabilizuje moje wybredne TCCD to zajme sie grafika :) P.S: jak odczytujecie temp? U mnie w zakladcie nvidii w temperature pokazuje 46 albo 47 a w everescie 36-37 co raczej jest prawda. Mowie o temp w idlu na def zegarach. Blok abadon full takze cos ta zakladka nvidii przeklamuje O_o Edytowane 5 Września 2005 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Ja sie zajme OC jak tylko znajde czas... Narazie go niestety brak :/ Czym chlodzicie ? Standart ? WC? Silencer czy cus :> Albo chociaz jkies zalmaniki na pamiatki :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Ja mam abadona full na GPU a na memki kupie chyba BGA ram freezery ALU (w znaku 100m odemnie kosztuja 18 zl za 8 sztuk :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Dostałęm blok jeżowy na gpu i nowe wyniki http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1190168 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Pure to powiedz jak patrzysz temp w zakladce nvidii czy w evrescie? temp roznia sie o jakies 7 stopni.. i czy te zegary co masz w tym rekordzie to da sie ustawic na stale? :] mysle zeby sie dzisaij troche zajac grafika juz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 w everescie niemam pokazanej temp ale w riva tuner jak miałem zimna wode to zaróno w stresie jak i w idle miałem 36 stopni teraz jak woda troche sie ogrzała mam 41 stopni w idle a w stesie 42 :] takie zegary da sie ustawić ale bedzies zmieć arty :] artów niemam na 560 mhz \1200mhz i takie ustawiłęm w riva tuner na stałe ale nieodłgu znów przerobie sobie biosik i żeby mieć inne w 2d i inne w 3d biosik lepszy niż riva Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...