K1 Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Od pewnego czasu, kiedy właczam kompa nie dzieje sie nic prócz uruchamiania dysku, cd itd... Ale zato monitor nie reaguje. Gdy poczekam około minuty, wyłącze kompa i znów go włącze wszystko jest wpożądku. Wygląda nato że musi się najpierw nagrzać, ponieważ później mogę go wyłączać i włączać bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zobacz czy wentylator na coolerze sie kreci na procku i na grafie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zobacz czy wentylator na coolerze sie kreci na procku i na grafie.A czy to ma coś wspólnego? Nie wiem więc pytam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zobacz czy wentylator na coolerze sie kreci na procku i na grafie.A czy to ma coś wspólnego? Nie wiem więc pytam...Kaeres zawsze głupoty pisze :) To normalne u niego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 A no pewnie ma. Jak startujesz kompa i nie kreci wiatrak to czujniki to moga wyczuc i zwis albo restart kompa. Jezeli to nie to, to moze zasilacz siada. Opisz swoj sprzet bo ciezko cokolwiek powiedziec. Jezeli mowisz ze jest czarny ekran to moze tez byc wina grafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zobacz czy wentylator na coolerze sie kreci na procku i na grafie.A czy to ma coś wspólnego? Nie wiem więc pytam...Kaeres zawsze głupoty pisze :) To normalne u niegoMadralo to poradz cos a nie krytykuj. Znalazl sie Nyny 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 A no pewnie ma. Jak startujesz kompa i nie kreci wiatrak to czujniki to moga wyczuc i zwis albo restart kompa. Jezeli to nie to, to moze zasilacz siada. Opisz swoj sprzet bo ciezko cokolwiek powiedziec. Jezeli mowisz ze jest czarny ekran to moze tez byc wina grafy. Wpierw musi w biosie ustawić że jak obroty schodzą poniżej iluś tam to sie komp wyłancza.to pewnie zasilacz ja też tak miałem na athlonie 800 jak wymianiłem zasilacz wszystko było ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zobacz czy wentylator na coolerze sie kreci na procku i na grafie.A czy to ma coś wspólnego? Nie wiem więc pytam...Kaeres zawsze głupoty pisze :) To normalne u niego To było szczere. Ale wiatraczki rzeczywiście nie powinny mieć wpływu, jeśli by sie coś przegrzewało, to nie przy starcie kompa. Moja rada to sprawdzić wszystkie wtyczki w kompie (ja miałem kiedyś poluzowaną wtyczkę od zasilania płyty głównej i też nie startował). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 To było szczere. Ale wiatraczki rzeczywiście nie powinny mieć wpływu, jeśli by sie coś przegrzewało, to nie przy starcie kompa. Nie wymyslilem sobie tego z kosmosu. Sam tak mialem. Cooler na grafie sie nie krecil i robil zwiechy zaraz po przetestowaniu biosu i wszystkich rzeczy. Gdy mial odpalic winde to temp na tyle wzrosla ze mialem tylko czarny ekran no i restart kompa. Juz to naprawilem (czyt. przedmuchalem coolerek). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 To było szczere. Ale wiatraczki rzeczywiście nie powinny mieć wpływu, jeśli by sie coś przegrzewało, to nie przy starcie kompa. Nie wymyslilem sobie tego z kosmosu. Sam tak mialem. Cooler na grafie sie nie krecil i robil zwiechy zaraz po przetestowaniu biosu i wszystkich rzeczy. Gdy mial odpalic winde to temp na tyle wzrosla ze mialem tylko czarny ekran no i restart kompa. Juz to naprawilem (czyt. przedmuchalem coolerek). No tak, ale komp startował. Mnie też kiedyś padł wiatraczek (w porzednim kompie) i komp wieszał się tuż po starcie. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 To było szczere To był komentarz do nad wyraz uprzejmego zachowania Majdana, a nie do ciebie Kaeres. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmek Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 a ja zalecam standardowa procedure w takich przypadkach... rozlozyc i zlozyc.. (wszystkie styki sie troche przeczyszcza) ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> pedzelek i sprzezone powietrze i ladnie odkuzyc.. wlozyc inny zasilacz.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 To był komentarz do nad wyraz uprzejmego zachowania Majdana, a nie do ciebie KaeresAcha, ale ten pomysl furmka jest tez niczego sobie. Powyciagaj wszystkie wtyczki jakie masz w kompie i powkladaj na nowo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Acha, ale ten pomysl furmka jest tez niczego sobie. Powyciagaj wszystkie wtyczki jakie masz w kompie i powkladaj na nowo :) Gorzej jak coś pomylisz (dość trudne ale możliwe) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Hehe, no mozliwe. To w takim razie jak cos wyciagniesz to wkladaj w to samo miejsce a dopiero bierz sie za nastepna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1 Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Mój sprzęt: Duron 1GHz, 256 PC133, GF2Ti, ABIT KT133-RAID. Zasilacz niewchodzi w grę bo był na innych kompach sprawdzany. W biosie mam i tak wyłączony czujnik który wyłącza, gdy wiatrak na procu się nie kręci. k. graf. też jest napewno dobra. Moje podejżenie koncentruje się na płycie głównej. Moje pytanie brzmi co mogło się stać i jeśli to płyta gł. co moż być z nią nietak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Mój sprzęt: Duron 1GHz, 256 PC133, GF2Ti, ABIT KT133-RAID. Zasilacz niewchodzi w grę bo był na innych kompach sprawdzany. W biosie mam i tak wyłączony czujnik który wyłącza, gdy wiatrak na procu się nie kręci. k. graf. też jest napewno dobra. Moje podejżenie koncentruje się na płycie głównej. Moje pytanie brzmi co mogło się stać i jeśli to płyta gł. co moż być z nią nietak. A zrobiłeś to co ci radzili :?: Wcześniej napisałem, że mogła ci się poluzować wtyczka od zasilania płyty głównej (mnie się to kiedyś zdarzyło). :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1 Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Złożyłem go kilka razy od nowa, więc to musi być coś zepsute. Niemożliwe jest żeby coś było źle zrobione !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 jesli nie wydaje zadnych pisków przy uruchamianiu to stawiam ze plyta siadla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Najlepsze sa rady które nic niewnosza ciekawego :wink: Ludzie pomyslcie że jak by to były poluzowane, niedokladnie wpiete wtyczki to by w wogóle nie startował, A on startuje tyle ze nie za pierwszym razem tylko po jakims czasie. Ciekawe . Mam nadzieje ze znajdziesz tu odpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 albo moze masz po prostu za zimo tam gdzie jest komp. NIektore eleenty nie pracuja w niskich teperaturach i dlatego lapia po kilku minutach jak sie rozgrzeja. Na kazdej instrukcji sprzetu jest napis "przed uruchomieniem ogrzac do temperatury pokojowej" (szczegolnie dyski twarde reaguja na niska temperature). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 albo moze masz po prostu za zimo tam gdzie jest komp. NIektore eleenty nie pracuja w niskich teperaturach i dlatego lapia po kilku minutach jak sie rozgrzeja. Na kazdej instrukcji sprzetu jest napis "przed uruchomieniem ogrzac do temperatury pokojowej" (szczegolnie dyski twarde reaguja na niska temperature). No co ty musialby miec jakie 5-8C w pokoju a nawet jakis delikatny mrozik a poztym kompy lubia niska temperature ale stala. Nielubia tylko przenoszenia z zimnnego pomieszczenia do cieplego bo nastepuje kondensacja pary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1 Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Przecież działał wcześniej normalnie. Od pewnego czasu tak się stało. A temp. w pomieszczeniu wynosi 24 stopni. To nie może być to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 No co ty musialby miec jakie 5-8C w pokoju a nawet jakis delikatny mrozik a poztym kompy lubia niska temperature ale stala. Nielubia tylko przenoszenia z zimnnego pomieszczenia do cieplego bo nastepuje kondensacja parya sproboj odpalic dysk w 5 stopniach :) bo mi nie wystartowal jak mialem lodowke w pokoju:D moze koles ma okno otwarte albo mieszka bez obrazy w szałasie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Najlepsze sa rady które nic niewnosza ciekawego :wink: Ludzie pomyslcie że jak by to były poluzowane, niedokladnie wpiete wtyczki to by w wogóle nie startował, A on startuje tyle ze nie za pierwszym razem tylko po jakims czasie. Ciekawe . Mam nadzieje ze znajdziesz tu odpowiedź :evil: Ty za to jestej wyjątkowo pomocny. Może zamiast krytykować sam byś coś poradził. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 a sproboj odpalic dysk w 5 stopniach :) bo mi nie wystartowal jak mialem lodowke w pokoju:D moze koles ma okno otwarte albo mieszka bez obrazy w szałasie:) e co ty moj dysk to w zimie na gieldzie chodziła jest to samsung SV1533 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 :evil: Ty za to jestej wyjątkowo pomocny. Może zamiast krytykować sam byś coś poradził. :evil: Jakbym mógł mu pomóc to by wogule nie bylo tego posta. To moj kumpel z sieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 :evil: Ty za to jestej wyjątkowo pomocny. Może zamiast krytykować sam byś coś poradził. :evil: Jakbym mógł mu pomóc to by wogule nie bylo tego posta. To moj kumpel z sieci. OK to chociaż nie krytykuj ludzi, którzy chcą pomóc. :? Bo się przejadę do ciebie z bejsbolem :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 OK to chociaż nie krytykuj ludzi, którzy chcą pomóc. :? Bo się przejadę do ciebie z bejsbolem :twisted: Chodiło mi oto ze niektorzy sie nawet niezastanowia co pisza tylko wala byle co by nabic liczbe postów.Przeczytaj uwaznie te posty jak jestes kumaty to złapiesz oco mi chodzi. AHA :twisted: moze ja do ciebie z bejsbolem przyjade i pogramy HEHEHEHE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 OK to chociaż nie krytykuj ludzi, którzy chcą pomóc. :? Bo się przejadę do ciebie z bejsbolem :twisted: Chodiło mi oto ze niektorzy sie nawet niezastanowia co pisza tylko wala byle co by nabic liczbe postów.Przeczytaj uwaznie te posty jak jestes kumaty to złapiesz oco mi chodzi. AHA :twisted: moze ja do ciebie z bejsbolem przyjade i pogramy HEHEHEHE Może masz rację... :? :? :twisted: No to polerujemy bejsbole :twisted: :D Ale byłby numer jakby się okazało, żę się znamy. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...