szczerba Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Witam Chciałbym was prosic o wypowiedzenie sie na temat glosnosci laptopow-waszych wlasnych, nie opierajac sie na recenzjach. Pytam sie ze wzgledu na to ze mam planach zakup jednego a jednak glosnosc jest waznym faktem, przy wichurze z wciaz wlaczajacym sie witrakiem komfort pracy osiaga zero, szczegolnie kiedy sie siedzi przy samym wiatraku jak to jest w przypadku laptopa. Jestem zainsteresowany Acerem jednak slyszalem, ze Acery sa strasznie glośne. Moze moglibyscie sie wypowiedziec jak jest z waszymi? czy rzeczywiscie sa takie glosne?? Podobnierz, nie jestem w tej dziedzinie fachowcem, Compaq jest zdecydowanie cichszy?? Konkretnie interesowalo mnie: Aspire 1363WLMi 15.4"TFT AMD Sempron 3.000+ 512MB 60GB DVD-Dual Badz: Aspire 1524WLMi 15.4" WXGA Athlon64 3400+ 512MB 80GB DVD-Dual XP w porownaniu do: HP Compaq nx9105 Athlon 3000+ 15.4" TFT 512MB 60GB DVD+/-RW WXPP lub HP Compaq nx9105 Sempron 2800+ 15.4" TFT 512MB 40GB DVD+/-RW WXP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 szukasz cichego nie kupuj semprona bo on nawet nie ma C&Q czy jak to tam sie pisze ;) czyli zwalniania predkosci proca zaleznie od obciazenia! jesli juz to centrino albo turion! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) tylko centrino + obnizone napiecie i masz cisze jak makiem zasial.Podczas calego dnia w necie itd.. ani razu nie wlacza sie wentylator!!! ale jak chcesz miec fabrycznie cichego to polecam hp nx9020(moj staruszek go ma i tylko raz udalo mi sie go zmusic(nie bylo to latwe) ,zeby ruszyl wiatrak!!-on ma celeron M 512kb L2 Edytowane 21 Lipca 2005 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 glosnosc tutaj nie bedzie zalezec od marki tylko od tego co masz w srodku kazdy laptop oparty na centrino bedzie cichy - a przynajmniej powinien byc i odwrotnie jezeli masz w srodku a64 desktopowe, P4 czy jakas inna grzalke to bedziesz musial sie pogodzic z dzwiekiem o duzej glosnosci generowanym przez ten sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 tylko centrino + obnizone napiecie i masz cisze jak makiem zasial.Podczas calego dnia w necie itd.. ani razu nie wlacza sie wentylator!!!jak obnizales napiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 jak obnizales napiecie? 1560392[/snapback] CENTRINO HARDWARE CONTROL -polecam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 na celeronM tez zadziala? I jak obnizac zeby nie przesadzic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 zainstaluj a sie dowiesz... zalecaja o 0,2V(to jest bezpieczne),ale mozna poprobowac dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 przetestuj - nie ma zadnych wielkich cudow program na poczatku robi krotki test stabilnosci na nowych ustawieniach - jezeli w tym miejscu sie posypie to nie zastosuje ich jezeli dopiero pozniej sie okaze ze jest niestabilnie w przypadku konkretnej sytuacji lub aplikacji to bez problemu zmodyfikujesz ustawienia PS nowa wersja dalej mnie nie przekonuje ;) teraz dla odmiany sa jakies cuda z wydajnoscia drastycznie siada :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 u mnie wydajnosc sie nie zmienila w zadnej sytuacji(z najnowsza wersja).Widocznie co laptop to inne dzialanie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...