Skocz do zawartości
szczerba

Glośność Laptopa - Co Wybrac!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym was prosic o wypowiedzenie sie na temat glosnosci laptopow-waszych wlasnych, nie opierajac sie na recenzjach.

Pytam sie ze wzgledu na to ze mam planach zakup jednego a jednak glosnosc jest waznym faktem, przy wichurze z wciaz wlaczajacym sie witrakiem komfort pracy osiaga zero, szczegolnie kiedy sie siedzi przy samym wiatraku jak to jest w przypadku laptopa.

Jestem zainsteresowany Acerem jednak slyszalem, ze

Acery sa strasznie glośne. Moze moglibyscie sie wypowiedziec jak jest z waszymi? czy rzeczywiscie sa takie glosne??

Podobnierz, nie jestem w tej dziedzinie fachowcem, Compaq jest zdecydowanie cichszy??

Konkretnie interesowalo mnie:

Aspire 1363WLMi 15.4"TFT AMD Sempron 3.000+ 512MB 60GB DVD-Dual

Badz:

Aspire 1524WLMi 15.4" WXGA Athlon64 3400+ 512MB 80GB DVD-Dual XP

w porownaniu do:

HP Compaq nx9105 Athlon 3000+ 15.4" TFT 512MB 60GB DVD+/-RW WXPP

lub

HP Compaq nx9105 Sempron 2800+ 15.4" TFT 512MB 40GB DVD+/-RW WXP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko centrino + obnizone napiecie i masz cisze jak makiem zasial.Podczas calego dnia w necie itd.. ani razu nie wlacza sie wentylator!!!

ale jak chcesz miec fabrycznie cichego to polecam hp nx9020(moj staruszek go ma i tylko raz udalo mi sie go zmusic(nie bylo to latwe) ,zeby ruszyl wiatrak!!-on ma celeron M 512kb L2

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

glosnosc tutaj nie bedzie zalezec od marki tylko od tego co masz w srodku

kazdy laptop oparty na centrino bedzie cichy - a przynajmniej powinien byc

i odwrotnie jezeli masz w srodku a64 desktopowe, P4 czy jakas inna grzalke to bedziesz musial sie pogodzic z dzwiekiem o duzej glosnosci generowanym przez ten sprzet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przetestuj - nie ma zadnych wielkich cudow

program na poczatku robi krotki test stabilnosci na nowych ustawieniach - jezeli w tym miejscu sie posypie to nie zastosuje ich

jezeli dopiero pozniej sie okaze ze jest niestabilnie w przypadku konkretnej sytuacji lub aplikacji to bez problemu zmodyfikujesz ustawienia

PS

nowa wersja dalej mnie nie przekonuje ;)

teraz dla odmiany sa jakies cuda z wydajnoscia

drastycznie siada :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi