kkNd! Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) mam okazje sprzedac wysluzonego radeona 9800 pro i mam w zwiazku z tym pare pytan zanim sie w cos wpakuje :) 1. mam athlona wykreconego do 2440 mhz na nf-7 rev 2 i chiefteca 360 - czy reszta nie bedzie ograniczeniem dla jakiejs nowej grafy i czy zasilacz da sobie rade? 2. jakiego x800 kupic za okolo 1k, zeby go maksymalnie wykrecic i poczuc wyrazny przyrost mocy Edytowane 21 Lipca 2005 przez 4ever_anarchy_soldier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Bez sensu. A ten zasilacz będzie miał problemy już przy 6600GT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Bez sensu. A ten zasilacz będzie miał problemy już przy 6600GT. 1559323[/snapback] pewnie :lol: , zwłaszcza ze 6600 ma mniejszy pobór mocy niz 9800 :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Bez sensu. A ten zasilacz będzie miał problemy już przy 6600GT. 1559323[/snapback] Bua ha ha... Zwłaszcza, że u mnie ciągnął 6800GT@ULTRA i podkręconego AMD 3000+, a do tego 6 wentylatorów:) Potem ciągnął AMD 64 3000+ i X800Xl, i też zero problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 oki dzieki PiPoL ;-) a osoby typu ZeroSuper uprasza sie o milczenie w sprawach o ktorych sie nie ma pojecia :x mozecie mi jeszcze powiedziec co myslicie o takiej karcie? tzn czy wykrece to jakos sensownie :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) oki dzieki PiPoL ;-) a osoby typu ZeroSuper uprasza sie o milczenie w sprawach o ktorych sie nie ma pojecia :x mozecie mi jeszcze powiedziec co myslicie o 1559367[/snapback] A osoby typu 4ever_anarchy_soldier uprzejmie prosi się o poczytanie forum, a nie zadawanie głupich pytań. A dlaczego bez sensu? Po co kupować kartę za 1000 pln, na odchodzące do lamusa AGP. Konfig, który masz w sigu jest optymalny i nawet mega super karta nie da Ci wzrostu wartego tych pieniędzy. Lepiej troszkę pozbierać i przesiąść się na coś z PCIEx. A gdybyś się nie mądrkował tylko poczytał to forum, to nie było by niepotrzebnych dyskusji. A jeżeli już musisz wywalać kaskę, to nie lepiej na jakiegoś XL? A co do zasilacza to gratuluje pomysłowości aby taki konfig ciągnąć na szefie 360. Ale to wasz sprzęt i wasza kasa :lol: Edytowane 21 Lipca 2005 przez ZeroSuper Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Po co kupować kartę za 1000 pln, na odchodzące do lamusa AGP. Konfig, który masz w sigu jest optymalny i nawet mega super karta nie da Ci wzrostu wartego tych pieniędzy. 1559702[/snapback] A jeżeli już musisz wywalać kaskę, to nie lepiej na jakiegoś XL? 1559702[/snapback] czy ktos tu sam sobie nie przeczy? i uwazasz ze axp na ok. 2,5ghz jest jakims ograniczeniem nawet dla x800xl? nie jest, pod warunkiem wysokiego fsb i synchronicznie puszczonych pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 ZeroSuper... poszukalem na forum wlasnie i wyszlo na to, ze sprzet ktory ciagnal chieftec 360 PiPoL'a (6800GT@ULTRA) pobieral ponad 100 wat wiecej od 6600 gt, wiec w kwestii zasilacza raczej nie masz racji. Po 2gie ati poki co zapowiada ze nie bedzie sie odwracalo od agp i nowe uklady beda tez na agp. A czy wywalac kase na grafe w tym momencie sie jeszcze zastanowie... jak mi sie przypadkiem zachce przesiasc na a64 i pcie to szkoda grafy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) ZeroSuper... poszukalem na forum wlasnie i wyszlo na to, ze sprzet ktory ciagnal chieftec 360 PiPoL'a (6800GT@ULTRA) pobieral ponad 100 wat wiecej od 6600 gt, wiec w kwestii zasilacza raczej nie masz racji. Po 2gie ati poki co zapowiada ze nie bedzie sie odwracalo od agp i nowe uklady beda tez na agp. A czy wywalac kase na grafe w tym momencie sie jeszcze zastanowie... jak mi sie przypadkiem zachce przesiasc na a64 i pcie to szkoda grafy :lol: 1559782[/snapback] Ja nie twierdzę, że nie uciągnie - ale sam doświadczyłem dwóch Szefowych 360 i jednej 420 i mam wyrobione zdanie na temat tej marki. A co do zmiany, miałem podobny pomysł do Twojego i postanowiłem wymienić mojego 9800XT na coś szybszego. Mój wybór padł na w pełni modowalnego 6800LE. Niestety interesu nie sfinalizowałem, ponieważ przyrost wydajności w grach przy rozdzielczości 1024*768 był nie zauważalny, a w rozdzielczościach 1280*1024 różnica nie powalała na kolana. A 360W Szef nie był w stanie uciągnąć mojego configu z 6800LE na pokładzie. Prawdziwego kopa odczujesz jak dozbierasz troszkę floty i weźmiesz jakiegoś Venica z DFI i wtedy jakąś zajefajną kartę :D Pozdro nerwusy! Edytowane 21 Lipca 2005 przez ZeroSuper Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 rozumiem zwykła noname 360- a może nie wystarczyć ale szef jest firmówką i spokojnie powinien wystarczyć do takiego konfigu. Co do AGP - miałem radka his 9800 pro ICq niestety padł ( tydzień przed końcem 2 letniej gwary ):) i wymienili ma na nową z 3 letnią gwarą tą co w podpisie i chyba nie powiecie że mam z tego powodu płakać ??:) jest na AGP ale co z tego jeszcze przez rok pogram spkojnie bez stresu :) a wymieniać mobo co 6 miechów to mi nie pasi szczegulnie że mam badziewie z wielkim sercem za 300 zł :) i nie stracę tak na niej jak na mobo za 600 zł które za 6 miechów będzie jednym wielkim przestarzałym g....m ( bo moja płytka już jest :) ) Ale do moich potrzeb mi wystarcza a nie do zaspokajania swojego ego :) Za rok wymienie na coś lepszego żeby odczuć wzrost wydajności wcześniej naprawdę nie ma sensu mam troszke silniejszy zasilacz przynajmniej teoretycznie obecna grafika śmiga mi tylko w grach na 520/1100 proc 3.0+@3.5+ i nie mam żadnych problemów ze stabilnością napięcia są w normie żadnych znaczących odchyłek jeszcze mam 3 hdd ( 2 sata 120 i ide 200g plus narywarka dvd więc uważam że niektóre osoby przesadzają Rozumiem 2 karty ( poronione sli ) proc ( intel hahaha ) to cza elektrownie ale do moich potrzeb z obecnym konfigiem 420 w szefa w zupełności wystarcza ( muszę tylko po 1,5 roku wymienić wentylki bo straszne głosy wydają. Pozdrawiam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Ale to inna bajka, gdyby moja karta padła i zaproponowaliby mi wymianę na X800 to myslisz że bym się zastanawiał? Ale jeżeli mam wyciągnąć z portfela coś koło 600 plnów aby przesiąść się z 9800 na X800 to głęboko bym przemyślał swoje życie :D Owszem Chieftec to dobra i solidna firma, ale do wyczynowców im daleko. A wypuścili dwie wersje 360tek. Zależy który model masz. Sprzęt starzeje się bardzo szybko, dlatego warto mądrze wydawać nasze ciężko zarobione pieniądze. I takie małe OT. Saper223 gdzie znalazłeś taki zajefajny sklep, który robi takie milutkie prezenty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 po drobnych przemysleniach jednak daje sobie spokoj z wymiana ;-) moze do wyjscia xboxa 360 wytrzymam :D P.S. ZeroSuper dobrze gadasz... ale zasilka i tak powinna styknac :lol: :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 mała firemka która brała kartę z Pronoxu . Chcieli mi dać jakiegoś innego 9800 pro ale się nie zgodziłem ( nie chciałem standardowego chłodzenia ) no to powiedziałem że chcę korektę faORT: ORT: ORT: ktury. A oni że wymienią na coś szybszego w sumie wolałbym korekte ( 1980 zł ) No ale jestem bardzo zadowolony i życzę wszystkim takiego szczęścia jakie ja miałem :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 mała firemka która brała kartę z Pronoxu . Chcieli mi dać jakiegoś innego 9800 pro ale się nie zgodziłem ( nie chciałem standardowego chłodzenia ) no to powiedziałem że chcę korektę faORT: ORT: ORT: ktury. A oni że wymienią na coś szybszego w sumie wolałbym korekte ( 1980 zł ) No ale jestem bardzo zadowolony i życzę wszystkim takiego szczęścia jakie ja miałem :) Pozdrawiam 1560289[/snapback] Szkoda, ze nie wywalczyles korekty. Wpadlby jeszcze jakis niezly Venice i DFI z 6800GT :lol: Chieftec 360 da radę, prawie jak np. Chieftec 420. ... prawie jak król :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WzD Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Po co kupować kartę za 1000 pln, na odchodzące do lamusa AGP. Konfig, który masz w sigu jest optymalny i nawet mega super karta nie da Ci wzrostu wartego tych pieniędzy. Lepiej troszkę pozbierać i przesiąść się na coś z PCIEx. odchadzace do lamusa AGP ktore poki co samo w sobie jest szybsze od PCI-E [polecam wszystkie mozliwe testy agp/PCI-E gdzie w ok 70-paru procentach agp wykazuje nieznaczny [1-5%] wzrost ale wykazuje... co do odchodzenia do lamusa - o ile mi dobrze wiadomo [z zapowiedzi ati] R520 ma wyjsc w wersji AGP ja w chwili nie widze absolutnie zadnego sensu zmieniania sprzetu jezeli ktos ma platforme AXP ok 2500mhz, czy P4 z HT na 478, agp spokojnie wystarczy na najblizsze 2 lata [liczac z R520] a i X800 wystarczy do wiekszosci zadan, pragne zauwazyc ze do dzisiejszych gier w wiekszosci przypadkow jezeli nie gramy w 1600x1200 w 16 anizo i 6* AA wystarczy nawet radeon X600 lub cos jego klasy - ale nie mowimy przeciez o przecietnym czlowieku tylko o osobie ktora chce sie cieszyc detalami itd - wiec tutaj AGP absolutnie wystarczy. a co do CPU - AXP na 2,5gHz z X800 Pro ciagnie spokojnie dooma III w 1280x1024 w 8*anizo i 4*AA i chodzi naprawde plynnie Pewnie , ze jezeli ktos kupuje nowy sprzet - nie ma sesnu "pakowac" sie w "nierowijalna" platforme - ale jezeli mamy sprzet "topowy" dla platform "poprzedniej generacji" to naprawde tylko bardzo wybrednym nie bedie on wystarczal Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...