P. Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 sytuacja wyglada tak: dwa komputery polaczone w siec przez switch'a lantech. do jednego podpiete neo+ (na tym kompie wszystko smiga), drugi (moj) pobiera internet poprzez udostepnione polaczenie. na obu kompach winxp. adresy ip przydzielane automatycznie (reczne wprowadzanie nic nie zmienia u mnie). moj problem polega na tym ze na moim kompie dziala ftp/emule/kazaa/irc.. ale nie dziala www! ani firefox ani ie nie potrafia znalesc polaczenia z netem. wszystkie pozostale uslugi w necie dzialaja bez zarzutu brakuje tylko www. ktos ma jakis pomysl co moze byc nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 dnsy masz wpisane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 A moze masz port 80 wylaczony? Albo masz zle ustawienie PROXY ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 dnsy masz wpisane? 1559289[/snapback] Ja stawiam, ze gosc jednak nie wpisal DNSow, co myszqu stwierdzil :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P. Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Nie, nie mam wpisanych DNS'ow. Jakie podac? Pojecia nie mam czy port 80 jest zablokowany. Jak to sprawdzic i ew. wlaczyc? Z gory dzieki panowie. P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 np tpsa - 194.204.152.34 i 194.204.159.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P. Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Dziala! Ale mega dobrze panowie. Za dlugo sie z tym juz meczylem. Wpisalem w/w dnsy i wszystko smiga jak dawniej. Dzieki bardzo za pomoc! P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...