SZiBi Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 mam ecs k7s5a no i qrwa dluzej nie wytrzymam (tego posta pisze juz 3 raz bo mi juz przy koncu komp 2 razy wiecil ;//// - nie dzialaja mi sdr'ki jak wloze 2x pc133 to masakra komp sie non stop wiesza no i nie chce isc na 11x133 - niestabilnosc systemu (musze kupic ddr'ki a kupilem ta plyte tylko dlatego zebym nie musial zmieniac pamieci bo brak kasy - czujnik temp na plycie gl. dziala jak chce i kiedy chce ( pokazuje przewaznie temp -2 -3 stopnia :D - czujnik obrotow wiatraczka na cpu czest sie zacina i wtedy to wqrzajace pikanie speakera :/ - dzisiaj poszla mi zintegrowana muzyka (takie zgrzyty ze ja wylaczylem) ;/ -aha no i myszka czesto mi sie zacina ;/ musze koniecznie cos z tym zrobic kupilem ja niecale 2 tyg. temu co zrobic pobic wlasciciela i powiedziec zeby mi oddal kase ? ;) powolac sie na gwarancje (ale przez to chyba nie odzyskam kasy) rekojmia ? tylko co dokladnie musze zrobic ? jakie sa dokladne zasady a jesli sprzedawca zgodzil by sie na wymiane na cos innego to co wybrac dobrego do krecenia i STABILNEGO ( sorx za caps ale po tej plycie to musialem to zaznaczyc ;) moze byc na ddr'ki ( juz i tak je mam zamowione po ) ale tak do max 350 zl no lub sdr/ddr prosze pomozcie bo mi rece opadaja ja siedze przed kompem min. 12 h dziennie i musze miec stabilna maszyne (malo gram a jezeli juz to tylko counter-strike =) ) Prosze was doradzcie mi dobrze bo chcem to dobrze rozegrac ze sprzedawca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 K7S5A nie cierpi "dupiatych" zasilaczy oraz SDR w połączeniu z Athlonem. Na początek żebyś mógł pracować to zmniejsz FSB na 100, a jutro poszukaj kumpla który pożyczy Ci jakiś zasilacz najlepiej 300W (lub więcej) i potestuj. Jeżeli faktycznie to nie zasilacz to niestety czeka cię wymiana SDR na DDR. Jeżeli w systemie masz modem lub kartę sieciową i kożysta z tego samego przerwania co MPU to zmień je (MPU) na inne. Um nie pomagało 5 bo 10 miałem zajętą przez modem. Przestaw też ustawienie Game portu na 220 (u mnie pomogło z trzaskami z dzwięku). Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 jezeli masz plyte na gwrancji to idzesz do sklepu mowisz ze dzwiek nie chodzi i powinni dac ci nowa bo tego juz nie naprawia. jak chcesz jakas plyte do krecenia to jakas z seri gigabytea powinna byc dobra ale nie znam za bardzo tych plyt pod AMD. Raz z serwisu dali mi ECS na sisie pod P4 na drugi dzien ja odnioslem (po prostu do bani komp dzialal o wiele wolniej niz powinien na szczescie na 3 dzien mialem juz nowiutkiego gigabyte:) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Witek_p nie rozumisz mojego problemu ja juz tej plyty nie chce kupilem ja tylko i wylacznie z oszczednosci wiec nie chcem kupowac nowego zasilacza czy ddr'ek wkoncu jesli zsumowal bym cene plyty i moje wydatki to mialbym juz calkom przyzwoita plyte (ddr'ki to kupie bo mam akurat okazje tanio je dostac :) ) djcrash: jezeli masz plyte na gwrancji to idzesz do sklepu mowisz ze dzwiek nie chodzi i powinni dac ci nowa bo tego juz nie naprawianowa ale taka samo ? :/ Moglby mi ktos kto ma juz takie doswiadczenie przyblizyc co najlepiej zrobic ? No i co wybrac zamiast tego. Niedrogo, dobre do krecenia no i stabilnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jeszcze jedno pytanie. To ze flashowalem biosa na chb czy chociazby najkiegos oficjalnego moze spowodowac jakies prawne szkody dla mnie. Czy lepiej wrocic do tej wersji ktora byla zeby sie nie pluli. W sumie to i tak nigdy sie nie dowiedza co ja z ta plyta robilem ;) I prosze was o szybko odpowiedz poniewaz jutro chcem zamknac rozdzial z plyta glowna i chcem byc do tego 100% przygotowany. Jesli ktos zna sie a prawie to please help (wyczytalem na tym forum ze rekojmie skrocili do roku :/ prawda to ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 co do biosa to Ci nie poweim am znajomy serwis mokra plyte przujeli ale co do rekojmi najlepiej sciagnj przepisy poszukaj az znajdziesz w sieci piszesz cos w stylu powolujac siena przepisy i tu podajesz jakie skad i co dalej ze w zakoopionym sprzecie szmery bajery wszystko piszesz robisz sztuk 2 i oddajesz ze sprzetem na swojej kopii pieczatka i podpis nawetmozesz kolesiowi dac przepisy i wychodzisz jak po 3 tygodniach nic to dzwonisz do rzecznika praw konsumenta i koles na najazd w ciagu 48h znajdzi Ci plyte kase po 3 razach mozna zadac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Biosa lepie wgraj oryginalnego (po co dać powód do odrzucenia gwarancji). Sorry za moje wypociny, ale nie doczytałem ostatniego zdania. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 grzybu ty to jestes wporzo osoba :) zawsze odpowiesz na temat i wogole masz + :D z tego co na forum wyczytalem to zadac zwrot moge po 2 awarich wiec jak wkoncu jest ;) ale i tak thx bo glownie nie orientowalem sie w kwesti czy musze miec to na pismie czy nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 ogolnienie pamietam czy po 2 czy 3 jak masz napisane ze po 2 to spox nie musisz miec na pismie ale jak kolesiowi powiesz ze zostawiasz sprzet powolujac sie na rekojmie to on sobie tlumaczy ze to jest na gwarze i moze sie pluc a jak masz na papierze i jeszcze chcesz potwierdzenie to sie zaczyna bac klienta i go lepiej traktuje trzeba poszukac a przepisach thx za uznanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 rzuccie okime jeszcze na tę strone jest wlasciwie wszystko czego potrzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 :D grzybu jeszcze raz wielkie THX i wyraz uznania :) Z taka wiedza to juz moge wybierac sobie nowa plyte ;) Gdybys mieszkal blizej to bys mial czteropak dobrego browca u mnie :) Qrde jak juz bede mial nowa plytke to wkoncu bede mogl procka na maxa krecic (wiem wiem slaba grafa, ale ja i tak jak juz gram to tylko w counter-strike :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...