Skocz do zawartości
TecKilla

Problem Z Instalacja Winxp...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Kumpel poprosil mnie o reinstalke systemu na tym sprzecie. Problem jak w temacie dotyczy instalacji windy z oryginalnych plytek dolaczonych do w/w laptopa. Plytki sa oznaczone jako Recovery CDs i jest ich 4 (jedna bootujaca i 3 z systemem). Po formacie wkladam plytke bootujaca a po wystartowaniu instaluje system z kolejnych 3 plyt. Na koniec instalator wola o pierwsza plytke recovery (ta bootujaca) i kopiuje z niej jeszcze troche plikow, ale po zakonczeniu (skopiowane 100%) wyskakuje mi monit, zeby wyjac plytke recovery a wlozyc cd z systemem (czyli sytuacja z poczatku instalacji). Oczywiscie zadna z plytek dolaczonych przez producenta "nie pasi", a po ponownym uruchomienia kompa mam komunikat, ze systemu operacyjnego nie znaleziono :mur: Probowalem zmieniac bootsequence w biosie, niestety bez rezultatu :? Moja winda instaluje mu sie bez problemow... O co chodzi? Mial ktos podobny problem? Pomozcie bo ja juz nie mam pomyslow co z tym zrobic :mur: a chlopakowi musi to dzialac bo to sprzet sluzbowy ...

PS. podlaczylem sie wczesniej z tym problemem do innego tematu w dziale windows, ale z braku odpowiedzi zakladam ten watek bo sprawa jest pilna...

HELP!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Kumpel poprosil mnie o reinstalke systemu na tym sprzecie. Problem jak w temacie dotyczy instalacji windy z oryginalnych plytek dolaczonych do w/w laptopa. Plytki sa oznaczone jako Recovery CDs i jest ich 4 (jedna bootujaca i 3 z systemem). Po formacie wkladam plytke bootujaca a po wystartowaniu instaluje system z kolejnych 3 plyt. Na koniec instalator wola o pierwsza plytke recovery (ta bootujaca) i kopiuje z niej jeszcze troche plikow, ale po zakonczeniu (skopiowane 100%) wyskakuje mi monit, zeby wyjac plytke recovery a wlozyc cd z systemem (czyli sytuacja z poczatku instalacji). Oczywiscie zadna z plytek dolaczonych przez producenta "nie pasi", a po ponownym uruchomienia kompa mam komunikat, ze systemu operacyjnego nie znaleziono  :mur:  Probowalem zmieniac bootsequence w biosie, niestety bez rezultatu  :? Moja winda instaluje mu sie bez problemow... O co chodzi? Mial ktos podobny problem? Pomozcie bo ja juz nie mam pomyslow co z tym zrobic  :mur: a chlopakowi musi to dzialac bo to sprzet sluzbowy ...

PS. podlaczylem sie wczesniej z  tym problemem do innego tematu w dziale windows, ale z braku odpowiedzi zakladam ten watek bo sprawa jest pilna...

HELP!!!

1559393[/snapback]

A masz moze dwa napędy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj swoją windę a potem spróbuj zmienić klucz produktu na ten z oryginalnego CD, może się uda. Jeśli to nie zadziała to niech pisze do producenta albo do microsoftu, soft jest oryginalny i to ich interes by sie dało go uruchomić na sprzęcie do tego przeznaczonym.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi