Skocz do zawartości
extremeee

Ftp Vs Router

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwna historia - ale moze ktos z was mi pomoze ...

Otoz mam problemy z dzialaniem ftp - lacze neo 512 podlaczone przez router pentagram cerberus.

Na modemie z neostrady - thomson st 330 - bez problemu pracowal mi ten ftp po przesiadce na router - rozdzielenie lacza (oczywiscie zgodnie z prawem w lokalu:P) mam takie oto anomalia :

Polaczenie jest ok - download jest ok - chodzi jak marzenie

Natomiast upload - zawiesza wszelakie programy do ftp .. nie moge nic wgrac na ftp`a... any suggestions ???

Dodam jeszcze ze parametry dostepowe na 100% dobre - lacze u sasiada tez neo 512 - taki sam system - upload chodzi idealnie ...

Czy to wina zlej konfiguracji routera ? ktora opcja ? nie mam pomyslow juz ...

to samo zauwazylem przy wysylaniu maili ... nie mozna wyslac poczty odbiera sie ok ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam firewalla - czysty system ... zero programow przed momentem zakladany jedynie klient ftp i sterowniki do sieciowki .. ;/ i to samo zauwazylem jednak ze upload jest .. ale na poziomie 40 bajtow !! jesli to provider to strefa.pl zostanie zniszczona malym ladunkiem termonukleranym :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem rozwiazanie a raczej przyczyne - jako ze to moje pierwsze kroki w budowaniu sieci i zabawy z routerami i innymi badziewiami - pomogl tzw hard reset routera - zaluje ze nie zrobilem tego na poczatku ... Dzieki za pomoc ...

Z routerem jak z kompem - cos sie pier#@#oli to hard reset;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi