Skocz do zawartości
ex0r

Lakierowanie Miedzi...

Rekomendowane odpowiedzi

Choc to "nieco inna bajka", to ja kiedys lakierowalem bloki wodne - oczywiscie oprocz spodniej czesci :) - zadnego wplywu na temp procka to nie mialo... w radiatorze mysle, ze bedzie troche inny efekt - raczej nie taki jaki bysmy chcieli

EDIT:

@KamiKaze boski wiatr - cos chyba mnozniki przy CPU pomyliles w podpisie :unsure:

Edytowane przez Dimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia lakierowania radiatorow przez firme ThermalTake jest juz praktykowana od dawna. Niektore radiatory z wyjatkowo cienkimi finami, tak jak np w volcano11 z tego co pamietam mialy delikatna warswe lakieru. O ile sie nie myle podobnie jest chocby np w chlodzeniu grafiki o dzwiecznej nazwie Schooner (na tym wystajacym poza obudowe miedzianym radiatorku). Wg mnie ma to niekorzystny wplyw na oddawanie ciepla i jest to zauwazalne co mozna znalesc w licznych recenzjach tych produktow Tt i opiniach np recenzentow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choc to "nieco inna bajka", to ja kiedys lakierowalem bloki wodne - oczywiscie oprocz spodniej czesci :) - zadnego wplywu na temp procka to nie mialo... w radiatorze mysle, ze bedzie troche inny efekt - raczej nie taki jaki bysmy chcieli

EDIT:

@KamiKaze boski wiatr - cos chyba mnozniki przy CPU pomyliles w podpisie  :unsure:

1560349[/snapback]

O fak :P srry powalilo mi sie ;P Juz zmieniam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi