ex0r Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Witam wszystkich forumowiczów ;-) Mam takie pytanie. Jeśli nie polakieruje miedzi w Pentagram XC-80Cu to czy wpłynie to tylko na wygląd, czy również na jakość chłodzenia? PozdrawiaM 8-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 No napewno swietnie go zaizolujesz. Radze nie lakierowac bo nie bedzie mial juz takiej zdolnosci oddawania ciepła. Nie wiem jak maakabryczne bedą tego skutki bo nigdy nie probowalem lakierowac radiatorow .... ale napewno straci wydajnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Choc to "nieco inna bajka", to ja kiedys lakierowalem bloki wodne - oczywiscie oprocz spodniej czesci :) - zadnego wplywu na temp procka to nie mialo... w radiatorze mysle, ze bedzie troche inny efekt - raczej nie taki jaki bysmy chcieli EDIT: @KamiKaze boski wiatr - cos chyba mnozniki przy CPU pomyliles w podpisie :unsure: Edytowane 22 Lipca 2005 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 no bo blok oddaje temperature wodzie a radiator ac otoczeniu, imo duzo na wydajnosci straci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Kwestia lakierowania radiatorow przez firme ThermalTake jest juz praktykowana od dawna. Niektore radiatory z wyjatkowo cienkimi finami, tak jak np w volcano11 z tego co pamietam mialy delikatna warswe lakieru. O ile sie nie myle podobnie jest chocby np w chlodzeniu grafiki o dzwiecznej nazwie Schooner (na tym wystajacym poza obudowe miedzianym radiatorku). Wg mnie ma to niekorzystny wplyw na oddawanie ciepla i jest to zauwazalne co mozna znalesc w licznych recenzjach tych produktow Tt i opiniach np recenzentow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Choc to "nieco inna bajka", to ja kiedys lakierowalem bloki wodne - oczywiscie oprocz spodniej czesci :) - zadnego wplywu na temp procka to nie mialo... w radiatorze mysle, ze bedzie troche inny efekt - raczej nie taki jaki bysmy chcieli EDIT: @KamiKaze boski wiatr - cos chyba mnozniki przy CPU pomyliles w podpisie :unsure: 1560349[/snapback] O fak :P srry powalilo mi sie ;P Juz zmieniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...