Skocz do zawartości
gremlin@@@

Przyklejenie Wentyla Do Radiatora Mobo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Otóż mam płytke asusa a7v600-x (kt600) i zauważyłem dość wysokie temperaturki na chipsecie. Jest tam bowiem dość skromny radiator i pomyślałem że dobrze byłoby założyć nań wentylator. I tu moje pytanie: nie chce mi się odkręcać całej płyty żeby zmienić np. na niebieskiego zalmana, więc taki wentylator najlepiej byłoby czymś przykleić. Czy może to być kropelka lub super-glue (czy od gorąca nie odpadnie). I jeszcze jedno - jaki wentylator byście mi polecili 40x40 w okolicach 10zł. Czy to będzie dobry wybór http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16888 ?

Pozdro

Edytowane przez gremlin@@@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba mnie nie zrozumiałeś - ja już mam zamontowany oryginalnie radiator na płycie, tyle że jest mały i chce zamontować na niego wentylator.

1560361[/snapback]

aha sorki, faktycznie nie zrozumialem (zasadniczo to nie doczytalem, taki zamuł po przebudzeniu) :lol: kliknij na mojego siga z konfigiem to zobaczysz jak ja to rozwiazalem B)

edit:

ZOOM :D

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to wygląda [sory za jakość]

grafa

grafa2

i ten wentyl co lezy chce na grafe zeby dmuchał.

wcześniej miałem radka 9250 i sie spalil i boje sie żeby ten sie nie spalił 9200

na dysk mam na takich sznureczkach a czy na grafe też tak może być ?

dysk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to wygląda tak :

1

2

pogram teraz w gta sa i zobacze czy radiator parzy :D szkoda że nie można odczytywać temp. :(

aha ten wentyl to wieje około 1600 rpm

może ją lekko podkręce :blink:

Edytowane przez paluszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi