fazirr Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Witam! Właśnie zakupiłem nagrywarke : NEC ND-3540A Mam bios : 1.01 W komputerze mam drugi czytnik TEAC CD-RW Wkładam płytkę dvd nagraną do neca 4 gb i zgrywam ją na dysk twardy, normalnie powinno zgrac w 10, 15 minut, a tu zgrywa 25-30 :( Nagrwarkę dvd mam wpiętą na master :mellow: Czy to może wina biosu, czy może złego wpięcia zworek, czy znacie może jakis inny bios, bo ja szukałem i nie znalazłem ... Proszę o pomoc :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam! Właśnie zakupiłem nagrywarke : NEC ND-3540A Mam bios : 1.01 W komputerze mam drugi czytnik TEAC CD-RW Wkładam płytkę dvd nagraną do neca 4 gb i zgrywam ją na dysk twardy, normalnie powinno zgrac w 10, 15 minut, a tu zgrywa 25-30 :( Nagrwarkę dvd mam wpiętą na master :mellow: Czy to może wina biosu, czy może złego wpięcia zworek, czy znacie może jakis inny bios, bo ja szukałem i nie znalazłem ... Proszę o pomoc :rolleyes: 1559823[/snapback] DVD daj na Slave a nagrywarke zwykła na Master Sterowniki do IDE wgrane, i DMA włączone :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazirr Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 A sterowniki do IDE skąd mam zabrać :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 A sterowniki do IDE skąd mam zabrać :-| 1560303[/snapback] :mur: :mur: Z google. Podaj nazwe płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazirr Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Płyta Chaintech, model sprawdzę jak znajdę opakowanie :) bo to stara płyta i nie wiem czy zachowałem opakowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Płyta Chaintech, model sprawdzę jak znajdę opakowanie :) bo to stara płyta i nie wiem czy zachowałem opakowanie... 1561257[/snapback] Weź użyj everesta to ci powie wszystko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazirr Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) To moja płyta : :D Nazwa płyty głównej Chaintech 7AJA BIOS: Pole Wartość Właściwości BIOS'u Typ BIOS'u Award Modular Typ BIOS'u Award Award Modular BIOS v6.00PG Informacja z BIOS'u Award 09/19/2000 Data BIOS'u systemowego 09/19/00 Data BIOS'u wideo 09/26/00 Producent BIOS'u Nazwa firmy Phoenix Technologies Ltd. Informacje o produkcie http://www.phoenix.com/en/products/default.htm Uaktualnienia BIOS'u http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40 Edytowane 23 Lipca 2005 przez fazirr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 TO w pisz w google nawe swojej płyty i będziesz miał sterownik, a zworki przepiołeś tak jak mówiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...